Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 2. helmikuuta 2012

Ikälisää hammaskeijulta?

Kiitos kaikesta myötätunnosta, ystävät! Nyt tarvitsisin sitä myös hammaskeijulta. Häntä ei tunnettu minun lapsuudessani, mutta ymmärtääkseni hän vaihtaa  irronneet hampaat  yön aikana kolikoihin. Koska minun hampaallani on jo antiikkiarvoa, oletan saavani vähintään setelin.


Hyvä onni siis jatkuu: tänään lämmitin töissä evääksi pizzaviipaleen ja nuukana ihmisenä nakersin myös reunaa, joka oli epätavallisen sitkeä. Sitten aloin ihmetellä outoa tuntemusta suussa - ja sylkäisin ulos poski/kulmahampaan kruunun.

-27 asteen pakkanen oli minun onneni: hammashoitolaan oli tullut runsaasti peruutuksia ja sain päivystysajan iltapäiväksi. Taksi rules! Lääkäri kaivoi pois juurensirun ja lohdutti minua sillä, että tämä on ilmeisesti maitohammas - eli ihan niin heikossa kunnossa eivät pysyvät hampaani ole, että pizzasta katkeilisivat. Maitohammas on todennäköisesti myös vieruskaveri, joka halkesi toukokuussa. Röntgenkuvan mukaan se on kiinni enää lähinnä ikenessä, kun juuri on "sulanut" ja tipahtanee pian sekin. Ystävältäni OI:lta terveisiä, kun osa pysyvistä hampaista ei ole koskaan ilmaantunut.

Toukokuun alkuun (!!) sain ajan omalle hammaslääkärilleni, jos katsottaisiin, millaisia varahammasmahdollisuuksia minulla on. Etualahampaissa on silta yhden murtuneen hampaan kohdalla, mutta se ei taida olla ihan pysyvä ratkaisu, kun näitä maitohampaita on siellä ja täällä pitkin suuta.

Vappuun asti taidan vain opetella vislaamaan...

10 kommenttia:

 1. No ei voi olla todellista... :/ Mutta toisaalta jospa nyt nämä vastoinkäymiset olis tässä?!? TOIVOTTAVASTI.

  Multa on haljennu ihan samalla tavalla "oikea" poskihammas. Siis ei mikään maitohammas. Se tuli tosi kipeäksi ja menin hammaslääkäriin, niin täti sanoi, jotta tämä hammas on halki juureen asti, vaikkei siinä ole reikää. No, se otettiin pois, tilalla on aukko. Ne implantit on niin hirveän kalliita että ei oo toistaiseksi liienny rahaa sellaiseen.

  Koittakaa pyristellä. Kyllä se vielä valoksi muuttuu. Ihan varmasti.

  VastaaPoista
 2. Kuulin toiseltakin ystävältä samaa - hän oli teettänyt implantin. Ystävästäni OI:sta tosin saattaisi olla se hyöty, että voisin saada nuo implantit keskussairaalan kautta. Mutta kattellaan. Onneksi tällä kertaa ei ollut mitään kipua, eniten sattui puudutuspiikki eikä sekään paljon.

  Kyllä me pyristellään - pakkohan joskus on elämän taas hymyillä. Jota Jumala rakastaa, sitä Hän kurittaa, pimeintä on ennen päivännousua jne.

  VastaaPoista
 3. Kaisa-kulta! Paljon saatte kestää, mutta ette joutuneet suoraan lumihankeen; auto hajosi pihassa eikä ruuhkassa, jossa joku olisi voinut ajaa rekalla päälle...
  Jos noista nyt on lohdutusta.
  Hampaatkin saaneee korvattua!
  Huokaus Taivaisiin lähtee monesta sielusta!

  VastaaPoista
 4. Mullakin hajos ihan pysyvä poskihammas just pari viikkoa sitten. Yhtäkkiä vaan tippui puolet pois. Eikä siinä tietääkseni ollut mitään reikää tms... Sain "ensimmäisen vapaan kiireajan" kuukauden päähän, joten nyt olen pari viikkoa syönyt vaan toisella puolella suuta :) Vaikka ei se haittaa, tuota risaa hammasta ei kuitenkaan särje ollenkaan.

  Kaikenlaista sitä sattuu.

  VastaaPoista
 5. Malli, totta, asiat voisivat aina olla huonommin! Kuten eilen FB:ssa totesin: katkesi hammas, mutta onneksi ei mikään isompi luu. :)

  Äiti raitapaita, miten voit joutua odottamaan kuukauden? Eikö ns. särkyaikaa olisi saanut yhtään aiemmin? Vaikkei siis särjekään, mutta rupeaa pian särkemään jos pitää käyttää vain suun toista puolta... :0 Mullekin muka oli rankkaa kun eilisiltana piti purra vain vasemmalla!!

  VastaaPoista
 6. Mielestäni hampaita kannattaa paikkuttaa niin kauan kuin vaan suinkin pystyy. Implantit on kalliita ja niiden hoito hivenen hankalaa. Implanttien juuriinkin voi tulla tulehduksia ja niitä ei kunnalliset hammaslääkärit halua hoitaa vaan kehottavat menemään yksityiselle. Sielläkin se taitaa olla sitten erikoishammaslääkärin hommia.

  VastaaPoista
 7. Tottakai kannattaa - jos on mitä paikata. Eli multa puuttuu nyt yksi hammas kokonaan juurineen kaikkineen ja vieruskaveri tipahtanee myös pian. Sillan toki voivat laittaa, jos se pysyisi.

  VastaaPoista
 8. Minulta puuttui 2 viereistä hammasta, siis maitohampaiden jälkeen ei tullut rautahampaita - ja sain sillan vain käyntimaksujen hinnalla, oli markka-aikaa ja hinta olisi muuten ollut noin 7000 markaa.
  Kunnan hammaslääkäri kaiveli ensin harmaita aivosolujaan ja sitten arkistoaan, löytäen lakipykälän, jonka mukaan juttu hoitui. Toki minun piti käydä keskussairaalan "isolle" hampilääkärille näyttäytymässä. Hän katsoi suuhuni noin metrin etäisyydeltä, nyökkäsi avustavalle hoitsulle ja kysyi kuka sen työn tekee. Siinä se- ja sain kultahampaat puuttuvien tilalle. Vieläkin mulla on yksi puolikas maitohammas, saa nähdä kauanko kestää.
  Kannattaa kysellä korvauksesta..
  Meen saunaan lämmittelemään, tulin juuri hierojalta ja sen jälkeen aina paleltaa - kumma kyllä.
  Hyvää viikonloppua toivoo Tuula

  VastaaPoista
 9. oisin mä saanut pika-ajan samalle päivälle, jos olis hammas ollut kovin kipeä. Mutta olin rehellinen, ja kun siihen ei kerran särkenyt, niin sanoin, ettei särje :) Kyllä ne hammaslääkärissä sanoivat, että voin sitten soittaa, jos alkaa olla kovin kipeä, mut hyvin tässä on jo muutama viikko pärjäilty, eikä hammaslääkäriaikaan ole enää kuin pari viikkoa :)

  VastaaPoista
 10. Voi kamalaa, Kaisa! Ensin auto, sitten asunto, nyt hammas! En voi sanoa kuin että jaksamista ja voimia ja ota päivä kerrallaan. Niin se on minunkin tehtävä.

  VastaaPoista