Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Maailmanshoppailua


Viime päivinä olemme shoppailleet kirjaimellisesti ympäriinsä. Ensinnäkin piti käydä tarkistamassa Seinäjoen Eurooppalainen ruokatori, joka on jatkoa loppukesän kuuluisalle Ranskalaiselle torille. Käytännössä paikalla olivat saman ranskalaiset vahvistettuina muutamilla italialaisilla ja virolaisilla. Johtuneeko pikaisesta encoresta vaiko vain muutamasta lämpöasteesta ja taivaalta satavasta märästä jostakin, mutta tungosta ei ainakaan torstaina ollut. Patongin ja viinerit sai parissa minuutissa, ja myyjiä tuli lähinnä surko. Pikkutakissa värjöttelevältä pojalta ostimme klöntin mantelijotain, joka on kyllin makeaa jopa tällaiselle sokerirotalle!

Eilen lähdimme jokasyksyiselle (heh, jo toinen kerta) Ikean ja Ideaparkin bussiretkelle. Retkiähän tehdään talvisaikaan lähes kuukausittain, mutta tämä aika sattui sopimaan meille. Pienimuotoista "ostoslistaa" oli päässä, lähinnä niitä tavaroita, jotka vuosi sitten jäivät vaivaamaan. Ikea on väriterapiaa ja rentoilua, mukaan lähti kaikki mitä tarvittiin. Myös kangasta, josta tulossa juttua Kerälle... ;)


Ehdimme Tampereelle sopivasti syömään 2 € aamiaisen, jolla sitten jaksoikin... Lounaaksi luonnollisesti lihapullia, joista ei nyt ole kuvaa. :) Ikea on näin markkinointihommia(kin) tehneelle mielenkiintoinen paikka, konsepti on hiottu niin loppuun asti, ettei voi kuin ihailla, vaikka ruåtsalainen lågiikka ei aina oikein menekään perille. Mutta toivottavasti ravintolan kärryistä on myönnetty jo jokin innovaatiopalkinto: niillähän voi kuljettaa max kolmea ruokatarjotinta kerralla!

Ikeasta bussi vei meidät Ideaparkiin. Se ei kiinnostanut etukäteen niinkään paljon kuin Ikea, koska suurin osa samoista liikkeistä löytyy muutaman korttelin päästä kodistamme, mutta ainahan on kiva katsella...


Ideaparkin ulkopuolelle on näköjään tekeillä jonkin sortin satama, josta kuvamme. SatuH tiesi, että tähän tulee merirosvopuisto. Yksi laiva on roudattu Kokkolastakin. Hm.


Jos muuten Ideapark yrittää olla "kaupunki", niin miksi siinä kaupungissa on aina yö - eli sisäkatto on musta? Miksei niitä ilmastointiputkia ole maalattu taivaansinisiksi ja ripustettu sinne tänne pilvenhattaroita? Ihmettelin vuosi sitten ensimmäisellä käynnillä, mikä minua paikassa ahdisti, ja nyt ymmärsin. Jos on yö, haluan mennä nukkumaan enkä shoppailla!


Ja yöstä aasinsilta siihen, että Ideaparkissa satsasimme ennen muuta heijastimiin ja valoihin: olen takuulla nyt Seinäjoen ainoa kävelijä, jolla on tästä lähin lamppu rintapielessä! Työmatkani on nimittäin kohtuullisen pimeä, varsinkin kun pari jokirannan puiston muutenkin hämäristä lampuista on rikki, eivätkä heijastimet saati pyöränlamput näy olevan muotia. Liian monta säikähdystä on tullut sekä kävellen että autolla, kun mieluiten mustiin pukenutuneet, täysin heijastimettomat ja valottomat itsemurhakandidaatit syöksähtävät huippunopeutta esiin pimeydestä. Ilmeisesti he kuvittelevat, että kävelijöillä ja autoilijoilla on röntgenkatse! 

Niinpä pelkkä heijastin ei kävelijälle riitä, koska eihän valoton pyöräilijä sitä näe. Tähän siis sama muistutus, jonka laitoin jo taannoin FB-päivitykseeni: jos sinulla on varaa polkupyörään, sinulla on varaa myös lamppuun ja heijastimiin. Minähän en voi ajaa pyörällä, mutta ostin pyöränlampun odottamaan sitä aikaa, kun liukkauden vuoksi turvaudun taas Harley Parkinsoniin. Jos joku tahtoo tämän jälkeen välttämättä ajaa ylitseni, se on kyllä sitten tahallinen teko eikä johdu siitä, etteikö minua nähtäisi!!!!

Tänään järjestin eteisen lokerikkohyllymme, joka on ollut lähinnä kaaos, mutta nyt Ikea-ostosten ansiosta vähemmän karmea. Sitten tilattiin kotiin pizzaa. Kaupungin pieniä iloja. :)


6 kommenttia:

 1. merirosvopuisto sinne tulee. kokkolan torilaiva meni sinne ja ne kaks jotka oli asuntomessujen aikaan avoinna plus muutama muu ainaki.

  VastaaPoista
 2. ?? Siis se laivako, jossa oli kahvila? En tunnistanut, vaikka olen siellä istunut...

  VastaaPoista
 3. Kokkolan tori on nyt aika pliisu paikka ilman sitä laivaa. Oli mukava istua siellä ylhäällä ja katsella torin touhuja, varsinkin, kun oli iltatori-ilta - kesällä.
  Asemakaava- ja maisema-arkkitehdit laivan sieltä häätivät, ei sovi moterniin kaupunkikuvaan...Samaa ne kai sanoo kohta minullekin, kun kaupunkiin rynnistän - stop, stop, liian antiikkinen näin moderniin kaupunkiin.
  Minunkin mieleni tekevi Ikeaan, ennen ei ole tehnyt ja nyt tekee taas. Lisäksi mieleni tekevi myös kolmen viikon kuluttua oleville Tampereen kädentaitomessuille. Jotkut sanovat, että on liian isot messut, ei jaksa kiertää..se haluaisin kokea!
  Hyvää alkavaa marraskuuta. t. Tuula

  VastaaPoista
 4. Moterniin?? Kokkola?? Kokkolaanhan mennään just siksi, että siellä on Neristan ja kaikkea ihanaa vanhaa!! Kyllä on taas kaikenlaisia arkkitehteja päästetty vapaaksi...

  VastaaPoista
 5. Shoppailureissut ovat väliin ihan mukavia, vaikkaa ei mitään tarvitsisiikaan/ostaisikaan. Ainakin tällä iällä semmoisistakin nauttii. ;D Mutta ne tarjotinkärryt kuulostaa todella hienolta idealta. Pitääpä seuraavalla Ikea-käynnilla pitää silmänsä auki.

  VastaaPoista
 6. asuntomessujen aikaanhan myös kaks nuista merirosvolaivoista oli täällä. ja kyllä, kovin on autio tori ilman krunnia. :(

  VastaaPoista