Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Ei sitten mitään suunnitelmia!

Mallaskosken panimoravintolan maisemia.Kun loma vihdoin alkoi lähestyä, moni kysyi meiltä lomasuunnitelmista. Sanoimme, ettei sellaisia ole, mikä tuntui olevan käsittämätön asia. Koetin lievittää järkytystä kertomalla, että suunnittelimme katsovamme, kun ruoho kasvaa - ja jos kyllästymme siihen, alamme seurata miten lehti kasvaa.

Mission Cafe on keskellä Aalto-keskusta.

Meillä on onneksi Samin kanssa yhtenäiset ajatukset siitä, että loman tekee lomaksi juuri aikatauluttomuus. Tietysti jotakin täytyy aina sopia - ystävien vierailu, kesäteatterinäytös - mutta lomalla parasta on spontaanius. Jos aamukahvilla alkaa tuntua siltä, että tänään voisi lähteä alennusmyynteihin tai pitkälle pyörälenkille, sinne mennään. Mutta jos tuntuu siltä, että tänään voisi maata sohvalla ja lukea kirjaa tai siivota vaatehuoneen, se tehdään.


Meille loma ei myöskään merkitse sitä, että heti pitäisi päästä matkalle. Yleensäkin työvuoden jälkeen, mutta tämän vuoden jälkeen aivan erityisesti on suurta, kun ehtii olla kotona, ehtii tehdä asioita, joita ei muulloin ehdin. Juoda aamukahvia parvekkeella (tai sohvalla lampaanvällyn alla, kuten viime päivinä, jolloin kesäsää ei pahemmin ole hellinyt), käydä brunssilla Mallaskoskella, juoda kahvia "Tehtäväkahvilassa" eli Mission Cafe -kesäkahvilassa keskellä Aalto-keskusta, kierrellä kaupoissa mitään tarvitsematta, syödä jäätelöä torilla, katsoa televisiosta hyviä elokuvia, jotka jostakin käsittämättömästä syystä lähetetään keskellä viikkoa yömyöhään...


En minä sitä sano, ettemmekö pidä matkustamisesta - pidämme kovasti. Ja kyllä into lähtemiseen tulee vielä pitkän lomamme aikana. Reissujen suunnittelua tietysti vähän rajoittaa pikkuneiti Stella, joka pelkää yhä vieraita ja jonka "hoitoon menoa" pitäisi harjoitella. Mutta matka ei ole meille sama kuin loma. Loman voi pitää kotonakin, tai tekemällä päivän retkiä lähiseudulle.


Kotimatkalla Jalasjärveltä.

En ole pahemmin täällä kertonut kuntoilu- ja painonpudotusasioista. LadyLinella käyntiä olen jatkanut uskollisesti, yritän nyt lomallakin käydä salilla pari kertaa viikossa. Tosin Farmarin mentyä pitää vähän hakea itselleen motivaatiota, mutta periksihän ei anneta! Minulla on nyt uusi ohjelma, johon toivoin nimenomaan kiinteyttävää ja vahvistavaa vaikutusta. Ja kyllä vaan siinä tuntuu tehoja olevan... Pyöräretkiä emme vielä ole kolean ja sateisen sään vuoksi paljonkaan harrastaneet, mutta onneksi ensi viikolle ennustetaan lämpenevää. Ja toisaalta: olen oppinut ajamaan keskustassa, jopa tangolauantain tungoksessa! Siihen en olisi uskonut pystyväni.


Painonpudotusasioissa edistytään myös. Alan uskoa siihen huhuun, jonka mukaan Painonvartijoiden ohjelmalla ihminen on niin tiukilla, että juuri ja juuri laihtuu mutta alkaa lihoa heti, jos poikkeaa ohjelmasta (jotta tulisi uudestaan ryhmään jne). Sen sijaan Kiloklubi, jonka tavoitteena on laihduttaa hitaammin mutta samalla opettaa uusia elämäntapoja, on paljon armollisempi. Kun huomasin, että olin monena päivänä syönyt kaikki annokseni Painonvartija-ohjelmassa mutta Kiloklubin mukaan syömättä oli vielä satoja kaloreita, heitin Painonvartijoiden materiaalit kaapin perälle ja olen keskittynyt vain Kiloklubiin. Se joustaa huomattavasti enemmän: nyt tiedän jo suunnilleen, mitä oikeasti voin syödä päivän aikana, jotta painoa lähtisi, eikä se tarkoita sitä, että voisin syödä vain tiettyjä juttuja joiden pistearvon varmasti tunnen. Ihan Kiloklubiin merkiten meillä on käyty grillillä ja pizzalla - sitten ei tietysti vain ole paljon muuta sinä päivänä syöty, mutta ei ole ollut tarviskaan.

Ideoita Jokilaakson Matkailupuutarhassa Lapualla.


Kaikkineen on nyt pudonnut noin 7,5 kg, ja ensimmäiset liian isoiksi jääneet housut on jo laitettu kaappiin - ei pois, ei suinkaan, niin tyhmä en enää ole! Samilla on lähtenyt kiloja tietysti vielä reippaammin, mies kun on. Suunta on siis oikea, vaikka minulla onkin vielä matkaa tavoitteeseen melko lailla. 

Mutta tänään meillä on viikoittainen herkkupäivä. Sen verran suunnitelmia teemme.

6 kommenttia:

 1. Hyvin on pullat uunissa!

  VastaaPoista
 2. Minusta parasta kesässä on juuri tuo, ettei tarvitse juurikaan olla missään tiettyyn aikaan. Katsotaan lasten kanssa illalla telkkaria, pelaillaan ja aamulla herätään kun ei enää nukuta. Arjen onnea sekin!

  VastaaPoista
 3. Mistä löytyy tietoa tuosta Kiloklubista?
  Olet voinunna jo aikaisemmin laittaakkin, mutta josko vielä...
  Tuntuu kovasti järkevältä klubilta.

  Hyvää ruohon&lehdenkasvunkatseluaikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiloklubi löytyy osoitteesta www.kiloklubi.fi (piti linkittämäni postaukseen, mutta tietokone sanoi irti yhteistyösopimuksen siinä kohtaa, eikä puhelimella saanut tehtyä linkkiä).

   Ilmainen sivusto, joka auttaa järjelliseen painonhallintaan. Mukana mm. Patrik Borg, jonka täyspäisistä ravintokommenteista pidän kovasti ("ihmisen pitää syödä herkkuja 3-4 päivänä viikossa, tai häneltä hajoaa pää"). :)

   Poista
 4. Mukavasti on siulta kiloja karissut, onnea:)

  VastaaPoista
 5. Hyväksi havaittuja lomasuunnitelmia teillä ja tsemppiä painonpudotukseen.

  VastaaPoista