Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Tämän syksyn toivelista

Mitään tämän "koulunalkuisempaa" en yhtäkkiä kuluvan kesän kuvista löytänyt -  Törnävän koulun alueella sijaitseva vanha rakennus (entinen koulu?) kuvattuna jokirannan kävelypolulta yhtenä helteisenä päivänä...
Arkeen on vähitellen sopeuduttu. Tosin nukkumiseni kehitys harmittaa - lomalla heräilin aamuseitsemältä tai -kahdeksalta, ja nyt kun pitäisi herätä, Sami saa melkein repiä minut aamuisin ylös. Ehkä unen lisääntyminen johtuu siitäkin, etten ole vielä aivan tottunut kipittämään joka aamu ja iltapäivä paria kilometriä töihin ja kotiin. Välillä siis todella kipittämään - kuten eilen, kun ukkosen jyrinä saatteli meitä kotimatkalla ja pelkäsimme taivaiden avautuvan juuri kohdallamme. Tänä kesänä kun ei pieniä sateita juuri ole nähty.

Pengoin tuossa äsken vaatehuoneitamme (niitä on kaksi, ja komeroita lisäksi - tehdäänkö tällaisia asuntoja enää nykyään!), kun en osannut päättää mitä laittaa ylle huomenna. Siis ihan tavallisena työpäivänä, tosin viileähkönä. Tämä on selvä merkki siitä, että Kaisan on väsy... Mutta toivon, että vähitellen kroppa tottuisi liikuntaan ja siitä alkaisi tulla enemmän virkistystä kuin väsyä. Olen kuitenkin sanoinkuvaamattoman iloinen, että ymmärsin tänä syksynä jättää Sukkasadon emännöinnin muille - vaikka se oli haikeaa, olen nyt vain onnellinen sivustaseuraaja.

Mitä toivomuksia minulla olisi tälle loppukesälle ja alkavalle syksylle? Tässäpä vähän "unelmalistaa" - hyvin arkipäiväisiä unelmia, kuten huomaatte. :)


 1. Östermyra-päivät. Sinne olisi tarkoitus mennä nyt viikonloppuna. | Siis toteutuu.
 2. Vatsatanssikurssi. Kansalaisopisto muisti ohjelmallaan, ja seuloin lukemattomien kurssien seasta esiin vatsatanssin. Harrastin sitä Lapualla aktiivisesti talven 2003-2004, mutta sitten työ alkoi haitata harrastusta. Muistan kuitenkin, kuinka hyvää se teki ryhdilleni ja tasapainoaistilleni - tai sanokaamme, että se teki minulle ryhdin ja tasapainoaistin, kumpaakaan ei ennestään pahemmin ollut eikä ole nytkään... Olettaisin, ettei tuohon ryhmään ole hirveää tunkua, mutta jännittääpä silti, pääsenkö mukaan. Toivottavasti toteutuu.
 3. Väärä väri -näytelmä. Liput on varattu, toivon mukaan ei sada äkeitä, sillä esitys on ulkosalla. Toteutuu.
 4. Ostosmatka Ikeaan. Kävimme viime syksynä elämämme ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran Ikeassa, enkä tosiaankaan ollut siihen ihastunut - niin outo laitos se on. Mutta kun vähän aikaa kotona sulattelin systeemejä ja katselin ostoksiamme, alkoi tehdä mieli uudelleen. Ihan rauhassa. Aikomus olisi siis hypätä vastaavalle bussiretkelle, mutta jäädä Ikeaan koko päiväksi ja jättää Ideapark väliin, sillä siellä ei ollut juurikaan sellaista mitä ei Seinäjoeltakin saisi. Ikea sen sijaan on hassu kaikkine ideoineen. Toivottavasti toteutuu.
 5. Dvd-sessiot ja neulominen. Viikonloppuna meillä laitettiin pitkästä aikaa televisioon virta. Tikityspoksiahan meillä ei ole, mutta katsomme dvd:ltä sarjoja. Odotan siis pimeitä ja sateisia syksyisiä viikonloppuja, jolloin katsotaan jotakin hyvää sarjaa jakso toisensa jälkeen ja minä neulon samalla. Kesällä on neulominenkin jäänyt. Varmasti toteutuu.
 6. Kaupungin iloja. Ikäni maalla asuneena (opiskeluvuosia ei lasketa!) minulle on ihmeellistä, kun täällä voi mennä kahvilaan melkein milloin vain, siis myös klo 17 jälkeen ja sunnuntaina. Tai syömään johonkin. Tai museoon, näyttelyyn, elokuviin. Tai vain kävellä puistoissa. Tai shoppailla vähällä vaivalla, ilman 30 kilometrin ajomatkaa. Ja ennen kaikkea: tavata ystäviä vaikka kuinka ex tempore. | Toteutuu kaiken aikaa. :)
 7. Uimahalli. Tämä kuuluu osaltaan kaupungin iloihin, mutta nostettakoon omaksi kohdakseen - kaupungin iloihin siksi, että täällä uimahalli on auki myös viikonloppuina ja aamupäivisin! Vesijuoksuharrastuksen aiomme palauttaa, kun halli on vielä työmatkani varrella ja töistä työnnettiin kätöseeni paksu nippu tyky-seteleitä. Toteutua pitäisi!
 8. Juoksu. Tämän tuon esiin vähän nolona, varsinkin tuon alkukappaleen jälkeen. Kun aikanaan laihdutin ja kuntoilin ahkerasti, juoksin välillä lenkillä ollessani ja nautin siitä. Aika paljon kiloja ja kaksi uutta ydinnaulaa myöhemmin en ole vielä tohtinut kokeilla, mutta toivottavasti vielä syksyn mittaan hiljaisella hiekkaisella jokirantapolulla kokeilen, osaanko juosta... Saapa nähdä toteutuuko.
 9. Pieni matka. Olisi kiva, jos pystyisimme syksyn mittaan tekemään vaikka kuinka pienen reissun johonkin päin kotimaata - yksikin yö olisi nannaa. Isompia ei nyt tässä vaiheessa edes haaveilla, jos sitten joskus taas. | Toivotaan että toteutuu.
 10. Kaunis syksy. Kun kalenterista käännettiin esiin elokuu, luontokin tuntui vaihtavan syksyvaihteelle. Onhan toki pari lämmintäkin päivää tässä ollut, mutta enimmäkseen sateista ja vilpoista. Toivoisin siis sellaista sopivan lämmintä syksyä, jolloin voi nauttia ruskasta ja auringosta ja vielä kerätä voimia talvea varten. | Toteutuu, jos Luoja suo.
Tällaisia haaveita näin yhtäkkiä. Mikä on sinun arkipäiväisten unelmiesi luettelo?

3 kommenttia:

 1. Ihana luettelo, taidan kopsata ja yrittää luetella jonain aamuna. Edes yhden yön lomamatka itselläkin haaveena - mutta ihan yksin...

  Kuinkas sattuikaan, että olen menossa tänään Ikeaan! Tosin lapsi on mukana ettei se ole sellainen tutkiskeleva, rauhallinen retki, mutta pitkästä aikaa kuitenkin. Tosin tiedän, että suurin osa ajasta (ja rahoista) ei enää kulukaan tilpehööreihin "joita ilman ei voi elää" vaan ruokaosastolla: silliä, kanelipullia, puolukkahilloa, lihapullia, salmiakkikaloja ;O) mitä ei mistään muualta tällä saarella saa.

  Lähettelen täältä satujen saaren energiaa ja voimia!

  VastaaPoista
 2. 1. Liikuntaharrastus jossain muodossa.
  2. Käsi kuntoon - no sitä tehdään fysioterapiassa kerran viikossa, mutta hitaasti edistyy..
  3. Paljon hyviä kirjoja
  4. Rauhallista arkea
  5. Retki kummityttöä tapaamaan
  Ekstempporee retkiä...
  Vaikka käsi on edelleen kipeä, maistuu elämä muuten makealta, jopa niin, että "löysin" itseni huolestumasta siittä, että varmasti jotain kamalaa tapahtuu, kun on niin hyvä olla!
  En yhtään tiedä mistä tuo ominaisuus on minuun tupsahtanut ja yritän päästä siittä eroon, mutta totta se on..jos ei näy huolenhäivää, niin huolestun...
  Rauhallista ja mukavaa syksyä odotan ja toivon sinullekin. Ei liukkaita kelejä, vaan kuulaita syyspäiviä ja ulkoilua. Syksyn tuoksut on ihania.
  Mutta nyt ensiksi, mukavaa viikonloppua, lämmintä luvassa!

  VastaaPoista
 3. Listojen ystäväni luetteloin minäkin blogissani toiveitani.

  VastaaPoista