Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 16. helmikuuta 2016

Ylös yrittää


Lupasin, ettei tästä tule sisustusblogia! Mutta kun me nyt vain olemme pitkästä, pitkästä aikaa jaksaneet laittaa kotia mukavammaksi, niin..!

Mehän asumme vuokralla. Tämä on tietoinen valinta: emme halua sitoa itseämme nykyhinnoilla väkisinkin suureen velkaan, kun työtilanteet ovat varsin vaihtelevia. Omistusasunto ei ole meille kummallekaan mikään itsetarkoitus, eikä meillä edes olisi varaa tällaisiin neliöihin tällä sijainnilla kuin nyt vuokralaisina. Ja mitä tulee rahan "haaskaamiseen", kun voisi "maksaa omaa", niin - kenelle se oma tai ne rahat joutuisivat muutaman kymmenen vuoden päästä? Meille kun ei ole siunaantunut lapsia, joille tarvitsisi perintöä jättää.

Vuokralla asumisessa on puolensa ja puolensa, kuten omistusasumisessakin. Ei tarvitse murehtia remonteista, ei rikkoutuvista asuntoon kuuluvista kodinkoneista, ei kahden asunnon loukkuun jäämisestä, jos elämä heittäisikin niin, että pitäisi muuttaa muualle. Mutta tietysti sitten ei voi elää aivan niin vapaasti kuin omassa asunnossa. Meillä on erittäin reilu vuokranantaja, mutta koetamme tuottaa hänelle mahdollisimman vähän ylimääräistä harmia. 

Tämä meidän asuntomme on neliöiltään mellevä, mutta 1970-luvun tyyliin silputtu lukuisiin kummallisiin pikku huoneisiin ja pitkiin kapeisiin käytäviin. (Mikä on Stellan ja Mustikan mielestä tosi hyvä juttu, kun voi spurtata siskon perässä itäsiivestä länsisiipeen ja takaisin ja kuulostaa lännenelokuvien lähestyvältä ratsuväeltä!) Tämä aiheuttaa joskus vähän ongelmia sisustuksen suhteen. Huoneemme ovat korkeat, joten tilaa olisi ylöspäin - mutta vuokrakämpän seiniin ei kauhean jykeviä porauksia viitsi tehdä, ainakaan lupaa kysymättä.

Viime syksynä tämän raivaus- ja järjestelyinnostuksemme alkaessa huokailin Samille, että työhuoneessa olevan ompelupöytäni yläpuolelle olisi niin kiva saada hylly tai hyllyjä - sinne voi nostaa kaiken pikkusälän, ja pöydälle jäisi enemmän tilaa. Koska emme kuitenkaan halunneet rei'ittää seinää, pohdimme, olisiko jossakin myynnissä pienehköjä, pöydän päälle asetettavia hyllyjä.

Nuuskimme paikalliset huonekaluliikkeet, mutta turhaan. Nuuskin läpi Ikean kuvaston, mutta turhaan. Lähdimme kuitenkin bussiretkelle Tampereen Ikeaan ja Ideaparkiin, kuten kerran vuodessa tai kahdessa teemme. Ja kuinka ollakaan, huonekalunäyttelyssä kävellessä the hylly suorastaan hyppäsi eteemme. Kyseessä on Micke-tietokonepöydän lisäosa, joka on syvyyssuunnassa pieni, mutta korkea ja tukeva ja hyvin monikäyttöinen. Ja hintakin on huimat 30 euroa.

Micke lähti tietysti heti mukaan, ja se on aivan täydellinen pienelle ompelupöydälleni. Pahvisalkuissa säilytän neulepuikkoja, lasitölkeissä jämälankarullia, metallirasioissa nappeja, KoolAid-pusseja, käsinompelutarvikkeita, vetoketjuja. Mickessä on siis kapeampi hyllyosa ja leveämpi osa, joiden kätisyyttä voi vaihtaa. Leveämmän alueen alaosa sujahtaa pöydän taakse ja auttaa hyllyä pysymään pystyssä, ja samalla tausta on magneettinen valkotaulu: siihen voi kirjoittaa muistiinpanoja tai kiinnittää vaikka ompeluohjeita. Minä olen saanut siihen lisää hyllytilaa metallisilla Ikean Variera-pikkuhyllyillä (joita löytyy myös syvempinä).


Muistanette, että ruokailuhuoneessa meillä on kummallisesti ikkuna korkealla katonrajassa. Vastaava on normaalin ikkunan lisäksi myös keittiössä. Tässä olisi siis työpöydän päällä myös runsaasti tilaa ylöspäin, ja nyt ei enää tarvinnut miettiä, millä sen hyödyntäisi. Tilasimme toisen Micken Ikean nettikaupasta, ja se löysi paikkansa viime viikonloppuna. On uskomatonta, miten väljäksi työpöytä muuttui, kun tavaraa sai nostaa ylöspäin!

 

Ikeasta voidaan olla monta mieltä, mutta minua viehättää firman tilankäytön osaaminen. Kaikki sopii kaikkeen, ja ideat ovat yksinkertaisia mutta järkeviä. Ja ei, tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan aivan rehellinen kuluttajapalaute. :)
 

2 kommenttia:

  1. Kaisa, Kaisa, sähän olet nyt sisustanut, ja vieläpä tosi mallikkaasti. Musta ei tähän ole, ikuisesta Ikea-neitsyestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikea on tällaiselle harakalle kiva paikka. Tosin luin jostakin (Konmari?), että ei pitäisi hankkia käteviä säilytysratkaisuja, vaan luopua liiasta tavarasta! :D

      Poista