Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 13. maaliskuuta 2012

S'on niin kun mä sen sanon

Piti ottaa teille valokuva meidän parkkipaikasta - juuri siitä osasta, jossa pikku fiestuli on. Muu osa pihaa on sula, mutta juuri tuo alue peilijäässä. (Näköjään fiestuli ei edes päässyt kuvaan, kun puolisokkona sohin kameralla parvekkeelta vasta-aurinkoon - parkkiruutumme sijaitsee siis vielä kauempana kuin nuo autot.) Kulkureitillä on vähän mursketta, mutta eihän sitä nykylaitteilla autojen väliin saa.

Lopulta taitaisi olla turvallisempaa tepsuttaa harrikan kanssa töihin kuin tipsuttaa piikit jalassa ja Samiin nojautuen aamulla autolle ja sieltä iltapäivällä pois. Parkki on niin varjossa, että hyvä jos vapuksi sulaa, ja jää on curling-harrastajan unelma. Toivotaan siis, että kevät etenisi, jotta voisin palata harrikkakyytiin - tai sataisi edes lunta, joka jäätyisi tuohon karhennukseksi, niin että autolle kulku olisi turvallisempaa.

Olen nyt parina päivänä käynyt sähköpostinvaihtoa Komia-markkinoinnin kanssa - ihailtavasti olen siis saanut vastaukset viesteihini.

En viitsi heidän viestejään tähän kokonaan copy-pastata, kun en tiedä kuinka siveellisesti oikein (tuo sana tarrasi päähäni maanviljelysseuran pöytäkirjoista, kun siellä pohdittiin, onko siveellisesti oikein edistää tupakanviljelyä maakunnassa - eikös etiikka-nimisen oppiaineen entinen nimi ollut siveysoppi?) olisi tehdä se lupaa kysymättä, mutta sananen niistä.

Olen itse tehnyt sen verran viestintä- ja markkinointityötä, että ymmärrän tiettyjen ylilyöntien tarpeen. On erotuttava ja noustava massasta. Kyse on myös monesti makuasioista, ja niistähän ei pitäisi kiistellä. Silti toivon, että omat viestini (jotka luvattiin lähettää eteenpäin markkinointiryhmälle - hm) herättävät ajatuksia ja vaikuttavat jotakin.

Kuulemma siellä tiedostetaan, "että täällä on paljon ihmisiä, jotka eivät kovasta työstä ja yrittämisestä huolimatta ole saaneet koulutusta vastaavaa työtä". Ongelma on vain se, että kovasta työstä ja yrittämisestä huolimatta monet meistä eivät saa mitään työtä! Tämä tuntuu olevan paremmille oksille päässeiden vaikea käsittää. Koulutusta vastaava työ on kiva bonus, mutta kyllä mikä tahansa kuukausipalkka on se tärkein.

"Asumisympäristön turvallisuus, viihtyisyys ja hienot harrastusmahdollisuudet ovat sellaisia valtteja, joita emme ehkä vieläkään ole saaneet tarpeeksi esille. Toisaalta paikalliset ne kuitenkin aika hyvin tietävät." Öö - eikö se markkinointi ollut tarkoitettu muualta tuleville eikä paikallisille? Minä olen asunut lähes koko elämäni noin 35 km päässä Seinäjoelta, enkä ole tiennyt, että tämä ei olekaan pelkkä ruma 70-lukulainen laatikkokylä, vaan että täällä on esimerkiksi upeita maisemia ja jopa aika paljon historiaa.

No, tämän verran tästä. Saapi nähdä, tuleeko minusta uusi Ossian Ansas, piikki Seinäjoen lihassa - ensiksi vingun roskiksista, sitten aurauksesta, sitten markkinoinnista. Tämä ei nyt tietysti tarkoita sitä, ettenkö viihtyisi Seinäjoella!  Maakunnasta muuttaneena minulla on vain (terveen? :) kriittinen suhtautumistapa tähän rakkaaseen Kurakauppalaan.

Ja kyllä, leukaluuta jomottaa edelleen... Olen syönyt jo varmaan pari levyä Ketomexeja, eikä riippuvuudelle näy loppua - piti vähentää kahvinjuontikin minimiin, kun yhteisvaikutus Keton kanssa oli tuplanärästys. En tiennyt, että viisauden menetys on ihan näin tuskallista!

4 kommenttia:

 1. Karkean suolan kylvämistä harkitsisin vahvasti teidän pihassa, jos ei huoltoyhtiö saa jäitä kuriin.

  VastaaPoista
 2. Tilasin jo isoveljeltä ihan oikeaa hiekkaa tuohon (siis kanisterissa - emme aio hiekoittaa koko pihaa! :). Sepeli vain pyörii jalan alla, mutta oikea rehellinen hiekka luo sopivan kitkan.

  VastaaPoista
 3. Samalta se näyttää meidän parkkipaikka, hiipimällä äsken tulin..onneksi tuo mäki oli melkein sula ja hiekkainen, muuten olisi taas pitänyt kiertää...mut ei se kiertäminenkään aina auta kun heti auton luota alkaa jääkausi.

  VastaaPoista
 4. Sepä se, minä kiertäisin pitkänkin mutkan jos se auttaisi, mutta ihan hämähäkkinaiseksi minusta ei ole. Tänään oli joku ihana ripotellut lisää sepeliä jäälle, eikö se tästä!

  VastaaPoista