Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Se on sitten loma

Perjantaina tein viimeisen työpäivän neljään viikkoon. Sain "maailman valmiiksi": lähetin historiatoimikunnalle luettavaksi käsikirjoituksen ensimmäisen raakileversion viimeisen tekstipätkän ajalta 1995-2013 (juu, tämä menee välillä tulevaisuudentutkimuksen puolelle! ;). Ehdin käydä läpi myös ne 1920-30-lukujen pöytäkirjat, jotka löytyivät arkistojen kätköistä vasta silloin, kun olin kyseisen aikakauden ensimmäisen kertaan keväällä kirjoittanut.

Oli siis ihanaa jäädä lomalle, kun työ ja sen tekijä saavat oikeasti levätä - harvoin olen todella kaivannut näin paljon lepoa. Heinäkuun lopussa palaan tekstin pariin "uusin silmin", mikä on aina hyväksi. Oli myös ihanaa jäädä palkalliselle lomalle, sillä pätkätyöläiselle se on aika harvinaista herkkua.

Kun ihmiset kysyvät lomasuunnitelmista, sanon: ei mitään! Sehän on lomassa parasta, täydellinen vapaus ja mahdollisuus tehdä tai olla tekemättä juttuja ex tempore. Isonkyrön Herättäjäjuhlille toki pitää päästä, ja muutakin alustavaa on mietitty, mutta eniten nautimme juuri vapaudestamme.

Viikonloppuna (lomahan alkaa vasta huomenna! :) hyödynnämme sitä virtaa, mikä loman alussa vielä on. Eilen laitettiin kodinhoitohuone uuteen järjestykseen ja tänään päädymme hyvin nuorekkaaseen seuraan...

Lämpenevää ja vähempisateista kesää jokaiselle! Päivän piristykseksi kuvakaappaus niistä hakusanoista, joilla Kurakauppalaan on viime aikoina päädytty (klikkaa suuremmaksi). Tämä jaksaa aina huvittaa ja hämmästyttää, mikähän Googlen logiikka oikein on?2 kommenttia:

 1. Mahottoman mukavaa lomaa toivotan. Ja nauttikaa, niinhän se kai on aikomuksennekin.
  Ja jos pitkästyttää, niin se on onnistumisen merkki!
  Meillä vielä 3 viikkoa töitä ja sitten 3 lomaa.
  Tänään on ollut aika mukava sää, mitä nyt tuuuli on riepotellut. Aamupäivällä teimme postinhakumatkan pyörillä, iltapäivän olen istunut pihalla ja solminut matonhapsuja.
  Anopin (jota en koskaan ehtinyt tavata) kutomia räsymattoja löytyy vielä rullalta varastosta, niitä pätkin sopiviin paloihin ja solmin loimilankoja, niin että sormenpäät on vähän hellät. Rantasauna ja uinti on vuorossa nyt illansuussa. Viikko taas alussa huomenissa, mutta ihan mukava viikko - toivon niin.
  Auringon paistetta teille, missä sitten olettekin.
  terveisin Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aurinko paistaa! Lauantaina vettä tuli kaatamalla, mutta nyt ilmeisesti ilmanala muuttui ja sopivaa lämpöä luvataan 5 vrk ennusteessa koko viikoksi. Tänään saimme vielä erittäin iloisia uutisiakin, mutta niistä lisää myöhemmin. :) Voimia loppupinnistykseen ennen lomaa, ainakin minulla työntekokin sujuu paremmin kun sää on kiva!

   Poista