Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

lauantai 17. joulukuuta 2011

"Olet nero, kultaseni!"

Koska puolisosi viimeksi sanoi sinulle noin? Minä kuulin sanat juuri äsken. :)

Meillähän on kaksi parveketta, normaalikokoinen makuuhuoneen takana ja jättimäinen toisella puolella asuntoa - yhtä iso neliöiltään kuin opiskelijakämppäni Tampereella kultaisella 1990-luvulla. Sille parvekkeelle ei kannata laittaa mitään pientä, koska se ei näytä miltään. Oikeastaan sinne on vaikea laittaa yhtään mitään, koska edellisten asukkaiden jäljiltä ei katossa tai seinissä ole ainoatakaan koukkua, naulaa tai kattoruuvia, ja koska vuokra-asunnossa ei kauheasti viitsisi rei'itellä paikkoja.


Tämä on aiheuttanut tiettyjä ongelmia jouluvaloilun suhteen. Ylimmän kerroksen parvekkeelta valot näkyisivät komeasti, mutta mihin ja miten ne laittaa? Lasitus on laitettu kaiteen sisäpuolelle, niin että kaiteeseen olisi erittäin hankala ripustaa mitään, enkä tajunnut kyllin ajoissa pyytää isoveljeltä joululahjaksi rimoista tehtyjä, lattialla seisovia "kynttilätelineitä".

Kaikenlaista olemme suunnitelleet, ja jo viime viikolla Lapualla joulumyyjäisissä käydessämme kiertelimme JKK Liiveriä ja kyselimme myyjältä, eikö kukaan tosiaankaan valmista mitään lyhty- tai valotelinettä parvekkeelle - kaikenlaisia koukkuja oli, mutta niissä oli aina piikki joka pitäisi painaa maahan. Ei kaikilla ihmisillä ole pihaa, tässä olisi selkeä markkinarako!

Tänään olimme taas Lapualla (sain uuden pään sieltä löytyneen hovikampaajan luona) ja jälleen JKK Liiverissä. Viikon asiaa tuumittuani kysyin, oliko kaikki kukkaristikot pakattu pois talveksi. Ei ollut, ystävällinen myyjä kapusi hakemaan kaksi valkoista ylimmältä hyllyltä. Ja sitten mukaan lähti ulkokynttiläsarja.

Niin meillä on takuulla Etelä-Pohjanmaan innovatiivisin jouluvalohässäkkä. Tässä siististi rajattuna...


...ja tässä sellaisena kuin se on: talveksi pois taitetut parvekekalusteet pitävät ristikot pystyssä. (Tuo musta on ainoa löytämämme parvekkeelle sopiva lyhtyteline, johon olemme kiertäneet led-valot, mutta joka on näyttänyt aika vaatimattomalta tällä parvekkeella.)


Ulkokuvia en sentään juossut enää ottamaan, saatte niitä toivottavasti joskus. :)

Sitä vain ihmettelen, kenen päähän on pälkähtänyt tehdä nämä nykyiset kuusenvalot johtosilmukkaan. Kuinka moni pystyy heittämään johtolasson kuusen yli, jos näitä yrittäisi laittaa vaikka pihapuuhun, kun ei vastaavaa tahdo saada sisäkuuseenkaan! Kotikodin vanhat kuusenkynttilät olivat suorassa johdossa, jonka sai hyvin paikalleen. Nyt piti koko ajan olla tarkkana, että johto yltää vielä pistorasiaankin (ja pituutta sillä johdolla ei ollut yhtään, joten jatkoroikka oli tarpeen).

Niin tuli valo myös meidän parvekkeellemme, ja lopuksi aika yksinkertaisella tavalla - minkä lisäksi ristikot tietysti kesällä palvelevat taas uudessa tarkoituksessa.

Innovatiivista neljännen adventin aattoa teillekin!

(Ai mitäkö minä vastasin Samin kehuun? Tietysti, että "nytkö sinä vasta sen huomaat"... ;)

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on keksitty..
  Kiinitin ledvalojohdon pyykkipojilla pihakuusen oksiin. Kun vähänkin tuuli tuivertaa niin valojohto liukuu
  rungon ympärille, eikä valot näytä kauniilta. Nyt luulen, että pysyvät!

  Tunnelmaakin tästä aatosta löytyi. Saunoimme vieläkin rantasaunassa öljylampun valossa.
  Rauhallista laskeutumista jouluun
  toivottelee Tuula

  VastaaPoista
 2. Komea keksintö ja komea toteutus varmaan livenä, kun jo kuvassakin näyttää ihan mahtavalta!

  VastaaPoista
 3. Hyvää neljättä adventtia!

  Tuula, hätä keinot keksii! :D Tuohan on nerokasta, en ole tullut edes ajatelleeksi, että pyykkipojat... Hm... :)

  Villiviini, ainakin sisälle se näyttää kivalta. :) Voi olla, että vielä korjailen noita asemointeja, pitää kurkkia pihalla kulkiessa miltä se näyttää sinne - jouluvalojen tehtävä kun on mielestäni yhtä paljon virkistää kadulla kulkijoita kuin asukkaita!

  VastaaPoista
 4. Vanha totuus sai taas vahvistusta. Siis parhaat ideat ovat yksinkertaisia ja helppoja usein toteuttaa. Ja tämähän on juuri sellainen, hyvä Kais! Eipä miehesi turhaan kehunut sinua. :)

  VastaaPoista