Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 4. toukokuuta 2012

Rytmiä korjaamassa

Yleensä tutkijan työni on aika yksinäistä, mutta se etu työn tekemisestä tilaajan palkkalaisena on, että aina joskus pääsee hurvittelemaan. Tänään vietin koko iltapäivän tukipalvelutiimin kanssa Seinäjoen Rytmikorjaamolla

Olen toki käynyt siellä lukuisia kertoja aiemminkin, mutta nyt kuulin ensimmäisen kerran Rytmikorjaamon kehittämishankkeen projektipäällikön Osku Ketolan esityksen Rytmiksen vaiheista, nykyhetkestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Kyseessä on siis vanha postiautovarikko, ja historia on upeasti huomioitu mm. modernin sisustuksen väreissä ja symboleissa. 

Kaikkineen paikka kukkii sellaista innovatiivisuutta, ettei voi kuin haukkoa henkeään. Mikä idea koota pohjalaisia luovan työn ihmisiä saman brändin alle! Aivan mahtava yhdistelmä mielettömiä ideoita sopivalla nöyryydellä esitettynä - "voi olla ettei tästä tule mitään, mutta kokeillaan". Harmittaa, että kännykkäkuvat ovat lähes kaikki epätarkkoja, kun yritin räpsiä teille näkymiä vähän kuin puolisalaa. Suurin osa työkavereistani ei tiedä muusta kuin työblogistani enkä viitsinyt kaikille selittää, miksi kuvaan... ;)

Kuka tahansa voi kävellä Rytmikselle sisään aukioloaikoina joko klubille (ylemmän kollaasin vasen alakuva) tai shoppaamaan...


...tai vaikka lounastamaan. Täällä voi järjestää monenlaisia tapahtumia häistä syntymäpäiviin ja kirpputorista yritystilaisuuteen.

Kuka tahansa voi myös vuokrata talosta isomman tai pienemmän konttorin. Tiesittekö, että ihan täällä Seinäjoella, Rytmikorjaamon Mobiilikonttorissa (josta voi vuokrata itselleen pöytäpaikan) käännetään esim. kaikki Pikku Kakkosen ulkomaiset pätkät? Uskalsin unelmoida, että joskus vuokraisin Rytmikseltä työtilan vaikka ihan vaan kirjoittamiseen tai mitä sitten keksisinkin. Ongelma on se, että pitäisi saada elanto jostakin ja tietää, mitä haluaisi kirjoittaa... :)

Tietysti myös kokoustaa voi Rytmikorjaamon suojissa. Duudsonien suunnittelema neuvottelutila on sisustukseltaan asiallinen - mutta lasiseinä on teipattu heidän luunmurtumiensa röntgenkuvilla. TAHTOO KANS!


Muodin huipulla -voittaja Linda Sipilän nimeä kantava neuvotteluhuone on sitten jo persoonallisempi. Ja kas, täällähän majailevat myös tutut Pikkuusen häjymmät pirot!
Yläkerrassa on vielä iso avara monikäyttötila, jonne Mobiilikonttori siirtynee siinä vaiheessa, kun vuokraajia on enemmän.

Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen sulkeuduimme omaan neuvottelutilaamme. Herkuteltiin ja luotiin käsillä...
 
Posted by Picasa

Iltapäivä päättyi talon ulkopuolelta tulleen elämäntapavalmentajan vetämiin harjoituksiin. Ihan omana mielipiteenäni minun on todettava, että en oikein näe tarvetta elämisen opettamiselle. Tietysti on hyvä jutella elämästään jonkun ulkopuolisen kanssa, mutta kyllä mieluiten puhun silloin hyvälle ystävälle, joka tuntee minut.

Lisäksi saan nikotuskohtauksen, jos haistan vähänkin positiivarimaista pakkopositiivisuutta. Ei ihmisen pidä ottaa syytä niskoilleen asioista, joille ei mitään voi! Vaikka kuinka koettaisin keksiä positiivisia puolia siitä, että minä olen pätkätyöläinen ja Sami pitkäaikaistyötön, ei se luo meille turvattua toimeentuloa - eikä asiasta valittamiseni vakipaikan mahdollista ilmaantumista estä. Tenavan pitää saara olla rauhas, ei sitä saa aivan huisuuttaa, oli isäni isoäiti (s. 1868) sanonut pikkulapsista - ja samaa sanon minä aikuisista. Ei pidä jatkuvasti vaatia kehitystä ja muutosta!

Tämä valmennus oli enimmäkseen asiallista, vaikka itsensä-kehumis-harjoitus ei kymmenien ja kymmenien lähettämieni työhakemusten jälkeen ollut mitenkään mullistava kokemus. En myöskään oikein jaksa uskoa sellaisiin "nyt minä kuvittelen haluamani ominaisuudet käsiini ja sitten kiedon kädet tähän asentoon ja kas, niin minä sain ne ominaisuudet" -mielikuvaharjoituksiin.

Silti oli kiva viettää iltapäivä jossakin muualla kuin työkoneen ääressä. Suosittelen lämpimästi Rytmikorjaamoa, jos kaipaatte kokoustilaa tai ihan vain käyntikohdetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti