Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 16. lokakuuta 2012

Entä jos...

Flunssani ei sitten ollutkaan ihan niin kakkupalanen kuin kuvittelin. Tai sitten se, että eilen "riehuin" mm. parvekkeen talvikuntoon laitossa, hikosin kuumassa (!!) auringonpaisteessa (!!!!) ja sitten sain vähän kylmää, ei ollut hyvä juttu. Illalla lojuin surkeana peiton alla, ja tänäänkin hädin tuskin jaksoin hoitaa kyläilyt, vaikka tarvitsi vain istua auton kyydissä ja syödä valmista ja kaatua välillä petiin (kummitätilä on kiva paikka, siellä määrätään ruuan jälkeen koko väki maata ja sitten herätellään, kun on kahvin aika).


Taitaapa siis syysloma mennä toipuessa. Voisin tietysti hakea sairaslomaa ja säästää nämä "oikeat" lomapäivät, mutta menköön kaksi kärpästä yhdellä iskulla! ;) Kun emme onneksi mitään suureellisia suunnitelmia olleet tehneet, eikä nyt ainakaan tarvitse miettiä, että josko sitä kumminkin kykenisi töihin. (Näin tunnolliselle ihmiselle se suunniteltu palkaton ensimmäinen sairaslomapäivä voisi olla helpotus: kurjassa kunnossa ottaisin suosista palkattoman vapaan ja hoitaisin itseni kuntoon, enkä miettisi, että ehkä minä en kumminkaan ole tarpeeksi sairas jäädäkseni palkan edestä kotiin...)

Flunssa on siitä jännä tauti, että Kuussa käynyt ja lampaan kloonannut ihmiskunta ei siihen keksi nopeasti tehoavaa lääkettä (eivätkös Maailmojen sodassa marsilaiset joudu perääntymään saatuaan flunssan). Ja kuitenkin kyseessä on tauti, joka tekee sairastajastaan täysin nääntyneen ja välinpitämättömän ympäristönsä suhteen ajatuksella "kun vain pääsis maata". Olen siis iloinen, että en ole sairastanut flunssaa muun muassa...

 • hääpäivänäni. Vuotavat silmät ja nenä olisi ehkä vieraiden keskuudessa arvioitu vain liikutuksen merkeiksi, mutta olisi ollut aika ikävää, jos olisi hädin tuskin saanut raakuttua "tahdon" ja juhlissa koko ajan vain toivonut, että ihmiset ymmärtäisivät lähteä kotiin ja päästää morsiamen nukkumaan. Koskee myös rippi- ja ylioppilasjuhlia.
 • ulkomaanmatkalla. Sami oli flunssainen Kanarialle mennessä, eikä lentäminen ollut kuulemma yhtään kivaa. Jos ei ole hääviä sairastaa flunssaa ylipäänsä, kahta kurjempaa se olisi vieraissa oloissa.
 • ylioppilaskirjoituksissa tai yliopiston tenteissä. Tosin sain yläasteella kiitettävän kokeesta, jonka tein alkavassa angiinassa ja 39 asteen kuumeessa (mikä on jo sinänsä peräseinäristin arvoinen asia, minullahan ei kuume yleensä nouse ja jos nousee, olenkin kanttuvei), mutta tällainen tavallinen flunssa kertakaikkiaan lakkauttaa aivotoiminnan.
 • minkään leikkausajan koittaessa. Kun kolme vuotta sitten vihdoin pääsin vaihdattamaan katkenneen ydinnaulan ystävineen, pelkäsin hysteerisenä vielä edellisenä iltana sairaalassa saavani flunssan ja leikkauksen siirtyvän. Sami koetti tekstiviestitse lohduttaa, että eiköhän ne ole ottaneet kaikki verikokeet ja tiedä, jyllääkö elimistössä tulehdus vai ei.
 • jouluna. Jouluihmisenä olen saanut nauttia jokaisesta joulusta täysin siemauksin täysin terveenä (kyynärsauvoja ei lasketa!).
Ja niin edelleen. Eli olen päässyt elämässäni aika vähällä. Silti suosittelen, että pukeudutte lämpimästi, syötte terveellisesti, otatte vitamiineja (muistakaa kunnon tujaus D:tä myös!) ja pesette usein kätenne. Tämä olo ei ole millään tavoin hauska!

11 kommenttia:

 1. Nyt jylläävät flunssat ovat kovin pitkäkestoisia, jopa 6 viikkoa voi mennä ennenkuin vointi palaa ennalleen.
  Työpaikassani aikoinaan oli niin, että ensimmäinen lomaviikko meni "omaan piikkiin", jos loma oli aloitettu, loput lomapäivät sai siirtää myöhemmäksi. Oli kuulemma työehtosopimusten mukaista.
  Tuo kissi kuvassa on sitten ihana.
  Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut, valitettavasti! Pitkällisiä ja äkäisiä tauteja kun olen tähän asti sivusta seurannut. :( Onneksi kissaterapia auttaa... :)

   Poista
 2. Pikaista paranemista!
  Muistan iltarukouksessa...ei, vaan nyt heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos Taivaan Isä ehtisi vähän auttaa, vaikka tiedän että tärkeämpääkin tekemistä on... :)

   Poista
 3. Jouluna olisi kyllä kurja olla kipeänä. Lapsuudesta muistan yhden joulun, jolloin oli koko meidän perhe kunnon vatsaflunssassa. Jouluateria koostui kaurapuurosta ja mustikkakeitosta (ne jotka jaksoivat syödä..) Ei tuntunut joululta, ei...
  Mutta flunssa on kurja, tuli se koska vaan. Minäkin laitan kädet ristiin sun tervehtymisen puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahatauti on kaikista kauhein!! Jos flunssaisena on pakko lähteä johonkin, voi pumpata itsensä niin täyteen lääkettä, että muutaman tunnin pysyy tolpillaan. Mutta yritäpä samaa mahataudin kanssa - ei onnistu, sanoo yksi puolimahatautisena kerran muuttanut... Huh!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No en mä nyt viitsi suorastaan ruveta valittamaankaan siitä, että nenä vuotaa ja väsyttää lomalla, kun ihmisillä on ihan oikeitakin sairauksia. :)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Flunssa on kyllä yks vanhan kehnon keksintö kiusata meit ihmisii. Omani ei ole vieläkään lopullisesti hellittänyt kynsiään, puoliso niiskuttanu ja yskiny jo kolme viikkoa.
  Lämmintä mehua menee, ja munkintippoja.
  Parantelehan itseäsi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkkitipat on muuten parhaita! Hengittelin höyryä illalla ja sain nukuttua aika hyvin, kun pelkäsin että tulee sellainen "hengitän suu auki ja heräilen sen kuivuessa" -yö. Toivotaan teillekin sinne toipumista!! Sitkeää tämä on kuulemma tänä vuonna...

   Poista