Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Oma tupa, lupa rapistua

Edit-tädillä on uutisia lopussa.


Eilisessä Ilkassa oli varsin mielenkiintoinen juttu rapistuvasta vanhasta Seinäjoesta. Kun kantakaupungissakaan sijaitsevia puutaloja ei ole varaa eikä halua korjata, ei komia kaupunkiseutu kaikin osin ole aivan komia.

Ymmärrän, että yksityishenkilön on vaikea taloudellisesti pitää kunnossa "turhaa" rakennusta, mutta silti surettaa juuri se, että nämä nähdään turhina. Jos Seinäjoki haluaa profiloitua oikeana kaupunkina, täällä pitäisi olla rakennuskantaa kauempaakin kuin 1970-luvulta. (Tai no, Seinäjoesta tuli kaupunki 1960, joten ehkä laatikkoarkkitehtuuri nimenomaan ilmentääkin kaupunkikauden menneisyyttä? :)

Toki suuri joukko omakotitaloja on kunnossa ja asuttuina, mutta ne ovat omilla alueillaan. Näistä esitellyistä rakennuksista ainakin osa on sen verran näyttävillä paikoilla, että antavat vähän surkean vaikutelman Seinäjoesta.

Oli kuitenkin tosi mielenkiintoista lukea talojen historiaa: tuon Vapaudentien ihastuttavan huvilan ohi kuljemme Lidliin, ja Harrin talon "löysimme" joku viikko sitten: se on niin puskien keskellä, ettemme aiemmin olleet edes nähneet, että siinä on talo.

Kuvat suurentuvat lukemiskokoon klikkaamalla. Jos kuva avautuu liian pienenä mutta kursorissa on suurennuslasi ja +, klikkaa uudestaan niin kuva suurenee.Edit 29.6.2012: Tuo edellinen lehtijuttu oli siis lauantain lehdessä. Tämän päivän lehden etusivulla uutinen kertoi, että Oikotien talo - se Samin ja minun keväällä "löytämä" pensaikon keskellä - paloi eilen illalla. Palo sai alkunsa yläkerrasta ja syttymissyy on vielä epäselvä. Mahtoikohan olla ihan sattumaa, vai päättikö joku lehtijutun lukenut vähän edistää kaupungin modernisoitumista? Pahoittelen kuvan laatua, otin sen kännykkäkameralla.


3 kommenttia:

 1. Kun luin Reijo Vallan blogitekstin Seinäjoesta ajattelin sinua ja tämä kirjoitus tarjosi oivan mahdollisuuden linkittämiseen!

  VastaaPoista
 2. Kyllä nämon sitte hyvät sivut. Ettin justiin tuota lehtä kun en muistanu minkä päivän lehdes tää juttu oli.
  Mietin kans, että oliko sama talo kun siinä jutussa ja johtuiko tuosta jutusta palo.

  VastaaPoista
 3. Kaisa, olipas hauska sattuma, että kaksi bloggaa samasta jutusta. Surettaa tämä Seinäjoen tilanne.

  Anonyymi, täytyy toivoa että oli ihan sattumaa. Mutta jos palo alkoi yläkerrasta niin tuskin kenenkään tupakantumppi niin kauas lentää..? :0

  VastaaPoista