Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Lauantain musiikkihetki

"Hautajaisissa on melkein yhtä suuri työ kuin häissä", sanoi Sami tänään. "Niin, ja ajattele aikataulu- ja mielialaeroa!" minä totesin.

Yllättävän monta asiaa pitää muistaa, kun hautajaisia suunnittelee. Mietinkin, miten ne jaksavat, joille läheisen poismeno tulee yllättävänä shokkina, kun tahtoo olla raskasta näinkin, vaikka saamme vain kiittää, kun Marian lähtö oli helppo ja kivuton. (Joku oli epäillyt, että pidetään hiljainen hautaus. Hiljainen????? Marialle, joka rakasti juhlia ja vieraita????? Siis haloo...)

Yksi yllättävän vaikea tehtävä on ollut valita porukalla se laulu, jonka kanttori esittäisi kappelissa. Olen kuunnellut vanhoja tuttuja ja olen löytänyt uusiakin. Ajattelin laittaa tähän teidän lauantaitanne rauhoittamaan muutamia kauniita.3 kommenttia:

 1. Ihanat laulut. Kiitos! Kaikkia muita olen laulanut hautajaisissa, mutta viimeinen on vieras.

  Oman siskoni hautajaisissa olisin halunnut laulaa Tytti Issakaisen laulun, johon Sakari Löytty on tehnyt sävelen, mutta en olisi siihen pystynyt. Tässä sinulle siihen sanat, sitä ei löydy tietääkseni miltään äänitteeltä. Olen sen ajatellut Youtubeen laulaa, mutta se on jäänyt.

  On jo tullut aika lähteä.
  Meitä kutsuu huomispäivän tie.
  Määränpää on meiltä kätkössä. Eri suuntiin matka täältä vie.
  Tie on Herran kulje turvassa. Ristin mies jo tuntee sen.
  Uskon: kerran saamme kohdata. Tie on meillä yhteinen

  Paljon sinulta sain, ystävä.
  Kiitos siitä, mitä olit, teit.
  Kiitos, että kuljit vierellä,
  minut uusiin kokemuksiin veit.
  Tie on Herran, kulje turvassa.
  Ristin mies jo tuntee sen.
  Uskon: kerran saamme kohdata.
  Tie on meillä yhteinen.

  Kiitos jokaisesta sanasta, joka auttoi meitä kasvamaan. Kiitos, että tahdoit rohkaista armon voimaan jälleen luottamaan.
  Tie on Herran, kulje turvassa.
  Ristin mies jo tuntee sen.
  Uskon: kerran saamme kohdata.
  Tie on meillä yhteinen.

  On jo tullut aika lähteä.
  Jossain kutsuu uusi tehtävä.
  Siunaukseen tahdon kätkeä sinun askeleesi, ystävä.
  Tie on Herran, kulje turvassa.
  Ristin mies jo tuntee sen.
  Uskon: kerran saamme kohdata.
  Tie on meillä yhteinen.

  Tämä lauluhan on varamasti kirjoitettu muuhun tilanteeseen, mutta ajattelen myös että se sopii myös iankaikkisuus matkalle.

  Voimia kaikkeen järjestelyyn.

  VastaaPoista
 2. Voimia Kaisa yhä edelleen ja kiitos kun jaoit nämä laulut, uusia tuttavuuksia. Kyyneleet silmissä kuuntelen.

  VastaaPoista
 3. Musiikin valitseminen siunaustilaisuuteen on kuin musiikkiterapiaa. Meidän äitimme hautajaisissa kanttori lauloi Kerran kaunehin -kappaleen. Vieläkin soi korvissani lohduttavasti.

  VastaaPoista