Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 15. lokakuuta 2012

Syyslomalla

Kun Sami aloitti syyskuussa opinnot, tutustuin minäkin Seinäjoen Ammattikorkeakoulun lukuvuosisuunnitelmaan. Lokakuun puolivälissä oli yhden viikon kohtaan merkitty "itsenäinen työskentely", suomeksi syysloma kotitehtävineen. Niinpä minäkin päätin ottaa työelämäni ensimmäisen syysloman samaan aikaan.

Emme aio lennähtää lomalla mihinkään kauas, vaan nautimme siitä, että saa olla kotona, nukkua myöhään, silittää kissaa ja katsella sarjoja dvd:ltä. Irtiotto tosin tapahtui heti perjantaina, kun kävimme tutustumassa Areenassa Seinäjoen ensimmäisiin Herkkumessuihin.


Valokuvasin vain näitä katettujen pöytien kilpailuun osallistuvia luomuksia, mutta voin todeta, että kannatti käydä. Pienethän messut (vielä?) ovat esim. käsityömessuihin verrattuna, mutta maistiaisia ja tarjouksia oli mukavasti. Olemme esimerkiksi hemmotelleet itseämme viikonloppuna italialaisella tummapaahtoisella kahvilla ja lumimanteleilla.


Kunnollisena työntekijänä aloin eilen palella ja tropeista huolimatta heräsin tänä aamuna kurkkukipuisena ja nenä vuotavana. Onneksi olo ei ole niin kurja, etten pystyisi tekemään suunniteltuja kotihommia (kissan vessan kuukausipesu suoritettu, parvekkeiden talvikuntoon laittaminen vielä edessä), ja toisaalta lomalaisena voin milloin tahansa kellahtaa kutimen kanssa viltin alle.


Käsityöpuolta lienee myös se, että lauantaina kasasimme Stellalle Zooplussasta tilatun Atlas-kiipeilypuun. Tuoteselosteen mukaan se on tukeva, koska "latva" voidaan pönkätä kattoon. Mutta eihän tuollainen yhden piiiiitkän mutterin pönkkä oikeasti paljon auta, varsinkin kun apina-Stella ottaa puusta tosiaan ilon irti - tässä mennään katsomaan, mitä leluja yläpussukkaan on piilotettu. Toivotaan kuitenkin, ettei kilon-parin painoinen tyttömme tätä kumoon sentään saa! Joka tapauksessa iloitsemme, kun persoonallinen (eli täysin ennalta-arvaamaton) kissamme rakastaa puutaan, ja kerrankin tolpat ovat niin pitkät, että niitä voi oikeasti raapia.


Muutenkin Stella on reipastunut entisestään. Samin äiti ja veli kävivät meillä eilen, ja Stella pakeni tietysti sohvan alle, kuten tekee vieraiden tullessa. Kun aikamme olohuoneessa juttelimme, kissa tuli yhtäkkiä esiin ja ensin marssi nuuskimaan anoppia, joka istui sen vaki-lepotuolissa - ja sitten jo puskettiin ja juteltiin. Joko kissa alkaa vähitellen uskoa, etteivät kaikki tähän talouteen ilmaantuvat vieraat halua tunkea sitä väkisin koppaan ja viedä pois, tai sitten se aisti anopissa Samin turvallista olemusta. Joka tapauksessa olimme iloisia!

Kunhan tämä snif-tautini ei tästä pahene, viikon ohjelmassa on lähinnä kyläilyä ja vieraita - sekä paljon ex tempore -juttuja. Sehän on lomassa parasta, ettei suunnitella liiaksi. Myös ennakkoäänestyksessä ehdimme käydä loman ansiosta kaikessa rauhassa, muistakaahan tekin äänestää!

9 kommenttia:

 1. Muistetaan, muistetaan, mutta säästämme äänemme vaalipäivään. Miniä on ehdolla, joten ei taida paljon tarvita mietintäaikaa, vaikken mainittua puoluetta ole koskaan ennen äänestänytkään.
  Huolehdi nyt itsesi äkkiä terveeksi, ettei loma ihan pilaannu. Toisaalta sen ehkä saisi muutettua sairaslomaksi, en tosin ole varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä flunssallakin voi lomaa lykätä, kerran sain kesälomalla niin järjettömän yskän että ahdistuin lääkäriin. Sain sairasloman, ja sen verran tavallisia lomapäiviä jäi sitten säästöön. Nyt ei kuitenkaan ole puhettakaan (ainakaan vielä) sellaisesta flunssasta, joka petiin kaataisi. Jos olo pahenee, täytyy sitten lääkäröidä.

   Minä olen sellainen kaikkeen-varautuja, että käyn mieluiten äänestämässä ennakkoon - jos vaikka vaalipäivänä tulisikin jokin este.

   Poista
 2. Tälläiset kotoiset lomat on meilläkin ykkösjuttu. Miksi lentää etelään kun voi nauttia kynttilänvalosta ja kodista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä lennän etelään, se tapahtuu tammi-helmikuussa. Se on kaameinta aikaa pakkasineen ja jäätiköineen! Näin syksyllä on ihana tunnelmoida, käydä raikkaassa ilmassa happihyppelyllä ja katsella auringonlaskua. <3

   Poista
 3. Tuo kissan alamaisena toimiminen taitaa mennä jo välineurheilun puolelle?
  Kauhulla täällä mietin, mitä HÄN mahtaakaan saada joululahjaksi...
  Hemmottelette häntä kyllä ihan mahdottomasti, mutta hän on sen tainnut ansaittakin.
  Meillä murhette murheen perään ja takapakkia ja ...voi voi. Toivotaan, että huomenna paremmin, edes vähän.
  mukavata lommoo toivoo Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä pahin välineurheilu nyt loppuu tähän. :) Totesimme vain, että jos Stella rakastaa kiipeämistä, sen pitää saada kiivetä - ja kun talvella ei oikein tarkene olla parvekkeella, voi kiipeilypuusta seurata maailman menoa ikkunan läpi. (Vanha puu on selkäni takana täällä työhuoneen ikkunan luona ja siinä sihteerini parhaillaan istuu ja ihmettelee syyssadetta.)

   Voimia, voimia!! Muistetaan!!

   Poista
 4. Meidän Hertalla on samanlainen, tosin yksirunkoinen kiipeilypuu ja katti on riekkunut siinä niin, että se yläruuvi on aivan vimpula. Ei ole onneksi kaatunut mutta on hiukan koomisen näköinen viritys :) Toinen harmi kiipeilypuusta tulee, kun teddykankaisista osista irtoaa nukkaa aivan hillittömästi. Sitä löytyy välillä aamukahvikupistakin... Mukavaa että Stella on noin reipastunut. Siitä on varmasti paljon iloa flunssaisellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän puusta ei lähde nöyhtää, siihen olemme tyytyväisiä! Stellan ensimmäinen, vaatimaton viritelmä (tummanharmaa) nöyhtäsi jo kokoamisvaiheessa niin, että olohuoneen luonnonvalkoinen matto oli ihan kirjava... Hm, tai sitten tuo vaalea nöyhtä ei näy missään...

   Poista
  2. Rohkea kissa se teidän Stellanne.

   Poista