Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Lyhyitä erikoisia lomapäivistä

Ihanat lomapäivät jatkuvat. On notkuttu torilla (jossa on Eurooppalainen ruokatori neljännen kerran vuoden sisään - aluksi loistava ajatus on kärsinyt jo pahan inflaation, kun myytävät tuotteetkin pysyvät samoina) ja on leikitty turistia Seinäjoen kauneimmassa kahvilassa.

Jos viime torstaina pyöräilimme huimat 8 km, niin perjantaina teimme varsinaisen ennätyspyöräilyn: sekä Google Maps että me olemme yhtä mieltä siitä, että sen pituus oli 20 km. Matkassa olimme 4 tuntia, ja sekä vissyä että aurinkorasvaa paloi (osin kirjaimellisesti...). Kartta on vähän outo, kun Google ei ymmärrä, että ylitimme Seinäjoen Törnävän "Lemmensiltaa" myöten, enkä osannut peruuttaa sen tekemiä kummallisia mutkia, mutta saa siitä osviittaa.


Viikonlopun jälkeen pyöräily ei olekaan onnistunut, kun joka päivä on joka välissä satanut. Lämmintä on sentään ollut, joten emme valita - meillä kun ei ole edes kellaria, joka hukkuisi vuosi toisensa jälkeen.

Pyöräilyn sijaan olemme kestinneet vieraita, viettäneet hääpäivää ja huollattaneet pyöräni vaihteet, ykkösellä ja kakkosella kun ei ole ollut mitään eroa, ja ylämäissä tai pidemmillä matkoilla se ei ole kivaa. Samin lämpimästi suosittelema Riston pyörähuolto oli maineensa veroinen: Risto nosti toisen takapyörän ilmaan, pyöritteli vähän rattaita ja sanoi, että "nyt sulla on taas kolme vaihdetta". Hintaa kysyessä käski maksaa "sitten kun saat tämän rikki" ja totesi, että ei ole aiemmin moista pyörää nähnyt! Kun vielä Sami laski ohjaustankoani niin, että ajoasento alkaa vihdoin olla oikea, odotamme kovasti sen verran pitkää (muutaman tunnin) poutajaksoa, että tohtisimme lähteä pyöräilemään.

Pyöräkuva lavastettiin kaksivuotishääpäivän kunniaksi, kun isoveli ja käly olivat paikalla kuvaajina - näistä tehdään joulukortteja.


Tiistaina kävimme hääpäivän kunniaksi testaamassa Seinäjoen uuden Pancho Villan. Siellä istuessa iski hillitön ukkoskuuro. Me säilyimme kuivina, mutta kadut tulvivat. Koska kameraa ei ollut mukana kotimatkan "Seinäjärviä" kierrellessä, nappasin nämä kuvat kotiin päästyämme parvekkeen ikkunasta. Vesi tuli siis yli molempien jalkakäytävien, ja keskitietä varovasti ajavat autot nostattivat ilmaan itseään korkeampia vesiaaltoja. Parin tunnin kuluttua katu oli jo niin kuiva kuin ei ikinä olisi satanut.Tänään oli pitkästä aikaa viileämpi päivä, jonka käytimme mm. kirppiskierroksella. Kotiin ehdittiin sopivasti videoimaan Tangomarkkinoiden avajaiskulkuetta, joka lähtee naapuristamme ja pysähtyy ensimmäisen kerran Anttilan kohdalla. Laatu on taattua käsivaradigijälkeä!
Tänään olimme ystävien luona grillaamassa aika ex tempore - tai siis kävi vanhanaikaisesti, ja kyläilystä keskenään sopineet olivat ilmeisesti olettaneet sen toisen ilmoittavan meille! :) Mutta lomassa onkin parasta se, että voi singahtaa yhtäkkiä kyläilemään, ei tarvitse suunnitella eikä aikatauluttaa. Saa olla vain ja nauttia tästä ihanasta elämästä!

4 kommenttia:

  1. Oikein mukavia pyöräretkiä teille, ja onnea hääpäivän johdosta, meil takan jo 32 vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän on meillä kirimistä... :) Vanhemmillani tulee parin vuoden päästä 60 vuotta täyteen, jos saavat elää. Siihen me "vanhana" naimisiin menneet emme ehkä pääse, tai mistä sen tietää!

      Poista