Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulun tunnelmia

Ihanaa joulunajan jatkoa!


Meidän jouluaattomme oli varsin vauhdikas: ehdimme viedä useammankin kukkatervehdyksen "sairaille ja vanhuksille" ja nauttia pakettien avaamisesta sekä hyvästä ruuasta anoppilassa. Kiitos siitä! Aikataulu meni niin nappiin, että emme päätyneetkään klo 22.30 hartauteen Törnävän kirkkoon, vaan astuimme sisään jo klo 20 täsmälleen samalla hetkellä, kun pappi sanoi "tervetuloa". Me kun emme kumpikaan ole järin ihastuneita Lakeuden Ristin pelkistettyyn ilmapiiriin, vaan mieluummin käymme paikassa joka on "kirkon näköinenkin".

Törnävällä pääsi oikein vanhanajan joulukirkon tunnelmaan, niin ahdasta oli!


Sitten teimme vielä pienen kävelyn hautausmaan valomerta ihaillen.

Muualle haudattujen muistomerkki.
Yleisnäkymä.
Sankarihaudat.
Kotiin ehdittiin siis jo "ihmisten aikaan" syömään kinkkuvoileipää - tosin meidän kinkkuamme paistettiin tänä jouluna moneen kertaan, kun uuden kodin uuni tekikin yllärit eikä 100 asteen lämpö kypsyttänyt sitä tarpeeksi ensimmäisellä kerralla!

Joulupäivän vietimme kotona ja päätimme, että niin teemme vastakin. Vanhemmillani oli ennen hyvinkin tiukasti periaatteena, ettei joulupäivänä ja pitkänäperjantaina kyläillä tai kutsuta vieraita. Lapsena toivoin joskus salaa, että näin ei olisi, mutta nyt aikuisena kyllä ymmärrän sen ajatuksen viisauden. Mikä ihana asia on päivä, jolloin saa olla vain, nauttia hyvästä ruuasta ja kauniista kodista ja aivan sen kaikkein lähimmän seurasta, ilman että kukaan vaatii yhtään mitään!

Tänään sitten jo olimmekin kyläilemässä - sanoin vähän järkyttyneenä Samille, että olemmeko me todella jo niin vanhoja, että käymme tapaninpäivänä päiväkahvilla omien ystäväpariskuntiemme luona, emme enää pelkästään sukulaistädeillä... :)


Sää on ollut tämän joulun ehtymätön puheenaihe. Aaton vastaisena yönä lämpömittari näytti +4,4 astetta...


...joulupäivän aamuna oli hetken valkea joulu......ja tapaninpäivän vastaisena yönä satoi kaatamalla ja tuuli. Varsinaista myrskyä meillä ei ole onneksi täällä koettu, vaikka ihan lähiseudulla ovat sähkötkin olleet poikki.

Nyt vietän sitten ihanan viikon loman. Nauttikaa tekin välipäivien ainutlaatuisesta tunnelmasta!

3 kommenttia:

 1. Suunnilleen samanlaisia voisin lähetellä minäkin. Auringonpaistettakin välillä. Ihan normijoulu - kuten nuorempi sukupolvi asian ilmaisee. Perhettä ja sukua on tavattu, syöty herkkua monenlaista. Jouluaamuksi piti löytää kirkkoo, jossa jumalanpalvelus alkaa mahdollisimman aikaisin. Lähietäisyydeltä aikaisin alkoi kahdeksalta, eli sinne, perinteisesti kummitädin kanssa (84v, kohta 85v).
  Nyt ollaan kotona, rauhallisesti edelleen. Ompelua olen tänään harrastanut, sohvalle uudet tyynyt ja päälliset. Pikkuhiljaa alan valmistautua uuden vuoden aattoon. Siivousta ei erityisemmin tehty jouluksi, joten nyt on sen aika. Perinteiden mukaan mennään nytkin, saamme vieraita ja kestitykseen alan myös keskittymään. Jouluruuat on kohta syöty ja mieli tekee jo jotain muuta.
  Nauttikaa, huilailkaa oikein olan takaa. leppoisin terveisin Tuula

  VastaaPoista
 2. Ihanan jouluista teillä!
  Ja edellisessä postauksessa oleva tv-koriste on hauska, mistä olet löytänyt?

  VastaaPoista
 3. Tuula, me olemme viipottaneet kyläpaikasta toiseen, joulupäivä ja tämä päivä ainakin nyt ollaan kotona. Ihanaa vain olla ja nauttia!

  Minna, television ostimme Lapualta JKK Liiveristä, mutta niitä myy myös ainakin Halpa-Halli. :)

  VastaaPoista