Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Löytöeläinten päivänä

Pahoittelen kuvan sumeutta, en halunnut häiritä Stellaa vaan zoomasin puhelimella sohvalta.
 
Tänään vietetään löytöeläinten päivää. Kuten hyvin tiedätte, meillä niitä on kaksi. Stella tuli meille Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksestä kesällä 2012, Mustikka noin neliviikkoisena "mättäältä poimittuna" vauvana kesällä 2013. Stellan tarinasta tiedetään vähän, Mustikan tarinasta ei mitään, paitsi että uskomme jonkun pudottaneen pennun autosta - se oli niin pieni, ettei olisi voinut itsekseen vaeltaa niin kauas emosta tai ihmisasutuksista, ja eläinlääkärin mukaan olisi selvinnyt elossa korkeintaan vuorokauden. 

Mustikka rakastaa sitä, että katsomme tv:n kautta Areenaa, Watsonia tms, missä ohjelman voi pysäyttää välillä.  Ei ole mitään jännittävämpää kuin kursori!

Hakiessani Kurakauppalan Surrausta-tagilla linkkejä noihin Stellan ja Mustikan saapumispostauksiin tulin lueskelleeksi muistoja menneiltä vuosilta, osittain Samille ääneen. Läheskään kaikkea emme olisi muistaneetkaan - kuten sitä, miten arka Stella oli ollut aluksi, aivan kuten Mustikka vielä nytkin! Yhä Stella pelkää ovikelloa eikä halua tavata vieraita eikä olla sylissä, mutta tulee sohvalle ja mukaan kaikkiin kotipuuhiin. Mustikkaa saa jo silittää useimmiten ja ainakin tietyissä turvapaikoissa, mutta se pakenee paniikissa aivastusta. Tosin päättyvällä lomaviikolla se on jo tullut sänkyyn meitä moikkaamaan. Mustikan viikset taipuvat eteenpäin, ja voi mikä tunne, kun makaa silmät kiinni ja tuntee ensin viiksien kutituksen poskillaan, sitten nuuskuttavan pikku nenun!


Stella ja Mustikka saivat oman kodin, mutta on paljon eläimiä - erityisesti kissoja - jotka raa'asti hylätään ja joita ei eläinsuojeluyhdistys ehdi pelastaa. En voi käsittää sellaista raukkamaisuutta, että kissa ennemmin pudotetaan autosta kuolemaan luontoon kuin lopetetaan se asianmukaisesti, ellei sitä voida pitää eikä ymmärretä antaa eläinsuojeluun. Kuinka sellainen ihminen voi nukkua yönsä? 


Tässä postauksessa on aivan uunituoreita kuvia neideistämme nykyhetkellä. Osa kuvista liittyy siihen, että  Mustikka pääsi mukaan PrimaCatin Fiksu vaihto -testiryhmään, ja eilen haimme paketin postista. Ideana on se, että testiryhmän jäsen saa kahden viikon ruuat Deluxe PrimaCatilta ja sitä koetetaan sen kahden viikon ajan totuttaa terveellisempään eli lihaisampaan ruokavalioon mukana tulevien ohjeiden mukaan. Ilmoitin mukaan Mustikan, koska se on arempi maistamaan uusia juttuja - se on tietysti meidän vikamme, kun olemme syöttäneet sille pennusta asti Latzia - mutta totta kai alusta lähtien tiesimme, että myös Stellan pitää saada testata.


Toistaiseksi on käynyt täsmälleen kuten oletimme: Stellaa kiinnosti paketin sisältö, Mustikkaa lähinnä pahvilaatikon avaamat leikkimahdollisuudet. Aamulla Stella ei halunnut koskea lainkaan Latziin vaan ahmi PrimaCatin maisteluannostaan, kun taas Mustikka ei tullut syömään ollenkaan, kun yhden kupin sijaan tarjolla oli pelottavasti kaksi, ja mammakin vielä kutsui aamiaiselle liian innokkaasti... Varmaankin taustalla oli jokin karmea salajuoni, jota oli paras paeta! Jännittävää nähdä, miksi tämä muuttuu tulevien kahden viikon aikana.


Tällä hetkellä neidit makaavat sylitysten kiipeilypuun yläpesässä, jota ei valitettavasti ole tarkoitettu kahdelle kissalle yhtäaikaa käytettäväksi taipumisesta päätellen - pitää tarkistaa ruuvaus ja tarvittaessa vaihtaa pussit päikseen. Tätä rakastavaa lepohetkeä edelsi hellä siskon peseminen ja sitä seurannee meluisa tappelu- ja takaa-ajosessio - tyypillistä sisarusrakkautta!

Jälleen zoomattu kuva.

3 kommenttia: