Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

perjantai 19. elokuuta 2011

Tässä piti olla kuva ranskalaisesta torista,

mutta koska olin niin helpottunut päästyäni pois siitä tungoksesta ja kuumuudesta, muistin kuvaamisasian vasta parin korttelin päässä. Saatte siis kuvia ostoksista.

Ja ei, en ole ollut Ranskassa. Sen sijaan Etelä-Suomessakin nähty ranskalainen tori on tullut Seinäjoelle. Kaikki kynnelle kykenevät ovat vähintäänkin käyneet paikalla, mieluiten ostaneet jotakin. Työpaikkojen kahvipöytäkeskusteluissa käsitellään saippuoita ja bling-bling-koruja. Toritunnelmiin pääsee ihan liikkuvassa kuvassa täällä.


Me testasimme torin ensimmäisen kerran heti keskiviikkoiltana. En harjoittanut suomalaisten uutta kansallisurheilua patonginjonotusta, vaan ostin mukaan vain pari kierreviineriä. (Herkkua!) Mikään muu ei oikein iskenyt, eivät varsinkaan ne epämääräiset lihaklöntit...

Tänään mentiin uudestaan - kun kuulin, että siellä on kuivattuja hedelmiä ja karkkeja (kojut oli tungettu jotenkin piiloon niin, ettemme nähneet niitä ensimmäisellä kerralla). Kierreviinereitä sen sijaan ei näkynyt, höh.


On kiva, että järjestetään tapahtumia, me vastakaupunkilaistuneet nautimme kaikesta uudesta kovasti! Ja on kiva, että herää keskustelua. Ranskalaisen ruoan tuominen Seinäjoen torille on sitä nimittäin kovasti herättänyt: koska saadaan vastaava tapahtuma, mutta lähiruoasta? Toivottavasti pian.

Sitä odotellessa haluaisin kuitenkin vienosti muistuttaa, että torilla on myyntiä joka arkipäivä ja sitten vielä ymmärtääkseni varsinainen toripäivä perjantaina. Silloin on mahdollista ostaa sitä lähiruokaa ihan ilman varsinaista tapahtumaa - näkisipä vastaavat massat liikkeellä! (Ja tässä syyllistän myös itseni, koska olen aika laiska toriostelija, vaikka siellä istuskelemassa on pitkin kesää käytykin.)


Olin puolitosissani harkinnut Samin käännyttämistä siihen, että osallistuisimme tänä vuonna jälleen Kauhajoen ruokamessuille. Mutta yritettyäni selvitä tämän kaupungin rakennusten tukahduttamasta torista ilman, että kovin moni kävelisi ylitseni ja että alkaisin purkaa turhautumistani ja aggressiotani potkimalla, totean: annetaan olla. 142-senttistä varttani ei ole luotu massatapahtumiin, joten on kaikkien kannalta parempi välttää niitä jos voin!

3 kommenttia:

 1. Ranskan herkut ovat tosiaan herättäneet keskustelua! Hauska sitä on seurata, ja naureskella patonkijonoille - täällä maalla.
  Patonkijonnon sijaan riivin marjanpoimurilla karviaiset puskasta, melkein sangollinen, sitä lähiruokaa. Niiden siivoaminen on varsinaista käsityötä, ilta meni radiota kuunnellen ja nyppien, välillä kävin lämmittämässä rantasaunan, saunomassa, uimassa ja eikun jatkamaan. Huomeniseksi tarttis nyt googlata reseptejä, joihin nuo marjat upotan.
  Ruokamessuille varmaan tormaan minäkin, vaikka muistaakseni viime vuona olin sitä mieltä että ainakin yhdet vois jättää väliin, kun aina on sitä samaa, jopa samat myyjät aina samoilla paikoilla. Mutta itse reissu, hyvän kaverin kanssa päivä maailmalla, on niin mukava, että enpä taida sitä jättää väliin - ellei tule ylipääsemätöntä estettä.
  Sunnuntaina on Väinöntalon museolla vanhojen koulun opetustaulujen huutokauppa ja myyjäistä, eli pientä toritapahtumaa siinä rinnalla ja VAPAA PÄÄSY, sekä museokauppakin auki. Siinä vihjettä maakuntamatkailijoille. Väinötalo sijaitsee Evijärvellä.
  Semmosta tänne, mukavaa viikonloppua sinne (kin). :)

  VastaaPoista
 2. Pitikö tulla tänne puhumaan vanhoista opetustauluista????!!!!! :D Voi että... En ole ikinä käynyt Väinöntalolla vaikka paljon siitä kuullut.

  Meille olisi ollut tarjolla viinimarjnapoimintaa, mutta totesimme pärjäävämme niillä marjoilla mitä meillä jo on. Kun tiedämme, että ylimääräiset marjat päätyvät kuitenkin ehkä niitä enemmän tarvitseville.

  VastaaPoista
 3. Oli ihan pakko! No enpä tiennyt minkä reaktion sain aikaan, ihan vaan sivumennen mainiten siellä on jotain helmiäkin tarjolla Martta Wendeliniä ainakin. Huutokauppa alkaa kl. 12.00, näyttö ja meininki jo kl. 10.00.
  Semmosta tänään, kotoilun lisäksi = siivousta, leivontaa ja kaalilaatikkoa uuniin muhimaan, broilerin jalat muhii kattilassa.
  En viikolle ruuan alkua, ei tarvii ihan joka päivä alusta alkaen...

  ps. Seinäjoelta on vain 100 km Väinöntalolle, taitaa olla jopa pikkusen vajaa :)

  VastaaPoista