Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

...ja Spede aitoja

En tiedä onko kukaan muu sitä mieltä, että tämä marraskuu on ollut erityisen pitkä. Pidän yleensä marraskuusta, koska silloin voi jo ottaa esiin kynttilöitä ja talvivaloja (kuka sanoo, että niitä pitää kutsua jouluvaloiksi?) ja tunnelmoida ja alkaa odottaa joulua. Mutta tämä marraskuu on tuntunut ihan loppumattomalta. Vasta huomenna on joulukuu ja sen myötä valon juhla. Huh.

Viime lauantaina pääsin toteamaan, miten Viitalan suku hoitaa kaksi muuttoa kahdeksaan tuntiin. Ei paha ollenkaan. Luulimme etukäteen, että muuttohässäkässä menee koko viikonloppu, joten vapautunut sunnuntai oli odottamaton ja varsin ilahduttava lahja. Käytimme sen lusmuilemalla kaupungilla - ja kas kummaa, kun harhailee päämäärättömästi, löytyi joululahja jos toinenkin ihan vahingossa! Kaupungilta palatessa alkoi sataa lunta, ja tältä näytti maisema parvekkeeltamme illan tultua.

Vaan niin kävi, että lumi suli ensin jäätiköksi ja sitten kokonaan pois. Näkymä työpaikkani ikkunasta marraskuun viimeisenä päivänä: joulukynttilöiden taustalla lähestulkoon kaatosateen pieksemä ikkuna. Ulkolämpötila +6 C.


Tänään on Antin päivä, ja sehän kuuluu vanhan kansan sääennustusten tärkeisiin päiviin. Jos vanha kansa mistään tiesi, niin voimme odottaa varsin kaunista joulua, sillä "Jos Antti lotisee, niin joulu komeilee". Saa nyt sitten nähdä, sillä lotinaa ei tästä päivästä puuttunut. Lisää Antinpäivästä voit lukea vaikka täältä.

Se ainakin meni oikein, että kun Simo (28.10.) ei tehnyt siltoja eli jäätänyt vesistöjä, ei Antti aja aisoilla eli reellä. Ja nyt lakkaan kiusaamasta teitä ja kerron, mistä ihmeestä tulee tämän postauksen otsikko. Kun äiti ja isä olivat joskus aikoinaan siteeranneet tuota sanontaa "Simo siltoja tekevi", oli kehitysvammainen Maria-siskoni jatkanut: "...ja Spede aitoja". Kukaan ei koskaan ole Mariaa tyhmäksi väittänytkään! ;)


Onneksi synkkää ja pimeääkin joulunalustaa voi itse valaista herkuilla ja tunnelmalla. Ja elämässä on kaikenlaista kivaa. Tulin juuri kotiin syksyn viimeiseltä vatsatanssikurssilta, ja ensi viikonloppuna saan neljän päivän vapaan, kiitos itsenäisyyspäivän ja pätkätyöläisen luvan "syödä" lomia sitä mukaa kuin niitä kertyy. Ja joulu tulee, uskotteko, oli maassa lunta tai ei!

4 kommenttia:

 1. Ihania lumikuvia! Ens lauantaiksi on taas jo luvattu pientä pakkasta ja lumihippusiakin, ainakin tämän hetken ennusteen mukaan :)

  Toivottavasti joulu komeilee. Jotenkin näin pitkän ja lämpimän syksyn jälkeen olis kiva saada ihan kylmä ja luminen joulu. Ja sitäpaitsi kunnon lumipeite ei ole niin liukaskaan kun jatkuvasti edestakaisin sulava ja jäätyvä roustikko.

  VastaaPoista
 2. Oho, lauantaiksi näköjään nyt just luvataan -4! Mutta ei lunta. Sen sijaan sunnuntaiyönä tulisi taas vettä... :/

  VastaaPoista
 3. Tulis vaan jo vähän lunta...vaikkei mielellään liukasta...mukavaa joulun odotusta teille.

  VastaaPoista
 4. Mites tää blogi on jäänyt minulta huomaamatta!!

  Ne on kaamosvalot :-)

  Ja ihana tuo sisaresi sanonta. Meillä aikoinaan joku sanoi, että rauha maassa, niin kaverini jatkoi, että "Kerttu puussa". Äitini nimi on Kerttu ja hänen sisarensa nimi Rauha :-)

  VastaaPoista