Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 13. joulukuuta 2012

Pikkujoulu naapurissa

Näinä aikoina monilla työpaikoilla ja harrastusporukoissa vietetään pikkujoulua. Meille kävi kutsu viimevuotiseen tapaan naapuriin, sillä ruokakauppiaamme järjestää näköjään säännöllisesti pikkujoulut kanta-asiakkailleen.

Tilaisuus alkoi puoli kahdeksalta lauantai-iltana, jotta henkilökunta oli ehtinyt kaupan sulkeuduttua tehdä järjestelyjä. Ruokajonoja oli peräti kaksi, jotta kaikki saivat annoksensa.Hedelmäosastolla oli hyllyjä työnnetty kasaan ja tehty leipälatikoiden varaan seisovia pöytiä, sillä kahvilapuolen istuimet eivät riittäneet kuin murto-osalle väestä.


Tarjolla oli täysi jouluateria laatikoineen, kinkkuineen, rosolleineen, lohineen, limppuineen...


Jälkiruuaksi saatiin kahvia tai glögiä sekä pipareita ja leivoksia.


Tilaisuus oli lyhyt - elävän taustamusiikin lisäksi ei muuta ohjelmaa ollut - mutta sitäkin leppoisampi. On aivan eri asia rupatella kaupan kassa-ihmisten kanssa tarjoilupöydän ääressä! Totesin jälleen, että minulle sopii mainiosti tällianen pikkujoulu, josta pääsee iltayhdeksältä kotiin. Paluumatkalla vielä kuvasin meidän jouluvalojamme, tuo ylimmän kerroksen valoverkkohässäkkä ja kynttilärivi kuuluu siis meille.
9 kommenttia:

 1. Tosi kiva juttu tuo kauppiaanne tarjoama jouluateria!
  Velikin näytti eilen saamaansa kutsua, he eivät vaan voineet osallistua ruokailuun. Pitääpä kertoakin hänelle, että oli mukava tilaisuus.:))
  Täällä meidän kahden kaupan kylässä ei tarjoilla edes joulukahvia, pah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kannattaisi kauppiaalle vihjata, että yksi markkinointivaltti on unohtunut! :)

   Poista
 2. Näin itse pikkujoulusta juuri tulleena (Isonkyrön Alapään maaseutunaiset) ei niin kovin harmita, eikä pökkää kateutta sydänsisuksiin ;)
  Ensi kertaa kuulen moisia pippaloita kauppiaiden järjestävänkään.
  Kun menen seuraavan kerran lähikauppaamme kysyn, että mihinkähän meikäläisen kutsu on vuodesta toiseen joutununna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olen tästä ihmisten kanssa jutellut, ei kukaan ole koskaan kuullut vastaavasta! Tosin esim. työkaveri oli omalta kauppiaaltaan saanut joulukortin, jota kassalla näyttämällä saa suklaalevyn. Eli kukin tyylillään?

   Poista
 3. Voi, onpa mahtava tapa!! Hyvänen aika, en tiedä missään muualla tällaista tapaa. Ei ainakaan täälä emäpitäjäs taida olla.
  Jos oikein tajusin, niin se on se jättimarket siinä teidän naapurissa?
  Tuollainen tapa kyllä tekee joulumielen :) Hienosti tehty kauppiaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se lähempänä Vapaudentietä oleva kauppa. :) Joo, tosi kiva tapa. Kauppias itse oli kättelemässä tulijat ja tuntui, että työväkikin oli joulufiiliksissä.

   Poista
  2. No ihan varmasti! Mä kyllä ehdotan sitä tännekin mun lähikaupalle :)

   Poista