Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Paremmat ja häjymmät pirot

 Olin tänään puhumassa bloggaamisesta. Miten puhuin, sitä en tiedä - välillä tuntui etten tiennyt oikein edes mitä puhuin... Toivon mukaan en aiheuttanut kovin suuria kärsimyksiä kuulijoille! Aihe oli niin iso ja itsellekin "esitelmän" aiheena vieras. Mutta oli mielenkiintoista olla mukana tilaisuudessa.

Ja jokin bloggaamisen merkitys minulle kyllä kirkastui. Olin hotelli-ravintola Almassa ennen kuulijakuntaani, ja siinä eteisessä istuessani huomasin yhtäkkiä kaivavani kännykkää laukusta ottaakseni muutaman valokuvan ihan vain siksi, että saisin näyttää ne teille.

Ehkä siinä on bloggaamisen syvin olemus - minulla on asiaa ja haluan sanoa sen muille, jotta he kommentoisivat. Ennen muinoin piti kirjoittaa lehteen tai yrittää julkaista kirja, eikä niitä välttämättä kommentoitu.

Hotelli-Ravintola Alma edustaa sitä Seinäjokea, jolla on historia ja juuret. Entinen Rautatieläisten talo (1909) oli pitkään Seinäjoen ainoa suurempi yhteistila. Niinpä esimerkiksi maanviljelysseuran yleiskokoukset ja muut isot tilaisuudet pidettiin aina täällä. Nuo ovien jugend-tyyliset koristeet näkyvät vanhoissa kokouskuvissa.

Sylillinen ruusuja sille, joka säästi Alman ja sai vielä päähänsä korjata sen vanhaa kunnioittaen! Huoneetkin ovat kuulemma upeat, niitä en ole nähnyt - yritimme päästä tänne hääyöksemme, mutta kun erehdyimme menemään naimisiin tangomarkkinaviikonloppuna, päädyimme Ylihärmään.(Ei, minä en ikinä opi menemään Kauhavalle, jos kerran Härmään menen...)

Söimme lounaan (voi sitä salaattipöytää!!) ja kokoonnuimme sitten samaan tilaan, jossa puolisentoista vuotta sitten vietettiin polttari-iltaani. Enpä silloin tiennyt, että olisin siellä vielä joskus seinäjokelaisena ja työn puolesta. Alman lounaalle pitäisi kyllä mennä joskus ihan vapaa-ajalla.

Sain myös muiden mukana "korruptiokassin". Tiesittehän, että pohojalaaset lähtöö Isoolle kirkolle pikkuusen häjympihin pitoohin mun syntymäpäiväni kunniaksi - tai no, ainakin samaan aikaan! Kun olen täällä nyt viime aikoina maakunnan markkinoinnista puhunut, niin puhutaan tästäkin.

Pikkuusen häjympiä pitoja on valmisteltu jo vuosia, mutta nyt vasta näin ensimmäiset markkinointimateriaalit. Ja ne kolahtivat kuin metrinen halko. Tietysti olen värien ystävä ja pidin jo yksistään tuosta iloisesta ilmeestä - joskin kotisivuilla värikkyys on jo melkein liiallista. Joku muu voi vierastaa tuota riemullista värimaailmaa. Mutta ennen kaikkea hihittelin ihastuneena noille symboleille.

Ok, me pohjalaiset olemme korviamme myöten täynnä sitä, että meidän luullaan yhä leikkivän täällä vapaa-aikoinamme puukkohippaa. (Tässä osassa Suomea on siis edistytty 1850-luvusta!)

Mutta kun meidät nyt kerran tunnistetaan puukosta ja historiasta, rukihisesta leivästä ja huonekaluteollisuudesta, musiikista ja Tuurin hevosenkengästä, niin miksi ei niitä tuotaisi esiin! Mielestäni hyvä mainos kertoo (ainakin lähes) ensisilmäyksellä, mistä on kysymys. Hyvä mainos tunnustaa väriä. Hyvän mainoksen eri ihmiset voivat nähdä eri tavoin - mistä minä tiedän, viittaako hevosenkenkä Tuuriin vai raviurheiluun! Tämä on hyvä mainos. (Paitsi sivistäisikö joku minua: mihin tuo kaukoputki viittaa? Lappajärven synnyttäneeseen meteoriin vai? Luulin sitä aluksi pesäpallomailaksi!)

Kun muuten tulin äsken kotiin, parkkipaikan jäälle oli ripoteltu lisää sepeliä. Nyt en oikein tiedä onko tämä sattumaa, vai lukeeko meidän talon huoltomies blogiani... :)

5 kommenttia:

 1. Niin, tuon Häjyt pirot -kuvan nähtyäni meinasin kysyä SULTA, että mitä se kaukoputki siinä mallaa... Krhm. Onko meillä jossaki oma Ursa? Eikun nyt muistan, eikös Vaasan Söderfjärdenillä oo joku Meteoriihi? Voi olla, että muistan täysin väärin.

  VastaaPoista
 2. Ehkä kaukoputki viittaa lakeuden Ursaan (www.lakeudenursa.fi) ja tähtitorniinsa?

  Tai sitten se on yleinen viittaus siihen miten täällä Pohjanmaan lakeudella on hyvä tuijotella tähtiä, ei ole puut eikä mäet tiellä :)

  VastaaPoista
 3. No nyt se rupesi vaivaamaan mua niin, että otin ja meilasin mainostoimisto B:steriin, joka on ollut tekemässä (jos oikein käsitin) tätä visuaalista ilmettä. Katsellaan, mitä sieltä vastataan! :)

  VastaaPoista
 4. Kävin niitä parempia piroota (?) katsomassa. Harmi ettei ollut kalenteri mukana ja niin unohdin, että piti ostaa sieltä muutamat Juuret-lehdet. Makkaraakin maistoin kolmea sorttia, yksi niistä oli hyvää.
  Tuurin hevosenkenkäkin oli, mutta en tutkinut tarkemmin mitä olis siellä ollut tarjolla.

  VastaaPoista
 5. Anitta, pitoja. Piroot, piroosta, pitoohin, pitoja taipuu eteläpohjalainen murre. :) Kiva että kävit! Jos ei meillä olisi lauantaina ollut menoa, olisin voinut vaikka hypätä työpaikan bussiin ja käydä itsekin kurkkimassa...

  VastaaPoista