Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Päivän vitsi on "tarkeneeko siellä?"

Ihan ensiksi: kiitos kommenteista! Jos te jaksatte lukea, niin kyllä minä jaksan kirjoittaa!


Kun Sami tuli tänään hakemaan minua töistä, hän sanoi mittarimme näyttävän +32 - ja siihen ei paista aurinko. Uskon tuon lämpötilan hyvin, koska tuskin jaksoin taapertaa parin kilometrin matkan kotiin. Vielä muutama vuosi (ja muutama kymmenen kiloa :) sitten rakastin kuumuutta. Rakastaisin ehkä vieläkin, jos saisin vaikkapa maata rannalla, kuten viime kesän lomakauteen osuneilla ennätyshelteillä, mutta nyt ottaa voimille. Toimistoni on onneksi kohtuullisen viileä. Ja meillä juodaan aamu- ja iltapäiväkahvit terassilla! (Syötäisiinkin, mutta minä kuljetan mukana omia eväitä ja syön työpöydän ääressä.) Iso hali sille arkkitehdille, joka Elinkeinotaloa suunnitellessaan hoksasi, että toimistorotat voisivat tahtoa joskus ulos.


Itse työssä käyn läpi tähänastisia historioita ja luon itselleni kokonaiskuvaa. 100-vuotiaan 50-vuotishistorian (siis ihan painetun kirjan) ääressä nenuni on jo tukkeutunut ja tipakas, joten vähän hirvittää, mitä se sanoo 150-vuotiaista mustekynällä täytetyistä paperiarkeista... Mutta onneksi edes työmatkoilla saan raitista ilmaa. Ja Vaasan maakunta-arkisto yllätti: siellä on ne 5,8 hyllymetriä eli 40 vuotta maatalousseuran historiaa, ja ne suostuisivat lainaamaan materiaalin ProAgrian tiloihin! 


Työ itse on juuri sellaista kuin historian kirjoittaminen aina: välillä puurtamista, mutta välillä niin mielenkiintoista, että muu maailman katoaa täysin. Tänään varastolla käydessäni ihmettelin väentungosta keittokomeron luona enkä ollut uskoa, kun väittivät, että on ruokatunti... :) Ihmiskontakteja kaipaan välillä, mutta pääsenpä tekemään käppyröitä eli kaavioita jäsenmääristä ja kynnonneuvojan työtunneista ja kaikesta muusta mielenkiintoisesta! (Poikakummini on se Tilastokeskuksen herra, jota useimmiten haastatellaan kun jotakin tilastoaiheista päätyy uutisiin. Puolet lapsi kummihinsa. :)


Ja jos joku ihmettelee tätä kukkakuvitusta, niin sunnuntaina meillä kaffiteltiin lähipiiriä synttärieni merkeissä. Varsinaisena päivänä eli eilen sekä tänään Sami antoi lahjansa. Talossa on kohtuullisen uudet ikkunat, ja totesimme keväällä, ettei niitä ilmeisesti ole asennuksen jälkeen pesty lainkaan, sillä vaikka pesin ne ulkoa ja sisältä, välissä oli törkyä. Nyt huoltomies kävi vaihtamassa ikkunoihin jotkin suodattimet, joten ne piti avata. Tiedättekö mitä Sami teki? Synttärilahjakseni hän pesi ikkunat välistä sekä hoiti siivouksen muutenkin. Eikö mulla ole ihana mies!

Ja nyt lähdemme puistoon viltin päälle.

4 kommenttia:

 1. Onnea Kaisa! Samin antama lahja on vailla vertaa - läpinäkyvä, lasinkirkas. Minulle kelpaisi tuollainen lahja joka vuosi.

  VastaaPoista
 2. Mahtaisko Samia voida liisata, vaikka vaan päiväksi ja vaan ikkunoiden pesuun?
  No kai se jotenkin hoituu omilla konsteilla, mutta olis juhlaa, kun sais "palveluna". Kummityttäremmekin on niin ahkerasti kesätöissä, ettei ehdi, kummipojalle ehdotin diakoniatehtäväksi, mutta matkaa on liian paljon ja hän ei pidä matkustamisesta....
  Siispä aion oikasta mutkissa ja pestä vaan osan ikkunoista ja nekin vain kahdelta puolelta, kun oikeesti pitäis pestä 6 = kuusi, pintaa. Aion kuitenkin odottaa pikkusen viileämpää säätä ennen puuhaan ryhtymistä.
  Mukavaa loppuviikkoa ja tervyysiä!

  VastaaPoista
 3. On sulla ihana mies!
  Meidän Raitilla ikkunoiden pesu on ollut miesten homma vuosikymmeniä. Meilläkin on!
  Kiva kuulla sun työstäsi siellä! Kai sä joskus käyt herkuttelemassa Trahteerissa?
  Mukavia kahvitaukoja ja viltti-ilmoja!

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon synttäreistä ja hyvästä miehestä, minulla on samanlainen mukavuus kotonani.
  Ja hellettä piisaa, koiruli ei oikein tykkää ja suihkuttelenkin sitä kerran päivässä kylppärissä. Terv. Lea P.

  VastaaPoista