Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Rullaavaa herkkua


Jonkun mielestä ehkä me olemme melkoisia kotikissoja, kun viihdymme niin hyvin sohvannurkassa vapaa-ajalla. Mutta kyllä me toisaalta olemme liikkeelläkin, kuten tänä viikonloppuna! Eilinen hujahti Östermyra-päivillä, ja tänään osallistuimme Ravintolapäivään aivan naapurissa.


Tämä Ravintolapäivä olisi mennyt huomaamatta ohi, ellei Kekri-kahvilan järjestäjä olisi ollut hyvin aktiivinen Facebookissa. Toivottavasti tänne löysivät muutkin! Paikkana siis oli Nuorisokeskus, jonka arkkitehti Matti Visanti suunnitteli 1920-luvulla ja joka on palvellut ainakin Seinäjoen yhteiskouluna, Sortavalan lyseon evakkotiloina ja kaupunginteatterina. Nuorisokeskus on niitä harvoja vanhoja rakennuksia, joka jostakin syystä on saatu Seinäjoella säästymään, joten se on sitäkin arvokkaampi.
 
 

Talo on minulle kovin tuttu, sillä työskennellessäni aikoinaan Seinäjoen kaupungin JIBBO-hankkeen ylläpitämän nuorten verkkolehti Kantin vetäjänä piipahdin siellä tämän tuosta. "Kyllä sä kaikkeen olet ehtinyt", tuumasi Samikin, kun äsken muistelin, miten yläkerran kahviossa kerroin venäläiselle nuorisotyöntekijöiden ryhmälle Kantista. Aloitin venäjäksi, mikä tietysti herätti positiivista vastakaikua, ja sain sitten kehuja tulkilta, kun osasin pitää suomenkielisessä puheessani tauon aina lyhyin väliajoin, jotta hän ehti kääntää. Kerroin olleeni tulkkina sen verran itsekin, että tiedän, miten paljon ihminen pystyy muistamaan käännettäväksi - kaikki tuloo tarvituksi seittemäs vuares, jopa tulkin leikkiminen Skotlannissa 1990-luvulla!


Tämä Ravintolapäivän tapahtuman järjestäjä oli meille tavallaan jo vanha tuttu. Seinäjoen Roller Derby on pitänyt kahvilaa nimenomaan Nuorisokeskuksen yläkerrassa jo useita kertoja. Aiemmin väkeä on kutsuttu fiftaritunnelmiin aikakauteen sopivilla herkuilla ja isäntäväen puvustuksella, kuten olen kertonutkin, mutta nyt oli teemana kekri. Niinpiä tarjottavat olivat uuden sadon tuotteita ja tarjoilijoilla kunnon farmarin ruutupaidat. Mutta olipa kahvilan idea mikä hyvänsä, tarjoilijat etenevät aina rullaluistimin!
 
 

Me olimme vasta juuri saaneet kotona aamukahvimme juoduksi (no kun sunnuntai!), joten kahvia ei tehnyt mieli. Valitsimme siis monipuolisesta herkkupöydästä porkkanakakkua ja marjasmoothiet. Tarjolla olisi ollut myös pinaatti-nokkos-fetapiirakkaa, sienipiirasta kantterelleista ja suppilovahveroista, porkkanasämpylöitä, kuorrutettua punajuurikakkua, vadelmabrookie-leivoksia ja omena-raparperipaistosta vaniljakastikkeella sekä smoothiemakuina marjan lisäksi puhdistava vihersmoothie ja mausteinen porkkanasmoothie.


Valitsemamme yhdistelmä oli tavattoman herkullinen, sillä makea porkkanakakku ja vähemmän makea marjasmoothie tasapainottivat toisiaan hyvin. Lisäksi annos oli niin täyttävä, että pöydästä noustessa tuntui, kuin olisi syönyt hyvänkin aterian!
  

Minua viehätti myös paikan somistus, jossa jatkui sadonkorjuu- ja syysteema. Vaikka olen kesäihminen, en kynttiläfanina voi olla pitämättä hämärtyvistä illoista.


Uskokaa kun sanon, että luonnossa tämä alemman kuvan heinäseipäistä tehty amppeliteline oli paljon viehättävämpi - sitä ei vain saanut rajattua niin, että koko sen kauneus olisi päässyt kuvassa esille.


Meillä ei ole Roller Derbyyn minkäänlaisia yhteyksiä, eikä laji totisesti ole OI-luiselle tarkoitettu. Mutta on kauhean kivaa, kun ihmiset viitsivät ja järjestävät. Pyrimme aina osallistumaan johonkin paikalliseen Ravintolapäivän tapahtumaan, idea on niin hauska. Tänä vuonna Seinäjoella oli vain kaksi järjestäjää, joskus on ollut runsaudenpula.

Tänäänkin on ollut lämmin, mutta sateinen päivä. Hyvä syy siis nauttia syksyn herkkuja, polttaa kynttilää ja tehdä pieniä kotipuuhia. Ensi viikolla lupailevat kesäisempää, joten iloista alkavaa viikkoa meille kaikille!

1 kommentti: