Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 20. joulukuuta 2013

Neljä yötä jouluun on


Joululomani on melkein puolivälissä (mutta ei sanota sitä nyt ääneen, eihän!). Aika on kulunut siivillä, sillä vauhti on ollut melkoinen. Vitsailinkin, etten halua jäädä eläkkeelle, jos silloin on koko ajan näin kiire... :)

 

No, todettakoon, että tämä "kiire" on aivan muuta kuin kuluneen vuoden työntouhu on ollut. Nyt olen käynyt kuntosalilla, shoppaamassa, neuletapaamisissa, kylässä, kahviloissa. Olen nähnyt ystäviä melkeinpä enemmän kuin kuluneena vuonna yhteensä ja nauttinut joka hetkestä.

Lisäksi olen kirjoittanut. Ehkä uskallan tämän sanoa: tekeillä on jatkoa kolmelle aiemmalle Betty-tarinalle, joskin sen "julkaisemiseen" voi mennä aikaa, sillä en ota kirjoittamisesta stressiä. Tuntuu oudolta ja ihanalta suunnitella pitkästä aikaa ihan omaa kertomusta, varsinkin, kun Bettyn maailma on ollut minulle teinistä lähtien pakopaikka arjesta, terapiaa. Tietokoneen näpytystäni kuunnellut Sami kuulemma uskoo nyt minun todella olevan (kuten tapaan vitsailla) nopein konekirjoittaja Simpsiön tällä puolen (täysin riippumatta siitä millä puolen olen): "Sarrrrja! Sarrrrja!"


Joko tämä vauhdikas seurapiiri- ja taiteilijaelämäni oli sitten kuitenkin elimistölle liikaa, tai sitten stressi ei kokonaan purkautunutkaan sairaslomalla, mutta keskiviikkoiltana alkoi kurkkukipu ja nyt olen taas flunssassa. Toivotaan kuitenkin, että tämä menee jouluksi ohi, sillä hullua kyllä, en ole ikinä elämässäni ollut jouluna sairas (jalkaleikkausten jälkimaininkeja ei lasketa).


Olin kuvitellut tekeväni lomalla tekemättömätkin, mutta toisin kävi, ja joulu tuntuu yllättävän. Toisaalta en ota paineita valmisteluista: ruoat ovat ostettuina, lahjat valmiina ja osin jaettu, ja mitä siivoukseen tulee, niin - tuskin sitä talliakaan oli ehditty pahemmin siivota, jossa Jeesus syntyi. Joulu tulee, meiltä mitään vaatimatta!


Pystytimme kuusen jo tänään, koska oletimme Mustikka-oravan järjestävän siinä temppukoulua, ja kissaa on helpompi häätää pois vesisuihkulla niin kauan kuin puussa ei ole kynttilöitä eikä koristeita. Mutta kuinkas kävikään. Mustikka nuuski oksanippuja, sitten se on lähinnä keskittynyt makoilemaan kuusen alla. Stella yritti kyllä kiivetä viimevuotiseen tapaan, mutta uskoi kerrasta.

Muuten meillä on kyllä sitten riehuttu entiseen tapaan... :) Joulunalusrauhaa teillekin! Varsinaisten joulutoivotusten kanssa palaan vielä viikonlopun aikana.

3 kommenttia:

  1. Ei taida tätäkään tallia sen kummemmin siivota kuin perus viikkosiivous huomenna. Voi teidän ihania kissoja! Meillä ollut kuusi täkäläiseen tapaan jo 8. päivästä ja vain kerran kaatunut ja yksi lasipallo mennyt rikki (sniff) ja ei ole kissoja vaan yksi innokas 8 vee. Paranehan!

    VastaaPoista
  2. Marttojen ohjetta olen noudattanut vuosikausia eli kaappeja ei tarvitse siivota, jos ei aio viettää siellä jouluaan. Ja tämä vertaus tallin siivoamisesta on kyllä loistava :) Normaali viikkosiivous kyllä riittää tänäkin vuonna.

    VastaaPoista