Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäivän mittailua


Hyvää äitienpäivää kaikille äideille, 
hyvää äitienpäivää niille, joiden unelmat eivät toteutuneet 
- ja hyvää äitienpäivää myös meille keinoemoille, 
jotka saamme kuitenkin olla jollekin elävälle olennolle koko maailma.


Tänään...
 • Auton virtalukon avainta ei löytynyt mistään. Onneksi meillä on mekaanikko-apen kehotuksesta eri avain oveen ja virtalukkoon ("nämä nykyautot ovat niin herkkiä, ettei virtalukkoon saa päästä likaa" - fiestassa ei ole kaukolukitusta), ja toinen oli tallella, joten päästiin matkaan. Ja se toinenkin löytyi kotiin palattua juuri siitä paikasta, mihin kaikki avaimet meillä liian täydestä avainkaapista putoavat.
 • Äitilään lähtiessä fiestan tuulilasilla oli nimetön, käsin kirjoitettu lappu, jonka mukaan kyseinen parkkipaikka on "varattu ja maksettu" (jälkimmäinen sana alleviivattuna). Juu niin on, me olemme maksaneet juuri kyseisestä ruudusta vuokraa kuluneet viisi vuotta, ja aiomme kyllä tehdä niin jatkossakin, niin kauan kuin tässä asumme! Sami selvittää isännöintitoimistosta, onko joku asukas mählännyt vaiko isännöitsijä ihan ite.
 • Äitienpäivän kunniaksi äitini kotirappukäytävän hissi, joka suurin lehtiotsikoin joulukuussa 2014 asennettiin, oli taas rikki. Muiden rappujen hissit toimivat kuin ajatus, mutta tähän rappuun on asennettu maanantaikappale, jota huolletaan tämän tuosta. Minä keppeineni vielä jotenkin olisin päässyt rappuja toiseen kerrokseen, mutta hoivakodista kylään tulossa ollut isä pyörätuolissaan ei. Aioimme kahvitella ulkona, mutta varjoisella pihalla tuuli kovasti ja oli hämmästyttävän kylmä lämpöasteet huomioon ottaen. Kiitos fiksulle naapurille, joka tilanteemme nähtyään keksi tuoda meille saunakamarin avaimen. Perheen tervejalkaiset jäsenet raahasivat kakut ja kupit sinne, ja kun kahvit oli juotu, oli hissikin jo korjattu... Meidän nuorempien mielestä oli hassua ja ikimuistettavaa juoda juhlakahvit saunakamarissa, mutta päivänsankari oli arvattavasti pahoillaan.
 

Mutta sitten toisaalta...
 • Kokosimme Ikean tietokonepöydän, jonka hyvät ystävät kuriireerasivat minulle parissa päivässä (Ikean "nettikaupan" toimitus kestää aina tuhottoman kauan). Kipeä jalkani ei ole oikein pitänyt pöydän ääressä istumisesta, vaikka kaikkemme olemme tehneet, jotta se olisi koholla ja luontevassa asennossa. Nyt voin ruveta tekemään töitä sohvalla ilman, että joudun kannattelemaan konetta polvilla tai istumaan kierossa sohvapöytää kohti. 
 • Sain veroehdotuksen matkaan. Koska olen yltiötunnollinen enkä ymmärrä mitään numeroista, elleivät ne ole historiallisia vuosilukuja, veroehdotuksen korjaaminen on minulle vuoden syyllistävin ja pelottavin päivä. Onneksi Sami, joka ymmärtää numeroista paljonkin, ei naura minulle ja vakuuttaa, että kaikki on nyt taas oikein vuodeksi.
 • Löysin sohvapöydän väliköstä hiukan suklaata, jonka olin unohtanut (!!!!!) sinne.


Tohtisin oikeastaan sanoa, että päivän saldo on plus miinus nolla, ellei jopa vähän plussan puolella.

Siis toiveikkain mielin uuteen viikkoon - josko vaikka TAYS:ista jotakin tietoa jo ensi viikolla tulisi?

5 kommenttia:

 1. Olet ja olette jo tähän mennessä ehtineet selviytyä erilaisista esteistä hyvin. Ja niin se näyttää jatkuvankin.
  Hyvät sukulaiset ja ystävät ovat kullanarvoisia!
  Ja toivottavasti saat pian apua akuuttiin vaivaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun minä parka toivoisin, ettei aina olisi niin paljon niitä esteitä... "Pian" on liikaa toivottu, sen tiedän, mutta jos edes ennen joulua.

   Poista
  2. Onnea uudesta pöydästä ja toivotaan, että hissiasia järjestyy teidän talossanne, eikä se toisen talon hissi säry ihan heti uudestaan.

   Poista
 2. Positiivisella asenteellasi selviät läpi mistä vain! Ihana lukea tätäkin päivitystä!
  Onnea uudelle tietokonepöydälle, tuo näyttää kätevältä. Pitäisiköhän minunkin tilata.
  Miekin toivon että saat apua lääkinnällistä apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä pöytä, harvoin olen kahtakymppiä niin hyvin käyttänyt!

   Poista