Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Tulevaisuutta kohti


Vapun pitkä viikonloppu on alkanut erinäisten kodinhoidollisten toimien merkeissä: viikolla pesin ikkunat sisältä (kun joku minua viisaampi kertoi lehdessä, että elleivät lasit ole suorastaan likaiset, pelkkä lämmin vesi riittää!), Sami vaihtoi verhot niihin ikkunoihin joihin ne vaihdetaan, olohuoneessa on eilisillasta alkaen ollut vaaleammat matot ja pyykkiä on pesty konekaupalla. Ei vielä toppavaatteita ja villaisia kuitenkaan, en anna tämän kevään huijata itseäni!

Mutta olemme myös nauttineet. Kuten kuvasta näkyy, ulkoruokintakausi on alkanut. Tästä lähtien elämme parvekkeella aina kun sää sen sallii! Tosin nytkin paahtava paiste muuttui kohta synkiksi pilviksi ja jälkiruokateemukillisten jälkeen pakenimme sisälle lämpimään.

Tänään kävimme Anttilassa hakemassa matonpätkän ja samalla kaksi verhotankoa. Uusi vuokraisäntämme nimittäin lupasi, että saamme laittaa lasitetulle parvekkeelle kaihtimet tai verhot, koska muuten ylimpään kerrokseen paahtaa aurinko niin, ettei parvekkeella voi olla. Tilasimme keväällä kuvassa näkyvän sermin Hobby Hallista, mutta sekään ei auta silloin, kun aurinko paistaa korkealta, kuten tänään.

Edellisestä kappaleesta voinette päätellä, että olemme tehneet uuden vuokrasopimuksen. Vuokra nousi vain jonkun kympin, mutta vielä tärkeämpi oli vuokraisännän toteamus: "Minä en aio tähän muuttaa, saatte olla vaikka 10 vuotta." Facebookissa kyllä joku kysyi, että otitteko kirjallisena... ;) Joka tapauksessa alamme vähitellen pikkuisen herätä siihen, että ihme tapahtui ja joku osti tämän asunnon sijoitusmielessä, että ihan oikeasti tämä on meidän kotimme, jossa saamme asua rauhassa, ilman että koko ajan pitää miettiä tuleeko kohta lähtö. Ja koska tämä on meidän kotimme, ikkunanpesukin käy melkein huvista!

Myös pyöräilyasia etenee. Jokin aika sitten terveyskeskuksesta soitettiin ja haluttiin varata minulle aika fysioterapiaan. Kysyin, liittyykö tämä nyt apuvälineasioihin, ja kuulemma liittyy. Enempää en tiedä - en edes sitä, onko siellä nyt kolmipyöräinen odottamassa vai haluavatko ne vain nähdä minut - mutta maanantaina menemme käymään. Nautin nimittäin vappuaattona kevään raatamisen hedelmistä ja pidän ylityövapaan.

Myös Ranskalainen ruokatori on jälleen rantautunut Seinäjoelle. Huomenna pitäisi mennä siellä käymään, täytyykin muistaa ottaa petrolinsininen pellavavaate ja huovutettu hattu sekä yliopiston todistus mukaan... ;)

Elämä alkaa siis voittaa. Hyvin on Taivaan Isä asiamme sittenkin järjestänyt.

6 kommenttia:

 1. Onnea "uuteen kotiin"!
  Onnea myöskin tk-käynnillesi! Jos he mittaavat sinut?
  Mekin käymme ruokatorilla, ehkä maanantaina, kun tiistaina aion syödä muutakin kuin sitruunamehu-vaahterapalmusiirappijuomaa ja yrttiteetä ;)

  VastaaPoista
 2. Se voi olla jotta mittaavat. Otan varmuudeksi mukaan OI-esitteen ja puen päälle OI-yhdistyksen paidan... XD

  Mikä ihmeen dieetti sulla on menossa??

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa mukavala tavalta viettää päivää. Me olimme naapurissa suunnittelemassa raja-aitaa ja päädyimme, kas kummaa, villiviiniaitaan!

  VastaaPoista
 4. Ei kun hauskaa vappua!
  Kuullostaa iloiselta ja onnelliselta. Hyvä!
  terveisin Tuula

  ps. Eilen avattiin rantasaunakausi ja kastauduttiin vielä jäiseen järveen - hyvä me!

  VastaaPoista
 5. Villiviini, tehän sopivan aidan keksitte, mistähän? :D

  Tuula, mua paleltaa pelkkä ajatus... Iloista vappua! Tosin vapunpäiväksi on vielä ajastettu pitkä ja "historiallinen" päivitys. :)

  VastaaPoista
 6. Hauskaa kevään juhlaa sinne läntiseen Suomeen täältä etelämmästä ja aivan ihanalta kuulostaa tuo kotiasian järjestyminen.

  VastaaPoista