Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Tankotanssia

Seinäjoen kupeessa ikäni asuneena olen käynyt Tangomarkkinoilla tasan kerran - silloinkin täällä kesätöissä olleen kaason luona kyläillessä tapahtuman ilmaisalueella joskus 1996 tai 1997... Kun ei osaa tanssia, ja kun Herättäjäjuhlat ovat yleensä samana viikonloppuna, ja kun erityisesti viime vuonna oli vähän muuta tekemistä, niin on vain jäänyt.


Niinpä en ollut oikein valmistautunut siihen, miten totaalisesti tämä keskelle kaupunkia tuleva tapahtuma vaikuttaa ihan perusasukkaan elämään. Normaalin työmatkareittini varrelle rauhaisaan jokirantamaisemaan on pystytetty bajamajoja ja parkkeerattu asuntoautoja. (Tietysti on kätevää, että työmatkalla on monta vessaa ja lepopaikkaa!) Ja kun tänään piti työasioissa päästä Elinkeinotalolta kaupunginkirjastoon, reitti muodostui varsin mielenkiintoiseksi. Onneksi sen verran sentään jo Samin kanssa omaamme paikallistuntemusta, että osasimme luikkia pihojen läpi ja säästyimme aivan kaikkein pisimmältä ylimääräiseltä kävelyltä. Onneksi en ollut autolla liikenteessä!!


Reitti kirjastosta kotiin ei onneksi ollut ihan tukossa. Ja olin niin tehokkaalla päällä, että ostin matkalla vielä sandaalitkin - mitäs laittavat alekenkiä koreihin kauppojen ulkopuolelle! (Olen heikkona sandaaleihin, koska niissä on remmet joilla sen viheliäisen ainakin numeroa aina liian ison kengän saa kursituksi pysymään jalassa!! :D)


Tangojen avajaiskulkuetta katselimme omalta parvekkeelta, sillä se lähti meidän makuuhuoneemme seinän takaa Nuorisokeskuksesta. Nämä kuvat on räpsäisty summissa kuin Karstulasta Amerikkaan, sillä pääpointtini oli noissa alla näkyvissä videoissa. Muutama puu oli vähän tiellä... ;) Kuten näkyy, jatkamme Jalasjärveltä alkanutta perinnettä tapahtumien keskipisteessä olemisesta!


Pahoittelen varsin vispaavaa kuvausta. Jos olisin hakenut Lidlin mainostaman spider-kamerajalustan, jonka saa kiedottua melkein vaikka minkä ympäri, olisin voinut ankkuroida kameran parvekkeen kaiteeseen. Mikäli tekee pahaa, laittakaa silmät kiinni ja kuunnelkaa vain! :)

Tähän pätkään tuli ihan vahingossa itse laulaja Jukka Hallikainenkin - kameran näyttöä katsoessa en tajunnut ollenkaan, että hän laulaa tuossa lavalla! :DMihinkään maksulliseen emme aio osallistua, kun emme tosiaan kumpikaan edes tanssi. Mutta kyllähän tuo yhtäkkiä lisääntynyt ihmismäärä paitsi ärsyttää työmatkalaista, myös saa iloiselle mielelle ja juhlatunnelmaan. Kaupungilla olisi siis tarkoitus viikonlopun aikana pyörähtää nuuhkimassa meininkiä. 

Tosin Körttiradiotakin aion ehtiä kuunnella Oulun Herättäjäjuhlilta. Eihän tangojen ja Siionin virsien sanoilla aina niin suurta eroa ole - muistaakseni rippi- ja vihkipappini, Lapuan nykyinen tuomiorovasti, aikanaan Kaaranmännikön rippileirillä totesi Satumaa-tangon olevan ihan täysi virsi.

Ja olenko muistanut kertoa, että työpäiviä ennen lomaa on jäljellä kaksi!!

4 kommenttia:

 1. Kyllä sse juhlahumu vaan jotenkin tarttuu. Teillä sitten kai kuuluu yötä päivää ja sisälle asti tango?
  - Hyvää loman aattoa ja aatonaattoa!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti ei tule yliannostusta tangosta. Voisin kuvitella, että lämpimällä säällä, kun ikkunoita ja muita avattavia..pidetään yölläkin auki ja tangokansa taitaa elää erityisesti yöllä eikä ihan pienellä äänellä, se elämä saattaa kääntyä rasituksen puolelle.
  Onneksi lomasi alkaa ja sitten voi huilata ja vaikka jo huomenissa lähteä pakoon, jos liiaksi käy.
  Hyvvee lommoo!

  VastaaPoista
 3. Voi ei... karkuun minä lähtisin. Onhan tuo avajaiskulkue 2 tältä vuodelta? Oikein hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 4. Tango ei kuulu sisälle, mutta kyllä, Tuula, tankoilijoiden älämölö ikkunan alla aamuneljältä kyllä... :P No, huomenna alkaa loma ja silloin pitää kestää pientä epämukavuuttakin. Eipä sentään tarvitse paahtua asuntoautossa, kuten ne ihmiset jotka olivat muodostaneet "kaupungin" työmatkani varteen!

  Piri, eilisillalta ovat molemmat videot.

  VastaaPoista