Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 24. elokuuta 2013

LauantaiaamuEnsimmäinen työviikko takana pitkän - mutta ei yhtään liian pitkän! - loman jälkeen. Oudon rauhallinen viikko, kun puhelin soi harvoin ja sähköpostia tulee vain joskus! Farmaria ennen ja sen aikana en tahtonut päästä edes vessaan enkä ehtiä tyhjentää tukkeutuvaa sähköpostiakaan sitä mukaa, että viestejä olisi mahtunut lisää.

Olen keskittynyt nyt lähes täysin historian viimeistelyyn, saanut keskittyä (välillä hoidettavat viestintäasiat ovat vain virkistäviä!) ja pitänyt keskittyä. Pidimme palaveria taiton hoitaan mainostoimiston kanssa, ja minun pitäisi luovuttaa materiaali taittajalle 3 viikon kuluttua!

Teksti on niin ok kuin noin kolmeen ja puoleen sataan sivuun tällä aikataululla supistettu tutkimus maanviljelysseuran monilonkeroisista vaiheista voi olla. Kuvien kanssa tulee vielä itku. Onneksi keväällä historiatoimikunta kävi ehdotukseni läpi ja pohja on siis olemassa, mutta paljon on vielä tarkastettavaa ja pahimmassa tapauksessa arkistoista kaivettavaa ja uudelleen skannattavaa. En nimittäin ole skannannut kuvavalikoimaa itse, mikä talvella helpotti työtaakkaani, mutta nyt en tiedä yhtään, missä loorassa mikin kuva fyysisesti on.

Uskon silti, että minua johdetaan työn loppuvaiheissa niin kuin aiemminkin, samoin sen näyttelyn suunnittelussa ja toteutuksessa, jonka pitäisi tästä aiheesta avautua maakuntamuseolla marraskuun alussa...

Ja nyt on lauantai: tiskikone on kohta työnsä tehnyt, ehdin lukea vähän blogeja, hasselpähkinäkahvi on valmista, kissat riehuvat kuin pienet eläimet (ai niin, ne taitavat ollakin pieniä eläimiä!), paino on pudonnut jo lähes 10 kg, tänään on herkkupäivä - ja kaiken stressaamisen keskellä rakastan työtäni nyt, kun raaka tutkimustyö in takana ja saa kuitenkin vain viimeistellä.

Ihanaa viikonloppua teillekin!!

2 kommenttia:

  1. Juu, kyllä se siitä, sehän on tärkeintä kun teksti on jo valmiina! Tuo kuvien skannailu on vähän sellaista tylsää hommaa ja pitäisi olla joku koodaussysteemi, että tietää tiedoston nimestä jo, että mikä se kuva on, edes suurinpiirtein.

    Meillä kun tehdään jotain taittohommia esim. joululehtiä, niin huomaa joka kerta, että oikoluvulle ei jätetä koskaan tarpeeksi aikaa. Ja sehän sitten harmittaa niin vietäväsi kun niitä virheitä sivuille jää.

    Hyvää viikonloppua ja tsemppiä viimeistelyyn :)

    VastaaPoista
  2. Vau, Kaisa - mahtavat kuulumiset ! Painonpudotus on sujunut tosi hyvin. t. Eija

    VastaaPoista