Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Kävimme kirkossa

Viikko sitten kävimme ihmettelemässä Törnävän hautausmaata ja kirkkoa ulkoapäin, mutta sisään emme päässeet. Satuin sitten seurakunnan tapahtumakalenterista huomaamaan, että syyskuun alusta alkavat kirkossa jumalanpalvelukset klo 13, ja joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina on ehtoolliskirkko. Sinne siis!


Kuvat nappasin nopeasti kännykällä ennen jumalanpalveluksen alkua. Kirkko oli pieni ja kodikas: ei liikaa mitään, sopivasti kaikkea. Jumalanpalveluksen kaavaa oli lyhennetty, joten ehtoollisineen tilaisuus oli ohi alle tunnissa, kun ei väkeä jonoksi asti ollut.


Väärä väri -näytelmässä Alvar Aallon esittäjän suuhun on pantu repliikki siitä, miten kirkon on oltava pelkistetty, jotta itse asia nousee paremmin esiin. Jos tämä on oikeaa Aallon puhetta, niin ei tainnut hän oikein tuntea tällaisia tavallisia syntimykyröitä. Jos ei ihmisellä ole mitään katselemista samalla kun kuuntelee, alkaa helposti pohtia seuraavan viikon työasioita tai kauppalistaa. Mutta kun saa ihailla käsityöläistaiturien kädenjälkeä ja nähdä sen rakkauden, jolla kirkko on haluttu koristella kauniiksi, keskittyy teksteihin ja saarnaankin paremmin.


Löysin oman kirkkoni tästä kaupungista.

1 kommentti: