Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

KorkkarikokkareissaEttette nyt vain kuvittelisi minun pelkästään töitä paiskineen, tulkoon tässä näin isänpäivän kunniaksi esitellyksi vähän juhlaakin (vaikka juhlat kuuluivat työhön...). En minä niin usein saa hienoksi laittautua, etteikö siitä kannattaisi ottaa iloa irti! Olen sutannut ihmisten naamoja siltä varalta, etteivät nämä halua tulla lupaa kysymättä esitellyiksi, mutta itseäni esittelen ihan surutta. Tosin yläkuvan ilmeestäni ja asennostani näette, ettei minusta saa hienoa ihmistä tekemälläkään, maalaasakkana pysyn!


ProAgria Etelä-Pohjanmaan henkilöstön ja hallinnon 150-vuotisjuhlia ryhdyttiin viettämään perjantaina 1.11. jo aikaisin iltapäivällä, sillä tekemistä oli paljon. Aloitimme Seinäjoen kaupungin vastaanotolla Törnävän kartanossa, koska maanviljelysseuran vaikutus koko Seinäjoen kehitykseen oli melkoinen, ja sekä seura, maatalouskeskus, maaseutukeskus ja nykyinen ProAgria ovat siitä pitäen tehneet Seinäjoen kanssa hyvää yhteistyötä.


Yllä on kuulemma "kartanonrouva-kuva", jonka työkaverini halusi ottaa...


...ja tässä me poseeraamme Samin kanssa, jonka naamaa ei sutata, kun parka on joutunut täällä Kurakauppalassa ja sitä edeltävissä blogeissa jo muutenkin esitellyksi! Enpä olisi vielä viime keväänä uskonut, että kolmen vuoden takainen vihkipukuni on näissä kemuissa numeroa liian iso, ja että Samin pukua piti päivittää kokonaan. En sentään joutunut ihan paiskomaan säärtä kävellessä kuin totalitaarisen valtion sotilas, mutta hiukan piti helmoja kohotella.


Kartanosta siirryimme maakuntamuseon puolelle tutustumaan Kivinavetassa sekä alakerran perusnäyttelyyn että yläkerrassa juuri valmistuneeseen näyttelyyn Askeleen edellä 150 vuotta - maanviljelysseurasta ProAgriaan, joka ei ollut vielä virallisesti edes auki. Oli vähän pelottavaakin päästää työkaverit, parhaat asiantuntijat, tutustumaan kätteni työhön...
Yläkuvassa seuraamme filmiä maanviljelysseuran 100-vuotisnäyttelystä 1963. Kovasti sieltä taustalta rakennuksia tunnistettiin.
 


Näyttelytila on hiljentynyt: siirrymme vähitellen kaupunginteatterin revyytä katsomaan ja sitten illalliselle hotelli Lakeuteen. Jälkimmäisestä minä en tosin enää voinut nauttia, voimat loppuivat teatterissa ja loppuilta oli sinnittelyä.

Viime tiistai-iltana vietettiin sitten kyseisen näyttelyn virallisia avajaisia. En olisi puoli vuotta sitten myöskään uskonut, että sinne sujahdan - tai no, kiemurtelen, mutta kuitenkin! - ahtaista kokosuhteistaan tunnetun henkkamaukan M-koon pitsimekkoon. Onneksi se jäi ponchon alle eikä näy. :)


Anoppi on näissä avajaisten alkuodottelukuvissa niin sopivasti selin, ettei tarvinnut joka kuvasta sutata mitään. :) Terveisiä!


Näyttelyn avasi professori Kari Hokkanen, ja ohjelmassa oli luonnollisesti yhteislaulua vanhan maanviljelysseuran tyyliin. Sitä säesti Jussi Asu Lapuan harmonitehtaassa noin 100 vuotta sitten valmistetulla harmoonilla - muistaakseni Lapuan harmonitehtetaan perustaja oli yksi niistä stipendiaateista, joita maanviljelysseura lähetti Sortavalaan harmoninvalmistusta oppimaan.


Neuvontajärjestön toiminta ei siis suinkaan keskittynyt vain maatalouteen: kuten Hokkanen sanoi, 1800-luvulla olisi maanviljelys-sanan voinut järjestön nimessä hyvin korvata talous-sanalla, ja Suomen Talousseurahan olikin alkuvaiheessa maanviljelysseurojen kattojärjestö.


Minun piti esitellä näyttely, mutta en oikein tiedä mitä puhuin. No, lukutaitoisia ihmisiä oli ymmärtääkseni läsnä! Ja viimeistään maa- ja kotitalousnaisten loistava tarjoilu kruunasi illan. Yleensä kuulemma avajaisissa tarjotaan kuohuviiniä, meillä sai melkein ruokaa... :)

2 kommenttia:

  1. Olette ihana pari, sinä ja Sami! Ja voi tuota tietotaidon määrää - miten pätevä oletkaan ja miten monessa! Kaikkea hyvää sinulle ja koko perheelle! -Liisu

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia. Heti ensimmäisestä kuvasta ajattelin, että olet kuin kartanonrouva ikään. Pukusi on todella kaunis ja juhlava. Hyvä, että saat sille käyttöä edelleen. Samikin on niin komeana vierelläsi.

    VastaaPoista