Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 5. heinäkuuta 2012

Kun unelma toteutuu

Ryhtyessäni keväällä haaveilemaan kolmipyöräisestä polkupyörästä suunnittelimme Samin kanssa, miten tekisimme kesällä pyöräretkiä, ajelisimme minne nenä näyttää, kiertäisimme kaikki ne lenkit, jotka ovat kävellen liian pitkiä mutta autoillen vähän hassuja.

Alkukesästä pyöräilyä opetellessani ja joka töyssyä ja kallistusta pelätessäni ajattelin pettyneenä, että sinne meni sekin unelma. Mutta niin vain työmatka-ajoni muuttui yhä rohkeammaksi, sitten jo kävimme ystävien luona polkupyörillä.

Ja tänään päätimme lähteä ajelemaan.

Sääennuste lupasi täksi päiväksi +24 astetta, mutta meidän mittarimme näytti vielä illansuussakin +27. Ei siis mikään kävelypäivä. Vaan aivan ihana pyöräilysää, kun tuuli vilvoitti! Aurinkorasvaa olkapäihin, vettä mukaan ja menoksi.

Ajoimme kotoa entisen tullin kautta Päivölän Cittariin kahville ja jätskille, sieltä "minneköhän tuo tie mahtaa viedä" -periaatteella eteenpäin päätyäksemme Hong Kongiin (siis siihen myymälään - ihan niin iso ei kasvava Seinäjokikaan vielä ole! :D), sieltä taas summissa kuin Karstulasta Amerikkaan, kunnes olimme uudelleen Pohjassa ja poljimme tullin ohi keskustaan. Joupin jätimme sentään tällä kertaa väliin, kun musta pilventönkyrä nousi taivaanrannasta..


Yli kolmen tunnin reissu, kilometrejä tuli ehkä 8, vaikka Google Maps puhuu 5,8 kilometristä (sattuneen välietapin vuoksi tiedämme, että matkaa tuli huomattavasti enemmän). Ja minä uskalsin huristella pyörälläni vieraita reittejä kuin muutkin ihmiset! Välillä tuli aika mielenkiintoisia kohtia, kun joku viksu oli asentanut kaksi koholla olevaa kaivonkantta vierekkäin keskelle pyörätietä 3-4 kertaa perätysten, mutta aina selvittiin. Tuolla päin ei keskellä arkipäivää ollut niin paljon muita kevyen liikenteen harjoittajia, että olisin edes ollut kenenkään tiellä. 

Tosin eksynyt olisin moneen kertaan ilman Samia - jääkärini tiesi täsmälleen missä mennään, kun taas minä olin pihalla kuin polkupyörä, tavallisesti hyvä suuntavaistonikin oli hukassa. Varsin osuvaa onkin, että Sami kantoi vesipulloa ja pikku ostoksiamme tässä repussa, jonka  ostin kesällä 2007 Lahden herättäjäjuhlilta tukeakseni seuraavan kesän Espoon juhlien järjestelyjä... :)Nyt pyöräily tuntuu jaloissa terveesti - siis lihaksissa, jotka ovat tehneet töitä, ei nivelissä jotka olisivat kävelylenkin jälkeen hirmuisen kipeät ja kankeat. Ja loma on edelleen vasta alussa ja koko Seinäjoki on kuorrutettu pyörätein - olemme suunnitelleet jo varmaan puolen tusinaa mielenkiintoista uutta reittiä!

En taas oikein tiedä kuinka Isää tästä osaisin kiittää. Se on melkein liikaa kun ihminen saa suunnilleen kaiken mitä ymmärtää pyytää. ♥

8 kommenttia:

 1. Hihhii..jos olisitte Hong Kongiin kipaiseet... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa kipaistiinkin... ei kysytty edes passia... XD

   Poista
 2. Tähän se "Tykkää"-peukku :)))

  VastaaPoista
 3. Seinäjoki ON kaunis kaupunki!
  Hyviä pyöräretkiä teille!
  Joupiskalla on myös hyvä lounas ja lista on netissä ;)
  Se esteetön lenkkikin on hieno!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritin töihin sille hankkeelle joka sen esteettömän reitin teki, vetosin mm. siihen, että olen sattuneesta syystä alan asiantuntija - en päässyt edes haastatteluun... XD

   Poista
 4. Upeaa, ihanaa, mahtavaa! Tuli ihan tippa silmään onnesta puolestasi. Ajattelin iloasi vielä nukkumaan käydessäni ja mietin, että ei pidä siis koskaan luopua haaveistaan ja lannistua. Paljon, paljon riemullisia pyöräilyretkiä toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä inhoan noita Positiivarien "oma moka jos eivät unelmasi toteudu, et vain toivonut tarpeeksi" -juttuja, mutta kieltämättä oma innostus on tarpeen. :) Heräsin aika kankeana, ehkä tänään voisi hiukan rentoilla... :D

   Poista