Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kaksi kolmesta


Älkää kuvitelko tuosta ensimmäisestä kuvasta, että minulla olisi tätä nykyä aikaa vain lueskella! Mutta noin 8 kk Farmari-puserruksen jälkeen on ihmeellistä, kun töitä tarvitsee tehdä enimmäkseen vain kahdeksan tuntia päivässä, ja illalla jaksaa muutakin kuin maata. Olemme lukeneet paljon, olen alkanut taas neuloa, jaksan nauttia elämästä ja haaveilla asioista. Tosin tämä alemman kuvan unelma ei tänä kesänä vielä toteutunut - mutta ehkä joskus! (Eli jos teillä pyörii nurkissa ylimääräinen syytinkitupa - en käytä nimitystä mummonmökki, koska se heittää heti nollan hinnan perään - joka sijaitsee järjellisen matkan päässä Seinäjoelta ja jossa on ehjä katto ja ikkunat, olemme kiinnostuneita. Kaivo olisi kiva, mutta ilman sähköä ja omaa uimarantaa ihminen pärjää tarvittaessa hyvin.)


Sellainen jymyuutinen minulla on teille kerrottavana, että Askeleen edellä 150 vuotta -historia lähti päättyvällä viikolla taittajalle. Painosta se tullee näillä näkymin Kaisan-päivän tienoilla. Hirvittää, ja tietysti siinä on vielä rutkasti työtä vedoslukujen ym. suhteen, mutta onneksi (?) en ehdi paljonkaan panikoida: nyt pitäisi nimittäin tehdä täyttä häkää maakuntamuseon Kivinavetalle näyttelyä samasta aiheesta. Ja tietysti lukea jo MOLlin sivuja tulevaisuutta silmällä pitäen, vaikka aika toivottamalta näyttää - tänä aamuna käräytinkin itseni murehtimasta tulevaa. Jos nyt yrittäisi kuitenkin ensin selvitä vielä näistä kahdesta jäljellä olevasta tämän vuoden kolmesta haasteesta!

Onneksi meillä on kotona terapiaa ihan omasta takaa.


Surin juuri Facebookissa, ettei meillä ole enää vauvaa. Mustikan ruokakupit siirtyivät pari viikkoa sitten keittiöön (kun se halusi syödä siellä missä isosisko!), pentuhäkki kasattiin viime viikonloppuna, nyt pestiin pois vauvahiekkis, viikon päästä Mustikka on 12-viikkoinen ja saa rokotuksen. Uskomatonta! Ei sillä, etteikö aamutoimia helpottaisi, kun on vain yksi hiekkalaatikko siivottavana (seuraamme tietysti tilannetta: vaikka niitä tarvittaisiin lopulta molemmille oma, ne ovat silti samassa tilassa ja "ison kissan" sisäänmentäviä laatikoita, jotka on helppo puhdistaa, mitä tuo vauvalaatikko ei ollut) ja ruokakupit täytetään vain yhdessä huoneessa.


Sekin on mukavaa, että vaikka Mustikka on vielä aika kakara, siinä näkyy jo häivähdys rauhoittumisesta. Stella sietää ja suorastaan nauttii, kun pentu kapuaa sen selkään pesemään päätä ja korvia tai vaihtoehtoisesti leuanalustaa, joihin on vaikea itse yltää. Sitten taas tapellaan niin että roikuu.


Muistiin itselle: syyskuun puolivälissä 2013 eli eilen ihmiset kulkivat vielä shortseissa ja sandaaleissa, ja ohuet leggarit hameen alla olivat liikaa. Olisipa lomallakin ollut tällaisia säitä! Nyt ymmärtääkseni aletaan sitten oikeasti siirtyä syksyyn.

5 kommenttia:

 1. Mukava lukea kuulumisianne.
  Ihanat syyssäät ovat hellineet meitä ja kun on lämmin, ei tarvitse vielä ryhtyä syystöihin ulkona, - siinä näetsen tulee hiki. Kun viilenee niin sitten vasta.
  Muutenkin keveillä töillä mennään meillä, huilaillaan edelleen ja kerätään voimia. Menee aika nopsasti päivät näinkin.
  Mukavaa työviikkoa sinne!
  ps. käsityömessut lähestyy, oletko valmis?

  VastaaPoista
 2. Tätä on meillä tänään ihmetelty... http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=13792777300490&itemcmd=move0&listSize=2&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.2160609

  Tuo ei ole varsinaisesti kesämökki, koska se on ihan oikea talo. Mutta eihän tuolla hinnalla saa edes kesämökkejä enää nykyään!
  Jos planeettojen asento olis kohdillaan ja tuon talon sijainti vähän pohjoisempana, niin kävisin itte kiinni oitis...

  VastaaPoista
 3. Kiltti Kaisa, seuraavaan kirjakuvaan käännä nuo kirjan selkämykset linssiin päin, Eeva Vuorenpään trilogian selvitin, mutta muut jäivät arvoitukseksi... (alati etsin uutta lukemista...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi! :D Ne kolme ovat Katja Kallion Elokuvamuisti , Kyllikki Villan Myrskyssä ja Laura Honkasalon Tyttökerho. :)

   Poista
 4. Kiltti Kaisa, seuraavaan kirjakuvaan käännä nuo kirjan selkämykset linssiin päin, Eeva Vuorenpään trilogian selvitin, mutta muut jäivät arvoitukseksi... (alati etsin uutta lukemista...)

  VastaaPoista