Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Ensimmäisinä joulunvälipäivinä


Tänä vuonna juhlaa on vietetty levollisesti ja sairastaen. Elämäni ensimmäinen jouluflunssa on sinnikäs, mutta onneksi ei väsytä kovin eikä tuki nenää niin, ettei maistaisi eikä haistaisi. Joulu, ihana joulu.
Jos joku ihmettelee, niin laitoin saamamme joulukortit esille kirjahyllyn lasiovien taakse. :)

Joulunaika jatkuu. Lapsena maalaistalossa joulunvälipäivät olivat ainoa ajankohta, joka etäisesti muistutti puolilomaa ja jolloin isä ja äiti navetta-askareitten välissä pystyivät ottamaan vähän rennommin. Silloin kyläiltiin, kutsuttiin vieraita, seurusteltiin oman perheen kesken kauniiksi laitetussa kodissa.

Sen taianomaisen välipäivien tunnelman, jossa mikä tahansa ihana yllätys oli mahdollinen, olen saanut säilyttää sydämessäni aikuisuuteen. Siksi ehdottomasti kieltäydyn kaikista arki- ja joulumenijo-jutuista ennen loppiaista. Minä tarvitsen joulun kaksitoista päivää "tueks' vuoden vaikean", kuten Sulo Saarits laulaa jouluaattona radiossa.


4 kommenttia:

 1. Joulu, ne varsinaiset pyhät menivät, yllättäen ihan helposti. Väkeä oli ympärillä ja menot perinteiset.
  Ainoa poikkeus - kukaan ei ottanut yhtään valokuvaa.
  Jotenkin se oli sanaton sopimus.
  Kuusen koristelua kuvasin kännykällä, siinä kaikki.
  Pyhät jatkuu, lokoisa hetkiä sinne Kurakauppalaan; osuva paikannimi näillä keleillä. Jakselkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli siinä mielessä helpompaa, ettei Maria ole vuosiin ollut enää jouluna kotona, vaan on halunnut viettää juhlan Eskoossa. Mutta silti on paljon itketty ja ikävöity. Miten ne juuri tänä vuonna tuntuvat laulattavan Marian lempivirttä Maa on kaunis joka paikassa?

   Voimia!

   Poista
 2. Onpa teillä ihanan jouluinen tunnelma. Mikä kumma vikkelä otus on tullut taloon, jota kissatkin ihmettelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat eivät oikein tiedä pitäisikö olla kiinnostunut vai pelätä, emmekä me oikein tiedä, olemmeko ostaneet kivan lelun vai eläinrääkkäysvälineen. :)

   Poista