Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Perhe sairastaa

Minä aloin palella sunnuntai-iltana, maanantaina jo yskin. Vielä tiistai meni töissä kamalasti kröhien mutta muuten aika pirteänä. Kun keskiviikkoaamuna nousin sängynlaidalle, olo oli lievästi sanoen omituinen. Syyn kertoi kuumemittari. Jos ihminen on elämänsä ajan suorastaan kärsinyt siitä, ettei hänellä juuri koskaan nouse kuume vaikka olo olisi kuinka karmea, ja jos saman ihmisen normaali aamulämpö on noin 36,4, tuntuu 37,8 lämpötila aamuseitsemältä aika jännittävältä!

Keskiviikon olin petipotilas, harkitsin työterveyteen soittamista mutta en olisi kyennyt lähtemään lääkäriin. Tauti oli kummallisen "kuiva ja kuuma": nenä ei vuotanut, ei enää paljon yskittänyt, mutta kuumetta oli ja olo surkea. Torstaiaamuna lämpö oli poissa ja painelin töihin - ja muutaman tunnin kuluttua kotiin. Olin saanut lääkäriajan neljän jälkeen (!! jopa työterveydessä tehdään nyt ylitöitä) ja kyllä oli pitkä iltapäivä odottaa kuumeen kohotessa. Tohtori totesi minulla  keuhkoputkentulehduksen. Antibiootteja, yskänlääkettä, särkylääkettä, sairaslomaa.

Keskiviikkona Sami alkoi valitella vilun tunnetta, eilen hänen yskänsä paheni ja illalla hänkin oli jo petipotilas. Meillä on nyt vain Stella terve. Omasta takkuisesta ajatuksenjuoksustani kertoo se, että äsken surkuttelin meidän jatkuvaa makaamistamme ihmettelevää kissaa: "voi sentään, ja mammakin tarjoaa ruoaksi vain Ketomexia (tarkoitin Kitekatia, jota erehdyimme ostamaan tarjouksesta ja josta neiti ei erikoisemmin pidä), pitää tuoda sulle jotakin hyvää kun joku kykenee lääkäriin (tarkoitin kauppaan)..."

Ruoka ei ole mennyt alas pariin päivään eikä juuri juomakaan. Antibiootti pitäisi ottaa ruoan kanssa, mikä tarkoitti eilen ensimmäisen tabun alle vähän mustikkakeittoa, ja pahoinvointihan siitä seurasi - onneksi se helpotti aika nopeasti. Puhua ei paljon voi, koska silloin alkaa yskittää. Uusi yskänlääke sentään auttaa sen verran, että kurkkuun ei enää satu koko ajan, ja kun lääkäri ei nuhdellut vaikka kerroin vedelleeni särkistä kaksin käsin, nappaan kipulääkkeen aina kun niskaa ja päätä alkaa vähänkin jomia, sen verran karmeat kivut minulla oli keskiviikkoiltana.

Eilen raahasin työkoneen kotiin ja vielä iltapäivän tein töitä sohvalta, mutta kunnon diagnoosi pelästytti sen verran, että suljin sekä työkoneen että -puhelimen maanantaihin asti. Ensimmäisessä työpaikassani sairastin keuhkoputkentulehdusta usein (en tiedä, johtuiko se 500-vuotiaista arkistopapereista vai jostakin muusta) ja tiedän, ettei sitä kannata turhan päiten venyttää.

Tällaista meillä nyt, toivottavasti teille kuuluu parempaa!

8 kommenttia:

 1. Täälä kans soffan pohjalla. Tauti tuli ryminällä maanantai-iltana ja keskiviikkona oli jo 38,2 astetta. Olin kyllä niin pökerryksis etten muista mitään koko illasta.
  Mun työterveys Kauhavalla sanoi jotta nyt on erityisen paljon ollu liikkeellä kaikkia mahdollisia tauteja. Ja ne kaataa kuulemma porukkaa tehokkaasti viikoksi sänkyyn.
  Ehkä tämä tästä --jos vaikka pääsiäisenä olis jo täydes teräs?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mulla, ihan älytön kuume aamusta alkaen... Ja tosiaan meillä oli työterveydessä ylimääräinen lääkärikin "keuhkopotilaita" varten. Pian alkaa viikko olla kasassa, jos sitä huomenna yrittäisi ihmisten ilmoille.

   Poista
 2. Hoitakaa rakkaudella itseänne ja toisianne ja tietenkin Stellaa myös <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stella on tehnyt säännöllisiä hoitajakierroksia... :)

   Poista
 3. On se hyvä, kun talossa on sentään yksi terve hoitsu pitämässä teistä huolta, vaikka ruokapalkassa ei olekaan tällä kertaa kehumista. Toipumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, taisin unohtaa mainita, että tarjouksessa oli myös Shebaa... :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Aika ankeaa on, kun kumpikin sairastaa...

   Poista