Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 15. marraskuuta 2012

Sydämen tiellä

Kiitos tsemppaavista viesteistä liikuntapostaukseeni! Olen ehtinyt jo katua moneen kertaan, että menin sitoutumaan moiseen. Toisaalta työpäivät ovat sen verran hektisiä, että tajuan tosiaan tarvitsevani fyysistä kuntoa.

Koska tiedän olevani mestari lykkäämään asioita hamaan tulevaisuuteen, päätin, että jotakin on tehtävä heti, muuten LadyLine saa laskuttaa tiliäni ihan turhan päiten. Minulla on ensimmäinen tapaaminen henkilökohtaista saliohjelmaa varten vasta tiistaina, ja sinne asti ei voinut odottaa.

Ajelin siis tänään salille osallistuakseni shindotunnille. Tässä vaiheessa muuten pahoittelen postauksen kuvattomuutta: LadyLinella ei saa kuvata yhtään mitään, joten ette näe edes viitteellisiä kuvia pukukaapin ovesta tai salin lattiasta!

Suhtaudun aika varauksella kaikkeen, mikä kallistuu liiaksi itämaisiin uskontoihin tai filosofioihin. Kun kuitenkin kuulin, että shindon olisi kehittänyt japanilainen äiti erittäin allergisen tyttärensä avuksi, arvelin sen olevan kylliksi maalaisjärkistä minulle.

Eniten jännitin sitä, miten osaan salilla "käyttäytyä", ja täytyy myöntää, että joku turistiopas voisi ensikertalaiselle olla hyväksi. Olin myös masentua jo pukuhuoneen ovella, kun se oli puolillaan (heh) mallinmitoissa olevia nuoria tyttöjä tyylikkäissä vermeissä. Onneksi sitten salissa molemmat naapurini olivat tällaisia tavallisia keski-ikäisiä naisia verkkareissa ja perusteeppareissa!

Tunti pidettiin ns. lämpöisessä salissa, jonka ilman katon infrapunalamput lämmittivät. Aluksi murehdin vähän sitä, miten jaksan edes olla huoneessa, mutta lämpöön tottui, kun vain muisti juoda. Tällä läskin määrällä tuli jossakin liikkeessä sen verran hiki, että harkitsin talon suihkua, mutta lopulta olo oli niin suloisen lämpöinen ja pehmoinen, että ajelin kotiin pesulle. "Hehkun" vieläkin.

Shindo on syvävenyttelyä, johon yhdistyy tietyllä tavalla vyöhyketerapeuttisiakin elementtejä. Liikkeet tehdään rauhallisesti ja aina välillä tasaannutaan. Ohjaaja korosti, ettei kyse ole suorittamisesta, mutta niinhän minä vain huomasin miettiväni, että mitähän ne muut musta ajatteloo kun teenkin tämän näin ja näytän tältä. Hm, ikäänkuin muilla olisi ollut kiinnostusta seurata juuri minun tekemisiäni takarivissä...

Shindossa puhutaan kuona-aineista ja meridiaaneista, mutta siihen kuuluu myös henkinen rentoutuminen ja "venyttely": uloshengityksellä luovutaan peloista ja mustista ajatuksista, sisäänhengityksellä vedetään sydän täyteen uskoa itseen ja elämään. "Shindo" merkitseekin kuulemma suomeksi "sydämen tietä". Vaikka tietysti jännitin koko ajan tekemisiäni ja muuta, huomasin väkisinkin, että stressi alkoi purkaantua (tiistainen salin esittelijä jo varoitti, ettei kannata pelästyä, vaikka tunnilla ihan herkistyisi).

Totesin, että taidankin ryhmätunneista harrastaa juuri näitä venyttelyjä ja vastaavia, kunnes saan itselleni edes jonkin verran kuntoa. Olen viime leikkauksen jälkeen ollut järjettömän kankea, ja oli ihmeellinen tunne saada "avattua" edes jotakin paikkoja. Pois lähtiessä niskaani iski kova särky, minkä vyöhyketerapeuttini aikanaan sanoi johtuvan kuona-aineista - nyt siis yritän lipitellä vettä pitkin iltaa, että kropan tulisi hyvä olla.

Katsotaan, vieläkö innostun johonkin ryhmään ennen tiistaita, sillä laitteilla en tohdi tehdä mitään ennen kuin olen saanut ohjausta ja ohjelman.  "Minun" ohjaajani oli salilla valvomassa ja hän selvitti, että tuo tiistain vartin aika on pelkkä haastattelu, jossa hän taustoittaa minut. Sitten varataan puolen tunnin aika varsinaiseen ohjaukseen, jonka jälkeen saan eräänlaisella muistikortilla ohjelman toistoineen ja painoineen. Syötän kortin kuntosalilaitteeseen ja se kertoo, mitä minun pitää tehdä.

Ja tämä kaikki kuukausimaksulla. En enää moiti kalliiksi.

8 kommenttia:

 1. Marraskuu menee huomaamatta kivan harrastuksen mukana! Ihania ja pirtsakoita hetkiä liikunnan parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, marraskuu livahtaa kyllä käsistä karmean työtahdinkin takia, mutta juuri siksi rentoutus on poikaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se oli kivaa. Uudestaan, kuten teletapit sanoisivat!

   Poista
 3. Voi että, kuulosti IHANAlta!!! Onkohan täälä emäpitäjäs shindoa millään salilla, täytyy selvittää. Kävin ennen joogas, mutta se siirtyi entistä huonompaan aikaan mulle, joten jouduin sen jättämään. Tuo shindo kuulostaa melkein vielä enemmän mun lajilta kun jooga.
  Rentoa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LadyLinella shindo on kauhean myöhään, ymmärrän toisaalta että sitten on ihana mennä maata, mutta tykkäisin vähän rauhoittua kotona sen jälkeen ennen kuin sänky kutsuu... Mutta yritän silti nyt käydä erityisesti näillä rentoutustunneilla, jos jaksaisi paremmin.

   Poista
 4. Tuo shindo kuulostaa tosi mukavalta ja tehokkaalta lajilta. Hienoa kun uskalsit mennä.

  VastaaPoista