Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 31. joulukuuta 2011

Uutta kohti

Vuosi 2011 päättyy tänään - yksi elämäni tapahtumarikkaimmista vuosista.Viime uudenvuodenaattoa vietimme Jalasjärvellä tulevaisuudesta keskustellen. Emme silloin arvanneet, mitä olisi tulossa. En päässyt edes varasijalle, kun yli kahden vuoden ajan sijaisena hoitamani virka täytettiin tammikuussa vakinaisesti. Tästä shokista alkoi iso elämänmuutos. Totesimme, että turha on jäädä tuleen makaamaan, varsinkin kun tein tuolloin osa-aikaista työtä nuorten verkkolehdessä, jonka pääpaikka oli Seinäjoella.Kun vielä sopiva vuokra-asuntokin oli aivan kuin valmiina meitä odottamassa, muutimme ihan Seinäjoen ydinkeskustaan kuukauden ja viikon päästä siitä päivästä, jolloin sain hylsyn Jalasjärveltä. Ja olemme viihtyneet, erinomaisesti. En ole ikinä kuvitellut asuvani Seinäjoella, mutta niin vain olemme alkaneet nauttia kaupunkielämästä.


Toinen iso muutos tuli keväällä, kun minut "kotoa haettiin" täysipäiväiseen työhön historiantutkijaksi. Ensimmäisen kerran elämässäni sain sanoa esimiehelleni, etten jatka sopimusta vaan vaihdan työpaikkaa - tähän asti olen aina joutunut lähtemään projektin tai sijaisuuden päättyessä, halusin tai en. Nyt töitä riittää ainakin alkavan vuoden loppuun, käytännössä (historiatoimikunnan suunnitelman mukaan) johonkin kohtaan kevättä 2013. Vielä kun Sami saisi töitä, kaikki olisi hyvin - suuren ja komian Seinäjoen kaupunkiseudun markkinointikampanja kuulemma "kaivaa esiin" työpaikkoja tänne muuttaville, mutta ilmeisesti viis veisaa meistä täällä jo olevista...


Kuuman ja sateisen ukkoskesän ja lämpimän ja sateisen syksyn aikana elämä on välillä vähän koetellut sekä omien että läheisten terveyshuolien vuoksi. Kilpirauhaseni yllyttyä liikalaukkaan väsymys oli järkyttävä, kunnes käsittämättömästi lukemat ja olo normalisoituivat. Toki olen OI:n ansiosta aina väsyneempi kuin muut, mutta pystyn sentään elämään tavallista elämää.


Tällä hetkellä olemme elämäämme tyytyväisiä ja kaikesta hyvästä kiitollisia. Takana on rankka vuosi, mutta hartaasti toivon, että seuraava olisi vähän helpompi. Iloisena muistona mieleen jää tietysti se, että sain romaanini Oikein nurin vihdoin julkisuuteen - vaikkakin vähän persoonallisemmalla tavalla.


Nyt siis taas sukelletaan tulevaan, hypätään Jumalan käsivarsille. Toivotaan, että tuleva vuosi toisi paljon iloisia muistoja ja onnen hetkiä. Sitä toivon myös teille.

6 kommenttia:

 1. Onneksi ihmisen mieli korjaa tilannetta ja iloiset ja onnelliset asiat jäävät päälimmäisinä mieleen.
  Olen huomannut, että mitään viisivuotissuunnitelmia ei kannata tehdä, kunhan nyt ensin tämäkin päivä.... No unelmia ja haaveita ja sen semmosta on, mutta muuten on parempi ottaa päivä keraallaan. (Varsinkin, kun puoliso on horoskooppimerkiltään rapu :))
  Oikein mukavaa vuodenvaihtoa teille
  ja kaikkea hyvää alkavalle vuodelle! iso halaus Tuulalta

  VastaaPoista
 2. Lukion psykologianopettajamme kertoi joskus tietoisesti päättäneensä, että yrittää muistaa menneistä ajoista myös ne kurjat puolet, mutta ei kuulemma onnistunut. :) Jotkut asiat päättyvässä vuodessa sattuvat yhä, mutta toivon mukaan nousevat "niin paremmat, kuin pahemmat. Päällimmäisiksi parahat."

  VastaaPoista
 3. Oikein Hyvää ja Parempaa Uutta Vuotta 2012!

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta teille molemmille.

  VastaaPoista
 5. Onnellista uutta vuotta! Tässä täytyy itsekin ruveta miettimään, olisiko se kaupunki, johon jossain vaiheessa joudumme muuttamaan, ihan Seinäjoki! Siellä kun asuu suurin osa sukuakin.

  Jos nyt emme muuttaisikaan sinne, on kuitenkin ihan mukavaa kuulla, että Seinäjoella voi asua ihan oikeasti.

  VastaaPoista
 6. Sun blogi on yks parahista ja ilahduttaa aina pohdinnoillaan, oli synkän harmaa eli iloosen keltaanen päivä. Kiitos menneistä pohdinnoista ja jatkathan niitä tulevanakin vuonna. Parasta mahdollista uutta vuotta teille molemmille! :)

  VastaaPoista