Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Tarinamme etenee,

kuten työkaverin kanssa meilailimme toisillemme eräistä varsin jännittäväksi käyneistä IKEAn-matkan varausyrityksistä... :)

Kävin tänään taas lääkärissä. Voin sanoa, että edellisen kokemuksen jälkeen olin koko lailla hermona - entä jos tämäkin lääkäri ohittaisi vaivani huitaisudiagnoosilla? Mitä sinne tietoihini on kirjoitettu, otetaanko minua todesta?

Onneksi otettiin. Pääsin työpaikkani "omalle" lääkärille, joka oli hyvin asiallinen, kuunteli ja jopa kyseli ("kun tämä OI on niin harvinainen, niin voiko siihen liittyä väsymystä?" - jolloin totesin, että tieteellisesti sitä ei kai ole todettu, mutta kyllä kohtalotoverit puhuvat OI-väsymyksestä). Paha olisikin ollut ohittaa vaivani, sillä kortisoliarvo oli hiukan koholla (voi kylläkin johtua myös stressistä) ja lisäksi sydänfilmissä näkyi vähän muutosta (voi johtua rintakehän muodosta - ja muotojahan meillä OI-ihmisillä on... ;).

Oli kuitenkin jotakin konkreettista, mistä lähteä eteenpäin. Sain lähetteen keuhkokuvaan ja niin kummalliseen virtsakokeeseen, ettei astioita löytynyt työterveydestä lainkaan, ja tk:n labratätikin joutui kyselemään muilta neuvoa. Keuhkot kuvattiin tänään, ja yhtenä päivänä minun pitäisi kerätä talteen - köh - se nestemäinen ruumiineritteeni vuorokauden ajalta... Lääkäri haluaa sulkea pois tämän mahdollisuuden.

Itse epäilen hyvin vahvasti, että syy on lopulta kuitenkin kilppari. Ellei näissä testeissä mitään näy, seuraavalla vastanaotolla pyydän ultraamaan rauhasen. Siihen asti kuitenkin olen iloinen siitä, että maailmassa on hyviäkin lääkäreitä!

Edit: tarinan päätös täällä.

4 kommenttia:

 1. No jes! Hyvä että ottivat asiaksi ja saat kunnolla tutkimuksia. Tuolla Cushingin sivulla muuten mainittiin kyllä toinenkin tapa mitata kortisolipitoisuutta... Mutta jospa ne haluaa mieluummin lotrailla :D

  Tärkeintä joka tapaukses, jotta asia selviää!

  VastaaPoista
 2. Joo, huomasin saman. Todennäköisesti se tabu on sen verran hintava tai jotain, että tuumasivat mun joutavan nähdä vähän vaivaa... :P

  VastaaPoista
 3. Niin, sehän se todennäköisin syy on... Raha. Nykyään aina ja joka paikassa!

  VastaaPoista
 4. Hyvä että asia eteni edes hieman ja että lääkäri kuunteli kunnolla.

  VastaaPoista