Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 28. joulukuuta 2012

Välipäivätunnelmia

Hyvää joulunajan jatkoa, Kurakauppalan ystävät! En ehdi kirjoittaa pitkään, koska pieni nelijalkainen naukuu hurjasti tuossa jalkojen juuressa - aamuleikki on vielä leikkimättä - mutta vähän kuitenkin.


Meidän joulumme oli taas vaihteeksi vähän vauhdikkaampi. Aattona olimme Lapualla (en ole koskaan nähnyt tuomiokirkkoa niin täynnä kuin aattohartaudessa), joulupäivänä Jalasjärvellä. Varsinaiseen omaan joulunviettoon rauhoituttiin siis vasta tapanina.


Eilen kävin taas Lapualla hankkimassa kampaajaltani uuden pään. Leikkaus alkaa pian olla kohdillaan kasvattamisen jälkeen, ja värikin muuttui. Iän myötä kun tukkani on valitettavasti alkanut tummua likaisen maantienväriseksi, joten haettiin nuoruutta purkista.


Työasiat ovat kummitelleet mielessä, jossakin välissä pitäisi tässä avata työkone ja katsoa meilit - meillä on asiakaslehden dl keskiviikkona, ja vaikka en olekaan lehden toimitussihteeri, vastuullani on muutaman jutun hankkiminen itseltäni ja muilta. Toivon mukaan postissa ei kovin monta muuta hetitehtävää ole.


Tänään aion joka tapauksessa LadyLinelle. Näyttää nimittäin siltä, että henkilökohtainen kuntosaliohjaukseni vihdoinkin onnistuisi! Vähän jännittää, miten laitteiden käyttö tällä varrella sujuu, mutta uskon, että ohjaaja on osannut ottaa sen huomioon, mehän "sovitimme" muutamia laitteita jo syksyllä.


Meillä on kärvistelty pakkasessa ja liukasteltu siinä sotkussa, minkä lauhtuminen aiheuttaa. Nyt pakkasta on -9, mutta sunnuntaiksi ennuste lupaa jo lämpöasteita ja vettä. Onneksi minun ei ole pakko liikkua kotoa yhtään mihinkään ennen loppiaista, jos keli menee tappavaksi.


Tämän postauksen kuvituksena Stellan ensikohtaamiset joulukuusen kanssa, puolentoista minuutin videossa näette ihan livenä sekä kissun nuuskutuksen että sen, millaisista oksanipuista tämä saksalaisen kuusi-insinöörin innovaatio kootaan - oksat on siis värikoodattu, ja joulun jälkeen niputamme ne värin mukaan valmiiksi.


Kuuseen on kiivetty pari kertaa, toisella kertaa oltiin menossa jo puolivälissä, kun havahduin hätiin. Suihkepullon varoituslaukaukset ja sen jälkeen sen vilauttaminenkin ovat tepsineet, välillä Stella vähän kurkottelee nähdäkseen paremmin, mutta yleensä vain nauttii mammiskelusta ja vaanimisesta kuusen alla.


Kynttilöitä pitää tietysti tutkia, mutta oikein somasti. Saamiensa lahjojenkin käyttötarkoituksen Stella oivalsi heti - vaikka uusi riikinkukonsulkalelu ei lopulta sitten voittanutkaan vanhaa, loppuun syötyä.


Ihana joulunaika jatkuu. Nautin yhä aikuisenakin tästä välipäivien taianomaisesta tunnelmasta. Arkea ehtii kyllä viettää niin paljon, että minulla ei ole mikään kiire luopua juhlasta. Ilman tätä ei jaksaisi.

11 kommenttia:

 1. Voi kuinka hauskoja kuvia Stellasta :D Se on aivan ihana tapaus :)
  Täällä toinen välipäivien nautiskelija. On NIIN ihanaa, kun saa fiilistellä kotona kynttilöiden ja joulukuusen loisteessa ja napostella konvehteja (krhm, ne vois kyllä jo loppua...) ja kuunnella joululauluja. Ja mua ei yhtään haittaa edes se, että jouluruokiakin piisaa aina vaan. Joulu on kerran vuodessa vaan! Ja jos minä saisin päättää, sitä vietettäisiin vanhaan malliin loppiaiseen asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jouluruuat maistuu myös täällä! Tosin tänään haettiin jo sipsipussitkin. :) Tänä vuonna minä vietän oikeasti joulua loppiaiseen, kun lomailen. Suututtaa, kun kaupoissa ja joka paikassa yritetään väen vängällä palauttaa väki arkeen - miksi esimerkiksi kauniita joulukukkia ei voi myydä enää välipäivinä, vaan hyllyllä pitää olla nuutuneita jäännöksiä?

   Poista
  2. Älä muuta viserrä!! Aivan niinku joulu olis jo täysin ohi. Vaikka se ei siis ole.
   ...niin ja kyllä sipsiä saa ostaa joulunakin, pitäähän olla vaihtelua! :) :)

   Poista
  3. Sitäpaitsi on jo melkein uusivuosi, ja minun teiniaikanani sipsit kuuluivat ehdottomasti uuteenvuoteen - ei niitä silloin ostettu joka välissä! ;)

   Poista
 2. Tosi kaunis kissi tämä teidän Stella, niin pitkä karvakin!
  Itselläni oli tänään työpäivä ja täytyy sanoa, että olisin tullut kotona jo hulluksi, minä en kestä kovin montaa pyhää peräkkäin...
  Mutta toisaalta vapaapäivät tulivat kyllä tosi tarpeeseen, ja taas on viikonloppu edessä :)
  Hyviä välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli niin vauhdikkaat aatto ja joulupäivä, että jäin kaipaamaan sitä lepoa ja rauhaa mitä joululta odotan. Kun vielä eilen ja tänään oli aikataulutettua ohjelmaa, niin varsinainen loma tuntuu vasta alkavan. :) Hyviä välipäiviä sinnekin!

   Poista
 3. Hauska kuvasarja pienen kissan joulukuusen ihmettelystä.
  Oikein iloista loppuvuotta teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Stella ilmeisesti pitää himmeistä valoista: kun adventtitähti laitettiin ikkunaan, se katseli sitä onnellisena kiipeilypuustaan, ja nyt se ihailee samalla ilmeellä kuusta. :)

   Poista
 4. Suloinen Stella!
  Minä kaipasin jo jouluhulinan jälkeen töihin... Olenkohan jotenkin kieroon kasvanut kun tykkään niin tavallisesta arjesta?
  Leppoisaa loppuvuotta sinne teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkihan on ihan parasta! Mutta ennen sitä mun pitää saada juhlia kunnolla. :) Oikeasti nyt olin niin tööt loppusyksyn jäljiltä, että tarvitsen tämän pariviikkoiseni. Jos sitä jaksaisi sitten loppiaiselta taas puskea töitä.

   Poista
 5. Vähäkö taas nauratti kissajutut.
  Jaa, että oikein varoituslaukauksia piti ammuskella? :D
  Kovasti oli tarkan markan ajat Stellalla, kun tutki kuusta. Alustamattoa myöden.

  Lyllan (se on koira)haettiin juuri Nikolainkaupungista "laukauksia" pakoon.
  Meillä kun on Hälävänmutkalla aika rauhallista rakettirintamalla, vaikka uusi vuosi painaakin päälle.

  Hyvää ja Siunattua Uutta Vuotta sinulle ja perhekunnallesi!

  VastaaPoista