Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 3. heinäkuuta 2014

Tervetuloa Lapuan herättäjäjuhlille!

Herättäjäjuhlia vietetään Lapualla huomisesta sunnuntaihin otsikolla Tule Kristus huomiseenkin. Edellisistä juhlista syntymäkaupungissani onkin kulunut jo 30 vuotta. Kun viikko sitten piipahdin Lapualla ja kävimme äidin kanssa katsomassa juhlakentän edistymistä, en voinut olla liikuttumatta: vuonna 1984 olin 10-vuotias, seuraavien Lapuan juhlien aikaan ehkä jo eläkkeellä.

Ellet pääse juhlille, mutta haluaisit kuulla mitä juuri ne körttilääset siälä puhuu, suosittelen Körttiradiota! Se palvelee tiettyjen radiokanavien kautta ja laajemmin netissä.

http://www.h-y.fi/1627-korttiradio


Juhlien ohjelmaan voit tutustua kotisivuilla, ja sinne on luvassa sylyksittäin juttuja ja kuvia juhlilta niitä varten, jotka eivät pääse mukaan, mutta haluavat osallistua tunnelmaan. Myös kaikki puheet tulevat nettiin.

Mediatoimistossa palvelee juhlien ajan useassa talkoovuorossa toistakymmentä toimittajaa, yhtä monta kuvaajaa ja kymmenkunta sivuja päivittävää it-ihmistä. Sami ja minä kuulumme tuohon viimeksimainittuun porukkaan ja siirrämme tekstiä ja kuvia nettiin huomenna iltapäivällä ja lauantaina illansuusta myöhään iltaan.

Muutenkin juhlat pyörivät pitkälti talkoovoimin. Jos kiinnostaa, ehdit ilmoittautua mukaan vaikka vielä juhlapäivinä! (Muistathan, että ravintolaan työhön tulevilta ei vaadita hygieniapassia eikä salmonellanäytettä.)

Juhlilla on seurojen lisäksi runsaasti oheisohjelmaa, erityisesti konsertteja. Suurimman huomion on kuitenkin saanut Kirsti Mannisen kirjoittama virsikuvaelma Polvesta polveen, joka kertoo Wilhelmi Malmivaarasta ja Karhunmäen kristillisen kansanopiston perustamisesta. Näytelmäkohtauksia vie eteenpäin Karhunmäen seudun kuoro, jonka veisuu on järisyttävän upeaa.

Oma isoveljeni saa olla näytelmässä vähtäri Jaakko Wallenbergin roolissa ja lausua Malmivaaralle tähän syvästi vaikuttaneet sanat, kun kirkkoherra oli joutunut lyhyen ajan sisällä hautaamaan vaimonsa ja kaksi lastaan: ”Se oli nyt Kristuksen kolmas kysymys teille: Simon Joonan poika, rakastatkos minua.”

Kuvaelman viimeiset esitykset ovat juhlien aikana, joten kannattaa käyttää mahdollisuus hyväksi. Klikkaa kuvan mainos auki tai lue lisää täältä.Herättäjäjuhlista alkaa vihdoin minun hartaasti odotettu lomani. Lieneekö niskassa vielä viime vuoden paino vai tämän kevään monet uudet haasteet, mutta harvoin olen näin loman tarpeessa ollut.

Mistään "lomaan laskeutumisesta" ei tosin voi puhua: maanantaina singahdin töistä päin suoraan Lapualle ensin mediaväen ja sitten yleiseen Herättäjäjuhlien talkooinfoon ja kotiuduin joskus kahdeksan jälkeen. Tiistaina singahdin töistä päin suoraan esitelmöimään maanviljelysseuran 150-vuotishistoriaa Lappajärvelle ja kotiuduin joskus puoli kymmenen maissa. Eilen kökötin koko päivän kansainvälisessä seminaarissa ja kotiuduin vähän ennen kuutta. Tänään huhkin koko päivän töissä ja kotiuduin puoli kuuden aikaan. Meillä kun on heinäkuun lopulla taas tapahtuma, Pohjanmaan Peltopäivä. Sinnekin olette tervetulleita, jos aihe kiinnostaa! ;)

Mutta huomenna - jos Jumala suo ja maailma valmistuu - yritän alkavan loman kunniaksi päästä lähtemään töistä edes vähän aikaisemmin - singahtaakseni Lapualle tekemään Herättäjäjuhla-kökkää. Mutta onhan se eri asia, kun valamihille saa mennä eikä ole päävastuuta mistään. Ja sen jälkeen en kolmeen viikkoon toivottavasti ajattelekaan töitä. Ja Herättäjäjuhlien tunnus sopii aivan erikoisen hyvin.

1 kommentti:

  1. Moomma tulos lauantaina Hattulasta; tekis mieli siihen Polvesta polveen ja Juha Uusitalon konserttiin, mutta mahtaako mahtua sisään? Tuosta mainoksesta näin, että vasta ovelta saa lippuja, kun kahta hlöä ei varmaan lasketa ryhmäksi! Armollisia juhkia teillekin!

    VastaaPoista