Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Loman virallisesti ensimmäisenä päivänä...

 • sain sängystä noustuani melkein ensimmäisenä käteeni Samin kännykän. "Onneksi olkoon ja tervetuloa opiskelemaan..." luki viestissä, jonka lähettäjä oli Seinäjoen Ammattikorkeakoulu. Samin pääsykokeista toinen tärppäsi, ja minusta tulee neljän vuoden päästä tradenomiska! ;) Vielä Samin pitäisi saada työvoimatoimiston päättäjät hyväksymään tradenomiopinnot työllistymistä edistäväksi koulutukseksi - tai sitten hän vapautuu työkkäristä ja alkaa opiskella opintotuella.
 • meillä on siis joka tapauksessa iloittu ja kiitetty! Juhlan kunniaksi testasimme lempiravintolamme Asian Diamondin buffetlounaan ja totesimme sen aivan erinomaiseksi. Lomalla voisi lompsia toisenkin kerran  keskipäivällä sinne syömään, työpäivinä ei kaupungin toiselta laidalta singahtelu onnistu.
 • minun piti päästä Marimekkoon, se on perinteinen (jo toinen kerta!) ensimmäisen lomapäivän tehtävä. Tällä kertaa -30 % hyllystä löytyi sopiva suojapussi kameralle, joka joutaisi kyllä muuten pyöriä olkalaukussa irrallaan, mutta liian löysäksi tehty linssinsuojus irtoilee ja luonnollisesti kameraa esiin kaivaessa sormi osuu aina siihen.
 • julistimme kesän virallisesti avatuksi Seinäjoen seurakunnan Mission Cafessa eli seurakuntakeskuksen kattoterassilla. Harmittaa, kun puhelin oli kotona enkä saanut kuvia, mutta mainostan ilman niitäkin: jos etsitte Seinäjoen keskustasta hyvää ja elämyksellistä kahvipaikkaa, painelkaa sinne ylös! (Ainoat miinuspisteet Alvar Aallolle niistä viheliäisistä portaista, joita hän on tunkenut joka paikkaan - ei siis ihan esteetön kahvila.) Kahvila on auki 10.8. asti joka ainoa päivä klo 11-18, tarjolla on edullista ja reilua kahvia (santsikuppikin sisältyy siihen 1,20 euroon!) ja teetä, kotileivonnaisia sekä pieniä myyntiartikkeleita. Tuotto menee lähetystyön hyväksi.  
  Kahvilan pöydistä suurin osa on terassin katetussa osassa, jossa on myös yhdellä sivulla pleksiseinä, eli tuuli ja mahdollinen sateenripsauskaan ei haittaa.  Jos saisin vieraakseni Alvar Aallosta pitävän henkilön, veisin hänet ehdottomasti Mission Cafeseen, sillä parempaa paikkaa Seinäjoen Aalto-keskuksen ihailuun ei ole. Istumasuunnan mukaan voi joko ihailla edessään Aallon suunnittelemaa kirjastoa, kaupunginteatteria, virastotaloa ja kaupungintaloa sekä taakse jäävää Lakeuden ristiä - tai sitten toisinpäin! Tästä linkistä pääset panoraamaan, joka näyttää alueen ruohonjuuritasosta, mutta näkymä ei tietystikaan ole yhtä hieno kuin kattoterassilta. ;) (Ja jos on kuten minä, että Aalto ei niin kauheasti iske, voi katsella alas kadulle ja kiinnostua ohikulkijoista, tai vain ihmetellä taivaan laajuutta.) Yksi kaupungin viehättävimmistä paikoista, jopa taivaallinen. Muista myös filttikirppis 28.7.! 
 • totesimme, että tori on herännyt auringon myötä eloon. Kolmelta suunnalta rakennusten suojaama "sumppu" oli navakan tuulisena päivänä mukavan suojaisa. 
 • törmäsimme ensimmäisen kerran myös Seinäjoen kaupungin palkkaamiin kesäsoittajiin, kun Anttilan aulassa soitti nuorten lahjakkaiden muusikoiden joukko. Kaupunki on siis ottanut musikaalisia nuoria ihan rehellisesti kesätöihin soittamaan pitkin poikin kaupunkia asukkaiden ja turistien iloksi.
 • olo on kuin lapsena, jolloin kesä oli niin loputtoman pitkä, että paljaiden varpaiden upotessa kasvimaan kuumaan multaan ei kevättä enää muistanut eikä syksyä osannut vielä ajatella.

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea siipan opiskelupaikasta!!! :))) Ja kiitos hyvästä kahvilavinkistä... Mikä on filttikirppis?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En ole varma pitääkö filtti tuoda itse vai voiko sen lainata kahvilasta, mutta siis nurmikolle levitetään filtti (viltti, suom. huom.) ja kirpparitavaraa saa laittaa siihen niin paljon kuin mahtuu - mutta ei reunojen yli. Eli kirppis ilman pöytiä. :)

   Poista