Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Suven päivän jälkeen


Kyllä, tiedän että nimipäivä taipuu Suvin, mutta minulle sen merkitys on suvi. :) Toivoisin nimittäin, että voisitte tuntea ne tuoksut, joita meillä nyt leijailee. Eilistä syntymäpäivääni vietettiin tänään, ja sain mm. kieloja ja liljoja, jotka tuoksuvat taivaallisilta. Minähän rakastan liljoja, kieloja, tuomia, syreenejä, hyasintteja...


Jopa rahapuukin oli innostunut kukkimaan! Hiukan huolestuttaa, saanko sen kukkimaan uudelleen, vai käykö kuten amarylliksen kanssa, että vartta vain pukkaa...


Vieraat olivat tuttuja, tarjottavat löytyivät ilman stressaamista pakastimesta - vain uuden jäätelökoneen testaukset suoritettiin varta vasten - ja tunnelma oli siis kaikin puolin rento. Niin mukava, että vaikka kamera oli pöydällä ja valokuvasin kukkakimppuja, unohdin kuvata ihmisiä!!


En täyttänyt pyöreitä, mutta halusin järjestää juhlapäivän, koska muuten ei jaksa. Väsy alkaa töiden suhteen olla aika mielipuolinen - päättyvä viikko oli pikkuisen kevyempi ja ilmeisesti se laukaisi uupumuksen, jota olin sinnikkäästi siihen asti järjettömässä kiireessä torjunut - ja oli pakko saada pieni irtiotto. Farmariin on vajaa kuukausi, ja nyt pitää vain jaksaa.


Painonpudotus etenee tasaisesti. Olen hylännyt vanhat painonvartijapaperit kokonaan, koska tykästyin niin Kiloklubiin. Siinä on omat heikkoutensa, mutta koska sen tavoitteena ei ole dieetti vaan uusi elämäntapa, se antaa "luvan" syödä vapaammin ja enemmän. Tosin oikeaa ruokaahan minä en paljon jaksa syödä, ja kun koetan vältellä herkkuja, päivittäinen kalorinsaanti jää usein liian paljon alle suosituksen.  


Siitä huolimatta aineenvaihdunta toimii ainakin vielä: senttejä on kadonnut neljässä viikossa vyötäröltä viisi, ja kiloja kai neljän verran. Uusimme nimittäin vaa'an kesken kaiken, ja nämä kaksi eivät puhu aivan yksi yhteen.


Parantumattomalle herkuttelijalle tärkeitä ovat nämä herkkupäivät, joita pidämme kerran viikossa. Silloin ei merkitä mitään kaloreita ylös vaan nautitaan, sillä yhtenä päivänä ihminen ei pysty määrättömästi syömään.

Stella-paralle tosin tämä päivä ei ollut herkkua, sillä se pelkää edelleen vieraita ja vietti koko iltapäivän sängyssä päiväpeiton alla. Siellä sitä sai kyllä käydä kurkkimassa. Vieraiden lähdettyä neiti tarkasti epäluuloisesti nuuskuttaen koko asunnon, niin myös pöydälle ilmestyneet uudet kummalliset asiat.

11 kommenttia:

 1. Kesäiset onnittelut jälkikäteen, Kaisa!

  VastaaPoista
 2. Mulla kesti ennen kuin tajusin tuon rahapuun! Ihmettelin vaan, että ei mulla vaan ole koskaan kukkinut :)

  Paljon onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Rahapuu-idea oli niin hyvä, että taidan hyödyntää sitä tulevaisuudessa itsekin.

   Poista
 3. Täällä yksi entinen kiloklubilainen kannustaa :) Sinulla on ollut hieno startti, ja on hyvä merkki, että senttejä lähtee enemmän kuin kiloja! Minulta lähti hitaasti mutta varmasti 10 kg vajaassa vuodessa, ja sen jälkeen olen syömisiäni sen kummemmin miettimättä onnistunut pudottamaan vielä muutaman kilon.

  Jos saa antaa omaan kokemukseen perustuvan neuvon, niin vinkkaisin, että kannattaa vähitellen hilata sitä oikean ruoan määrää ja sitä myötä kalorimäärää ylöspäin, kyllä kroppa tottuu siihen. Minustakin ohjelman suosittelemat ruokamäärät tuntuivat aluksi ihan mahdottomilta, kun olin tottunut saamaaan suurimman osan päivän energiasta herkuista. Jos viikko- ja kuukausitolkulla menee hyvin pienillä kaloreilla, voi nälkä iskeä herkkuhimon muodossa ja tietysti myöskin aineenvaihdunta voi hidastua niin, että laihtuminen ja painonhallinta on jatkossa vaikeampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän laihdutin tosi vähillä kaloreilla silloin 10v sitten sen 20 kg, ja takaisinhan nuo tulivat, kun annoin itselleni luvan taas syödä... Pitäisi ehdottomasti ottaa töihin välipalaa ja tukevammat eväät, koska nyt töistä tullessa mulla on usein pitkälti toistatuhatta kaloria syömättä, eikä kukaan ihminen sellaista määrää illan aikana pysty vetelemään. Kun syksyllä palaan työpaikan ruokiin (nyt mennään Samin kanssa eväillä, kunnes Samin koulu alkaa taas ja saa syödä puoli-ilman), tämä ehkä helpottuu.

   Vaikka kukaan ei ulkonäöstäni uskoisi, olen aina ollut "huono syömään". Maito on kyllä mulle sellainen lemppari, että sitä voin lipitellä miten paljon vaan, mutta kun ei rasvattomassa ole juuri niitä kaloreita... :)

   Poista
 4. Mahottoman suuri onnitteluhalaus!
  Lisähalaus, semmonen voimaannuttava, että jaksat hommat loppuun, sitten lomalle!
  aurinkoisin terveisin Tuula

  VastaaPoista
 5. Onnittelut jälkikäteen ja monia armorikkaita vuosia

  VastaaPoista
 6. Onnea - sekä syntymäpäivän että painonpudotuksen johdosta ! En minäkään ole saanut rahapuuta kukkimaan noin komeasti ;) t. Eija

  VastaaPoista
 7. Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle rakas Ystäväni!

  VastaaPoista
 8. Myöhästyneet synttärionnittelut täältä mökiltä! Stella on kasvanut hienoksi kissaksi. On varmaan saanut sulta pudonneet sentit;-)

  VastaaPoista