Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Historiaa niin että hitaampia heikottaa

Otsikko on  yksi maailmanhistorian typerimpiä tv-sarjan nimen suomennoksia (alkunimihän on Hermans historia), mutta sopii tähän päivään.

Ensinnäkin: historian ensimmäiset 20 kpl tulivat painosta. Juu, koko painos on toki 1300 kpl, mutta tässä on Mr. Murphy pannut parastaan kaikessa mahdollisessa. Niinpä odottelemme loppuerää myöhemmin. Pääasia, että se on nyt valmis ja kansissa. Kiitämme Sirpaa ensimmäisten yhteisten hetkien ikuistamisesta!

Mitähän täällä on...

On siinä kannetkin oikeinpäin!

Ja kaikki sivut tallella.

Taisivat silmät ihan vähän kostua.

Illalla minun piti "luennoida" maakuntamuseolla teemanäyttelyyn liittyen. Jännitin aika tavalla, koska en ole heinäkuun Farmarin jälkeen taas puhunut historiaa, ja museolla pitäisi varmaan olla jotenkin asiallinen... No, minulta tuli juttua toista tuntia, ja yleisö väitti, ettei aika tullut pitkäksi, niin että ilmeisesti asiallisuutta ei sitten kaivattu!

Kiinnostuneet voivat kuunnella jutusteluani maanviljelysseuran historiasta näiden videoiden kautta. Ne on kuvattu juurikin kesän Farmarissa, jonka pääjuhla oli samalla ProAgria Etelä-Pohjanmaan 150-vuotisjuhla. Valitettavasti kamera oli ns. paikallaan seisovaa mallia, ja jostakin syystä kuva on zoomattu niin tiukasti kasvoihini, etteivät näyttämäni diat näy.

Videoiden yhteispituus on 50 minuuttia. Jos ihmettelette, mitä Juhani kumartelee tuossa alussa juontonsa jälkeen, niin - hän kääntää minulle esiin puhujanpöntön "korokkeen"! Muuten 141-senttistä varttani ei olisi näkynyt sieltä takaa tuonkaan vertaa!

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti