Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 13. marraskuuta 2012

Liikkuuko Kaisa, ja mihin suuntaan?

Kerroin taannoin lähinnä naureskellen voittaneeni naisyrittäjyyden teemapäivässä LadyLinen liikuntalahjakortin, ja tänään menin sitä noutamaan. Viikon aikana olen ehtinyt tätä kuntosaliasiaa mietiskellä, ja kun kiertelin esittelijän kanssa yrityksen tiloissa ja kuulin erilaisista liikuntavaihtoehdoista, tein jotakin sellaista mitä en koskaan olisi kuvitellut tekeväni: otin tutustumisjakson jatkoksi kuntosalijäsenyyden.


Kuten asian aiemmin Facebookissa ja äsken LadyLinen toimistossa muotoilin: saisin terveyskeskuksesta varmasti pyytämällä kuntoutusohjelman ilmaiseksi, mutta on myönnettävä, että salilla on kauniimmat tapetit. Noin niinkuin kärjistäen. Ja lisäksi ryhmissä on monia "pehmeitä vaihtoehtoja", joita haluan ainakin kokeilla, jätämme ehkä bodyattackit ja muut pelottavuudet myöhemmäksi.

Pakko se kai on uskoa, että tässä oli kyse yläkerran huolenpidosta: olen murehtinut, miten jaksan tulevat 12 kk fyysisesti, ja olen murehtinut, miten saisin itseäni liikkeelle. Nyt minulla on "piiska" pienenä muovikorttina kukkarossa (ja sillä saa alennusta vaikka pizzasta, jos alkaa ahistaa! :). Tapaan ensi tiistaina ohjaajan, joka laatii minulle saliohjelman, ja lisäksi voin osallistua milloin haluan mihin tahansa ryhmään. Esittelijä ruksi ne, joita suosittelee tällä hetkellä, kun kerroin ystävästäni OI:sta ja erityisesti viimeisintä leikkausta seuranneesta kankeudesta ja vaikeasta liikkumisesta.


Katsotaan nyt, miten tässä käy, mutta tarkoitukseni on kirjoitella täällä Kurakauppalassa tulevia kokemuksiani Seinäjoen LadyLinella. Mitä "normaali" kuntosali tarjoaa liikuntarajoitteiselle (ei ainakaan esteetöntä sisäänpääsyä - kierreportaat toiseen kerrokseen!), jaksanko osallistua ryhmiin tai käydä salilla, kohoaako kunto, kannattiko jäsenyydestä maksaa. (Mikä siinä on, että kuukausimaksuun sitoutuminen tuntuu melkein synniltä? Sama raha katoaisi johonkin joka tapauksessa, ja on itsestä kiinni, mitä sillä saa.)

Tässä bloggaamisessa on tietysti taka-ajatus: jos ette ole pääsiäiseen mennessä kuulleet mitään kuntoilijan urastani, toivon jonkun tiedustelevan ystävällisesti asiaa, jotta minun olisi pakko palata ruotuun...

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vähän liiankin. Illalla sängyssä mietin, että mihin juuri olen taas pääni pistänyt... :)

   Poista
 2. Älä odota heti mitään kaameita lihaskimpputuloksia (ystävällistä sormenheristystä).
  Nätit jumppavaatteet auttavat kummasti punnertamaan. Minullakin on Halviksesta ostetut tiukkis-vermeet ja säärystimet ja kaikki.
  URHEILUvaatteeni ovat napakat ja TUNNEN niissä itseni urheilulliseksi ja kauniiksi 95-lihaksiseksi kuntsarilaiseksi.(Ennenmuinoin, about 2vuotta sitten tunsin itseni 103-lihaksiseksi sellaiseksi).
  Kun nyt alkaat, älä never lopeta!
  Pyydä (suom. vaadi) lekureilta tms. lippu niihin kaunistapettisiin paikkoihin ;)

  Ps. Tottakai sait johdatusta ylävooningista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yleensä pettymys on suurin, kun ensimmäisen kerran jälkeen ei näy mitään... :) Aion aloittaa vanhoissa rytkyissä, ettei nyt enempää rahaa menisi haaskelle, jos koko homm ajää kesken - mutta tekisi kyllä mieli hyödyntää -25 % jäsentarjousta LL:n alakerran Sportiassa...

   Poista
 3. neuloo mopsien kanssa14. marraskuuta 2012 klo 15.53

  Reippaasti kokeilemaan vaan! Saatat saada tästä itsellesi ihan ykkösharrastuksen (sanon minä, joka en sitten mennytkään kuntosalille). Uskoisin, että sinullekin löytyy treeni, joka ei riko luita eikä lihaksia. Reippahasti lietsomaan ja kertoilet , miten menee, että me kaikki muutkin innostumme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten teitä alkaa ahdistaa, kuten minua, kun luen ihmisistä joiden elämä on kokonaan muuttunut ruokavalion tai liikunnan ansiosta ja vihdoin kaikki on hyvin... ;D

   Poista
 4. Ei muuta ko salille, ja kuntoa kerräämää.
  Kerrohaa kokemuksii.
  Johdatukses ollaa, kaik tyyni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saisi sinne itsensä ensimmäisen kerran... Monet minulle sopivat ryhmät kun ovat kauhean myöhään, joskus 19.40 alan jo suunnitella kotona melkeinpä nukkumaanmenoa!

   Poista
 5. Vautsi, vau!
  Olipa rohkea veto..kertakaikkiaan. Pistipä Kaisa itselleen kovan haasteen. Mutta jo pelkästään kuntosalille meno on hyvä suoritus = ne portaat:)
  Minä aion ensiviikosta lähtien aloittaa ulkoilun, kun lomautettuna voin tehdä sen päivänvalossa tai -hämärässä.
  Ollaan reippaita, niin pää pysyy kunnossa - eiköstä, joo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meinasin hyytyä jo niihin portaisiin. Olivat vielä aika ikävät kierreportaat (muutaman sentin rako ylimmän rappusen ja lattiatason välissä...). Mutta jotakin pitää tehdä, jotta ruumis olisi terve ja sielu sitä myöten!

   Poista
 6. Vaude!!! Sun on nyt pakko alkaa käydä, kun oot täälä sen kertonu. Ne kierreportaat on muuten varmaan tahallaan... Ei kai tuollaisiin paikkoihin oo edes hissiä olemas O_o Mutta tsemppiä!! Oon kade sun aloitekyvystä, multa se puuttuu kokonaan näis liikunta-asioos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä aloitekyky????? Ei olisi varmaan ikinä tullut mieleenkään lähestyä mitään salia, ellen olisi mennyt voittamaan siinä arvonnassa... XD

   Juu, olis se ehkä vähän noloa jos kuntosalille pääsisi hissillä. Toisaalta, eivät kai kaikki asiakkaat ole paljon mua kummempia..?

   Poista
 7. neuloo mopsien kanssa15. marraskuuta 2012 klo 18.25

  Ei ala ahdistaa, minua ainakaan. Erilaisia ruokavalioita olen kokeillut, liikuntoja harrastanut, mutta sama muija samoin ajatuksin täällä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niitä aikoja, kun minäkin liikuin tunnin-puolitoista päivässä! Tosin sen ajan tiukkaan ruokavalioon en kyllä haluaisi palata... Mutta tänään aikomus mennä kokeilemaan shindoa, vaikka onkin kovin myöhään.

   Poista