Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 11. lokakuuta 2012

Hyvä ostos

Tänään vietetään ensimmäistä kansainvälistä tyttöjen päivää, ja jotkut teistä ehkä tällä hetkellä katsovat MTV3:lta Plan-iltaa lapselle (meillä tikityspoksia ei vielä ole). Koska olen tyttö -kampanjallaan Plan haluaa kiinnittää huomiota tyttöjen oikeuksiin, kuten koulutukseen ja koskemattomuuteen.

Kun olen tänään sosiaalisessa mediassa törmäillyt näihin Plan-linkkeihin ja päädyin äsken ihastelemaan PlanShopin tuotteita, ajattelin listata tähän muutamia nettikauppoja, joista ostamalla voi tehdä hyvää.

Tein tällaisen listan eräässä blogissani vuosia sitten ja sain lunta tupaan - jopa niin, että jätin bloggaamatta omista hyväntekeväisyysostoksistani, kuten olin aikonut. Ilmeisesti olin liian provosoiva nostaessani ihmisarvon esiin vastavetona tuolloin erityisesti muotiblogeissa kiertäneelle haasteelle, jossa kerättiin tuhansia euroja ikkunasta pudonneen kissan hoitoon. Siitäkin moitittiin, että halusin tavaraa vastineeksi siitä, että lahjoitin rahaa. Voin vakuuttaa, että edelleen joka kuukausi lahjoitan johonkin tarkoitukseen jonkin summaan, jonka suuruus riippuu täysin siitä, paljonko sitä rahaa omaan elämiseen ylipäänsä on. Ja kyllä, olen Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen jäsen.

Toivottavasti tällä kertaa vastaanotto olisi myönteisempi. Haluan korostaa, että lahjoittajat tulevat aina tarpeeseen - mutta hyväntekeväisyyskaupoista shopatuilla tuotteilla on myös mainosarvo. Jos ystävät tai työkaverit ihailevat paitaasi tai koruasi ja kerrot mistä sen ostit, sait ehkä yhden uuden tukijan asialle. Ja tietysti jo tuotteet itsessään muistuttavat lähiympäristöäsi siitä, että aina voi auttaa toisia. Planin kalenteri, jonka tilaamista harkitsen, tönii minua vuoden mittaan, jos alan valittaa omista vähistä vaivoistani, ja palauttaa arvot kohdalleen.

Tämä lista on vedetty ihan lonkalta, joten paljon hyväntekeväisyysnettikauppoja tästä puuttuu, mutta siinä nyt muutamia. Suosittelen esimerkiksi joululahjojen ja korttien ostamista hyvissä ajoin - ja heijastimia ei ole koskaan liikaa!


Aina rahaa ei kertakaikkiaan ole toisille annettavaksi, joten ei halveksita aineetonta hyväntekeväisyyttä. Sitä on jo pelkkä ystävällinen hymy, lastenhoitoavusta tai verenluovutuksesta puhumattakaan. Pääasia on, että tahtoo toiselle hyvää.

2 kommenttia:

 1. Kiitos Kaisa, otit esiin tärkeän asian.
  Auttaminen on tärkeää, tässä maailmassa ei kaikilla ole samat lähtökohdat mutta jokaisella meillä on nälkä ja jano ja kaikki me tarvitsemme vaatteita ja turvaa.
  Plan-kummina kannatan tyttöjen auttamista, asiasta puhumista ja sen eteen toimimista, ettei yhtäkään tytöä naitettaisi 13-15 vuotiaana vanhemmalle miehelle.

  "Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi"

  VastaaPoista
 2. Planille lähti tilaus, kalenteri ja rannekoru tulossa. Sekä kalenterin kansiteksti (Girls Can) että rannekorun teksti (Rohkeus) sattuivat niin sopivasti tilanteeseen, jossa olin lievästi puusta pudonnut tulevaisuuden suhteen. :) Ja on hyvä mieli, kun edes pikkuisen voi auttaa!

  VastaaPoista