Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Lomaisia päiviä

Kesä jatkuu, ja lomakin vielä muutaman päivän. Tai oikeasti lomani päättyi eilen, loppuviikolla kulutan ylityötuntejani. Tänään törmäsin torikahvilassa erääseen historiatoimikunnan jäseneen ja totesin, että jaha, työt kävelevät vastaan... Kai tässä vähitellen pitäisi ruveta muistelemaan tietokoneensa salasanaa! (Tosin kopiokoneen tunnukseni onnistuin unohtamaan jo ennen lomaa... :)

Säät ovat edelleen enimmäkseen suosineet, niin että saunamehun kanssa on päästy kokeilemaan Lidlin delfiini-jäämuotin tuotoksia. Maanantaina oli kylmää ja sateista, mutta silloin riittikin sisäpuuhia.

Tämä viimeinen lomaviikko on - tyypillisesti - kohtuullisen vauhdikas. Aikomus oli singahtaa parin päivän rengasmatkalle, mutta totesimme, että parempi pysytellä kotona. Ei ole kiva, jos näkee ihmisiä, joita ei ole tavannut aikoihin, ja sitten pitää olla koko ajan kello kädessä, että sorry, teille varattu kaksituntinen meni jo...

Eilen saimme Sveitsin-sukulaisia vieraiksi, ja nukkekotini pääsi ihan uuteen järjestykseen 3- ja 6-vuotiaiden sisustusarkkitehtien myötä. (Kyllä meillä kuvataan ihmiset ihan päätä myöten, mutta ilman vanhempien lupaa en viitsi kasvokuvia julkaista.) Huomenna tavataan ystäviä muista maista. Lisäksi sain Ilkasta säkillisen uusia kirjoja arvosteltavaksi - tästä sivubisneksestä pitäisikin joskus kirjoittaa ihan oma juttunsa.

Kaikenlaista pientä puuhaa siis riittää, mutta kyllä tärkeintä on kiireettömyys. Lempipuuhaamme on juuri torikahvilassa istuminen. Siellä loma konkretisoituu: voi vain olla, kuunnella raukeasti juttuja muista pöydistä, seurata pullanmuruja metsästävien varpusten touhuja, ja silti istuu koko ajan "tapahtumien keskipisteessä". Yhtä mukavaa on lukea sanomalehteä parvekkeella aamukahvimukin kanssa ilman mitään aikatauluja. Ja päiväunet! Ne pitäisi määrätä lakisääteisiksi.

Kissanystäville kiireettömäksi lomakatsottavaksi suosittelen ehdottomasti tätä linkkiä. Kuva tulee suorana, joten välttämättä ette aina näe kissan kissaa, mutta käykääpä kurkkaamassa myöhemmin! Kissanpojat emoineen asuvat Amerikassa, niin että ne ovat vilkkaimmillaan noin aamu- ja iltakymmeneltä meidän aikaamme. Tosin tänä aamuna jaksoin seurata pitkään pelkästään seitsemän sisaruksen nukkumista.   
Jos muistatte keväistä mansikkaamme, niin se on puskenut esiin vasta ensimmäisen, lievästi sanottuna omituisen mallisen marjan. Saa nähdä, kostautuuko pelkällä vedellä kastelu, sillä lannoitetta emme ole käyttäneet - luomu mikä luomu. Ainakin kukkia on niin tiheästi, että jospa tuosta muutaman kerran saisi suun makeaksi.

Tänään ilma on nihkeän kuuma ja painostava, ennuste varoittaa "rajusta ukonilmasta". Tosin yhtään salamaa ei ennusteessa näy, joten saapi havaita...

2 kommenttia:

 1. Leppoisaa loman loppua sinulle.

  Todellakin oudon näköisiä mansikoita,mutta makuhan niissä on tärkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin vain, että kuinka tuo syödään - pidetään kiinni keskustasta ja järsitään ympärys? :D

   Poista