Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 14. lokakuuta 2011

Pois kirkas suvi kulki


Olen koonnut eteisen hyllyyn niitä pääsylippuja, käsiohjelmia ja esitteitä, joita on kesän aikana eri tapahtumista ja elämyksistä mukaan tarttunut ajatuksena ottaa niistä valokuva, kunhan kesä on mennyt. Paljon on nähty ja paljon ehditty! Liekö tuossakaan aivan kaikki.

Ja nyt kesä on tosiaankin mennyt. Aamulla nurmikot olivat kuurassa ja Kirkkokadun aina vähän kosteapintainen silta jäinen. Kävellen töissä kulkevalle pukeutuminen ja riisuutuminen ovat varsinaisia operaatioita - melkein odotan "oikeita" pakkasia, jotta saa tempaista vain toppapuvun niskaan aamuisin ja pudottaa sen töissä yltä! Tosin ensi viikolla pitäisi lämmetä taas melkein kymmeneen asteeseen.

Lapsena muistan ihmetelleeni, kun vanhemmat jouluna totesivat, että onpa vuosi taas mennyt äkkiä. Pienelle kun yksi päivä oli kuin vuosi, ja joulu oli niin toivottoman harvoin! Nyt ymmärrän, mitä he tarkoittivat. Aina on maanantai ja perjantai, syksy ja kevät, joulu ja juhannus. Vuodenkierto pyörii yhä kiihtyvällä vauhdilla.

Mutta silti on aina välillä niitä hetkiä, jolloin vauhti hiljenee ja melkein pysähtyy. Levolliset illat, lokoisat viikonloppuaamut, hetket jolloin kaikki on hyvin eikä mitään puutu.

Sellaisia hetkiä teillekin tänä viikonloppuna!

5 kommenttia:

 1. Kiitos Kaisa toivotuksista, sovitaan että molemmat saamme ihanan ja hitaan viikonlopun!

  Olin muuten ke-to yön luonasi isoäidin-neliö-opetuksessa, ajelimme myös jostain syystä ympäri Pohjanmaata (eli jos olit väsynyt aamulla, niin anteeksi ;O)))

  VastaaPoista
 2. Lokoisa on ollut jo perjantaipäiväkin, yksi elokuva, yksi kirja ja parikin kudinta (keskeneräinen ja jo uusi aloitettu - junasukka)
  Piti oikeastan laittaa viestiä kierähtämään Kerälle, mutta laitan kuitenkin tänne, tai sähköpostiakin harkitsin, mutta täällä olen.
  Mulla olis kysymys.
  Tiedätkö onko johonkin koottu
  Ravelryn neuleohjeita suomennettuina? Yritin katsoa Ruth`s perfect baby booties ohjetta ymmärtääkseni....en ymmärtänyt. Olen aikaisemmin vain virkkausohjetta toteuttanut englanninkielisestä, se onnasi, tämä ei.
  Eli, onks tietoo?

  Kuu kuumottaa vielä melkein kokonaisena, tyydyn nauttimaan vain ikkunasta.
  Rauhaisaa viikonloppua, Tuula

  VastaaPoista
 3. Heipppa taas!
  Yön yli nukuttuani muistin, että netistä löytyy neulesanastosanakirja
  englanti suomi. Olen "kääntänyt" ohjetta, en vain ole ollenkaan avaruudellinen hahmottaja, enkä ohjeen perusteella käsitä miten tossu muotoutuu. Ehkäpä asia valkenee kun puikot ja lanka pääsevät osallistumaan.
  Kaunis auringonpaisteinen aamu, juuri nyt aurinko meni pilveen, mutta kyllä se sieltä vielä ilmestyy. Mukavaa päivää, Tuula

  VastaaPoista
 4. Heljä, mulla on autossa vielä kesärenkaat, joten toivottavasti ei ollut liukasta... :D :D Mammiskelin tuossa aamulla sängyssä ja pohdin Samin vitsi-ideaa "isoisän kolmioista", olikohan se meidän retken jälkitunnelmia? :)

  Tuula, mä en nykyään juuri Ravelryssä käy, mutta en kyllä vanhastaan muista että siellä olisi suomennettuja ohjeita - sellainen ryhmä kyllä on, jossa käännetään esim. Ullan ohjeita englanniksi. (Aika hassua muuten - miksei toisinpäin myös?)

  Meillä oli illalla kylässä Harrison Ford ja minä kudoin sukanvartta sen verran kuin jaksoin... Täälläkin paistaa aurinko!

  VastaaPoista
 5. Aika kiitää yhä nopeammin, kun ikää karttuu. Kotona sanottiin, että vuosi vanhan vanhentaa, kaksi lapsen kasvattaa. Tuon olen jo todeksi havainnut.

  Ennen aina ihmettelin, kun aikuiset pohtivat, tokko näkevät enää ensi kesää tai ensi joulua.

  Nyt en enää ihmettele. Joulusta en niin perusta, kun en ole jouluihmisiä, mutta haluaisin vielä monta kevättä ja kesää.
  ****
  Minä printtasin joskus englanti-suomi-neulesanaston ja sen avulla osasin tehdä vaikean palmikkopipon. Se sanasto saattoi olla Ullan sivuilla.

  VastaaPoista