Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Muutama päivä ja 20 astetta sitten

Päättynyt viikko oli kuumempi kuin mikään muistamani. Viime kesänä huideltiin yhtenä päivänä +34 asteen tietämissä, mutta nyt oli useampana päivänä +30-+32 astetta. Ns. kuumina kesinä hellettä kesti kyllä kauan, mutta lämpötila alkoi sentään yleensä kakkosella!


Töiden jälkeen siis pakenimme useampana päivänä puiston varjoihin. Se oli toisaalta ihanaa, mutta toisaalta tuntui ikävältä kun kotona ei voinut olla - ja kun ei öisin saanut kunnolla nukutuksi.


Rakastan lämpöä, mutta minulle riittäisi sellainen +25 ja aurinkoa. Nyt pariinkin otteeseen iski paha olo, vaikka muka koetin juoda.


Perjantaina ostimme kaupasta valmissalaattia ja muita herkkuja ja pidimme kunnon piknikin. Sen jälkeen nukahdin viltille - ihanaa!


Ja eilen lähti talviturkki. Ehdimmepä juuri ennen kuin alkoi viiletä!


En ollut uskoa, että vuorokaudessa lämpötila voi pudota melkein 20 astetta ja muuttua sateiseksi, mutta niinpä se vain oli mahdollista...


Pettymyksen tuotti se, että tämä talo toimii kuin varaava takka: kun se on lämmennyt, lämpö ei ihan heti laske. Koska FMI ennusti ukkosta, suljimme ikkunat nukkumaan mennessä - ja heräilimme edelleen kuumuuteen.


Aamulla ulkona oli lämmintä +13 ja sisällä +28. Töihin lähtö kirpakkaan sadesäähän tuntui siis aivan ihanalta! Helteellä ilma oli niin paksua, että tuntui kuin ei sitä voisi hengittää - nyt oli raikasta.


Ja loppuviikosta pitäisi taas lämmetä. Onneksi vain +21 asteeseen.

3 kommenttia:

 1. Joo lämpö pysyy, sisälläkin oli +30 ja edelleen on +25. Meille tuli tänään vieras, joka ensimmäiseksi, ennen kuin istui alas, meni kokeilemaan pattereita! Ei kysynyt eikä kommentoinut, mutta oli kai lämmintä. Jostain syystä hikoilin viime yönä enemmän kuin aikaisempina, en vaan käsitä miksi, ikkunakin oli auki ja oli jo viileämpää. Kroppa vissiin reagoi..
  Kesää kuitenkin, vaikka viileämpää.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Meillä oli ihanan raikasta viime yönä, kun pidettiin molempien parvekkeiden ovet auki vaikka lasit olivatkin kiinni. Silti heräilin, toivottavasti siitä ei tule tapa... Alan olla niin sippi, että kahdeksan jälkeen nukahdin hetkeksi sohvalle, huh. Nyt luvataan viikonlopuksi kaatosadetta, tietysti, kun on Provinssirock! :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä että viilenee edes vähän. Ei tuollaisia helteitä jaksa kukaan.

  VastaaPoista