Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 6. joulukuuta 2012

Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille.

Harmaana pakkaspäivänä, isänmaan virsien kaikuessa radiosta, on hyvä pysähtyä miettimään Suomea. On ikävää, että Suomessa sana isänmaallisuus on saanut vähän ikävän leiman eikä sitä oikein tohdi käyttää kuin 6.12., koska helposti ajatellaan, että isänmaallinen ihminen on jotenkin fanaattinen. Eihän oikea isänmaallisuus sitä tarkoita, että poljettaisiin muita, päinvastoin: isänmaallinen ihminen kunnioittaa myös muita maita. En tiedä kuvittelenko, mutta eilen sain töistä lähtiessä enemmän hyvän itsenäisyyspäivän toivotuksia kuin koskaan aiemmin - se tuntui hyvältä.

Seppeleenlasku Kiviristin muistomerkillä Lapuan Päivänä 2005.

Isänmaallisuus on kuitenkin niin yksinkertaista. Viime vuonna koetin koota yhteen niitä asioita, joista saamme Suomessa kiittää, ja lista pätee vieläkin. Seuratessani keskustelua siitä, saako Tuntemattoman sotilaan esittää ennen vai jälkeen kello 17:n, en voi kuin ajatella, että tällaisesta asiasta tosissaan vääntäminen on mahdollista vain vapaassa hyvinvointivaltiossa.

Juhannusruusu kukkii lapsuudenkotini puutarhassa Suomen lipun päivän aattona.

Sitä en tarkoita, että Suomi olisi täydellinen maa, eihän sellaista ole. Kovin monelle päättäjälle tekisi hyvää, jos he edes hetken eläisivät normaalia arkea, mieluiten peruspäivärahalla takahikiällä kaukana kaikista palveluista ja joukkoliikenteestä, jotta tajuaisivat vähän tosiasioita. Mutta vapaassa maassa tämänkin voi sanoa ääneen seurauksia pelkäämättä. Liian usein me valittaessamme unohdamme olla kiitollisia siitä, että halutessamme saamme vaikka valittaa.

Suomalaista designia.

Tänään ei kuitenkaan valiteta, vaan sanotaan kiitos kaikille heille, jotka ovat taistelleet Suomen puolesta niin sodan kuin rauhan tehtävissä - ja toivotaan nöyrästi, että me voisimme omalta osaltamme tehdä edes murto-osan siitä, mitä he. Yritystä on nähtävissä ainakin niissä puintikuvissa, joita meille töihin on toimitettu: eteläpohjalaiset jatkoivat tämän toivottoman syksyn viivästyttämiä puinteja jopa -16 asteen pakkasessa (tämän kuvan jälkeen tuli lisää), koska periksi ei tässä maassa anneta!Jumala isänmaata siunatkoon.

3 kommenttia:

 1. Minäkin kuuntelin eilen tämän Tarja Turusen upean esityksen. :)

  Hyvää itsenäisyyspäivää teillekin!

  VastaaPoista
 2. Juhlallinen päivä ja maamme laulusta kylmät väreet! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Levollisesti päivä sujui: loikoiltiin, katsottiin tv:tä (meillä on nyt tv, siitä lisää myöhemmin), käytiin syömässä ja katsottiin lisää tv:tä. Nyt on ihana vapaapäivä!

  VastaaPoista