Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 5. tammikuuta 2012

Loppiaisaatto


Uusi vuosi alkoi melkoisen lumisissa merkeissä. Lunta tuli taivaan täydeltä niin, että parvekkeen kaiteen ja lasin välissä oli kuvan mukainen kinos, ja autot parkkipaikalla olivat aivan hautautuneet. Sitten tuli suoja ja pikkupakkanen ja taas lunta - seurauksena niin kammottava liukkaus, ettei ole tosikaan. Melkein taas "kävelin käsilläni" kotiin harrikan päällä maaten, minkä seurauksena vasen vintturakäsivarsi ilmeisesti revähti. Buranakuuri menossa.


Tänään tuli lunta taas ihan vähän lisää - töistä lähtiessäni harrikka oli saanut niin täydellisen tasaisenkuorrutuksen, että oli melkein sääli kaivaa se esiin. Jopa korin puikkojen päälle oli kasaantunut kerros märkää lunta!


On ollut aika rankka viikko, kulkeminen töihin on käynyt voimille sohjon ja liukkauden takia ja yöunet jääneet lyhyiksi erinäisistä syistä, mm. kipuilevan käden vuoksi.


Mutta onneksi on voinut viettää iltoja sohvalla lueskellen ja aamuja kahvia juoden joulukuusen loisteessa - ja amarylliksen! 


Viime lauantaina kaupasta tarttui mukaan amaryllis ja hyasintti, edellisellä hintaa puolet normaalista eli 3,50 ja jälkimmäisellä erittäin paljon vähemmän. Amaryllis oli nupulla ja todennäköisesti lojunut kaupassa hoitamattomana pitkään, joten epäilin sen elinmahdollisuuksia. Hyasintti taas oli ihan menoteillä, mutta näin, että juuresta oli tulossa uusi kukka.


Kotiin tultuamme annoin molemmille vähän vettä ja sen jälkeen olen muistanut säännöllisesti kertoa, miten tärkeitä ne ovat. Ja niin meillä on tällä hetkellä upea, neljään suuntaan valtavaa kukkaa esittelevä amaryllis ja hyasintti, joka tuoksuu juuri niin vienosti kuin hyasintti parhaimmillaan voi. (Miksi muuten hyasintteja ei voi myydä enää joulun aikana, eli loppiaiseen asti? Onko se sama juttu kuin että jouluruoat "pitää" heittää roskiin jo tapaniniltana, kun niitä ei "voi" enää syödä?) Ne tuottavat paljon iloa! En ole ns. kukkaihminen, mutta näitä rakastan. Kolmas lemmikkini on orkidea, mutta epäilen, etten kummitädiltä saatua kukkaa saa enää kukkimaan.


Levollista loppiaista teille kaikille, otetaan näistä joulun viime hetkistä kaikki irti. Minä tulin juuri saunasta!

5 kommenttia:

 1. Kiitos samoin, hyvää loppiaista!

  Mä en millään raaskisi kerätä joulua pois sunnuntaina :( Kun nythän vasta on ihanan jouluisen näköistä, paljon lunta ja sopivasti pakkastakin! Ainakin osan jouluvaloista jätän palamaan sinne Valonpäivään asti. Mutta kai se kuusi on riisuttava pyhänä, ei mahda mitään. Onneksi joulu on joka vuosi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)

  Minä kysyin Samilta (kuten joka vuosi) että pitääkö kuusi viedä nyt sitten heti pois. Kuulemma ei välttämättä... :D :D Jouluvalot tietysti ovat Kynttilänpäivään (tänä vuonna 5.2.), sitten jo vähän valostuu muutenkin.

  Ja kuten Sami tässä kohtaa sanoisi: ei enää vuottakaan jouluun!

  VastaaPoista
 3. Jaorkidea kukkii ihan hyvin, kunha sitä ei hoida liikaa. Eli muistaa joskus kastella..

  VastaaPoista
 4. Hih, ihailtavaa positiivista ajattelua, "ei vuottakaan jouluun" :D

  VastaaPoista
 5. Ota nyt varovasti sen käden kanssa!

  VastaaPoista