Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Ensimmäinen työpäivä takana

Eilinen oli jännittävä päivä. Kumma juttu, ettei työpaikan vaihtaminen helpotu, vaikka ihminen lähestyy neljääkymmentä. Ehkä syynä on se, että myös itse työ vaihtuu joka kerta. Vuosi sitten tein Jalasjärven kunnan markkinointia ja viestintää, kuukausi sitten nuorten verkkolehteä, nyt historiakirjaa.

ProAgrialla on kuitenkin selvästi totuttu vaihtuviin ihmisiin, onhan siellä säännöllisesti harjoittelijoita ym. Taloon totuttaminen kävi sulavasti, oma pieni työhuone on (tosin voi olla, että syksyllä joudun muuttamaan, mutta silti), samoin läppäri. Nimikin on ovipielessä... :) Ja talon arkistossa käytiin nuuskimassa. Ensimmäiset 40 vuotta materiaalia ovat kylläkin Vaasan maakunta-arkistossa, niin että kaupunkireissuja tiedossa. (Tiesittekö te, ettei Seinäjoelta pääse Vaasaan aamuisin?? Ensimmäinen juna lähtee vasta 9.30!! Olen järkyttynyt.)

Tottahan taas kauhistaa, kun menee ventovieraaseen arkistoon ja miettii, mistä aloittaa. Mikä on tärkeää, mikä pitää kirjoittaa muistiin? Onneksi olen nopea naputtaja, joten ei haittaa vaikka kirjoitan vähän liikaa. Tiedän, että jossakin vaiheessa helpottaa, joten otan vain itseäni niskasta ja pusken.

Sami saattoi minut töihin ja haki kotiin, siis kävellen. Matkaan saimme kulumaan vain puoli tuntia, kun käytimme ihastuttavaa jokirannan kävelytietä. Tunti kävelyä kumminkin joka päivä, ei paha! Aamulla oli suorastaan helle, mutta iltapäivällä satoi - ja totesimme, että sekä sateenvarjot että sadeviitat ovat ihan turhia keksintöjä, sillä olimme ainakin paikoitellen märkiä kumpikin. Tänään kaivelin varastoista esiin rehellisen sadetakin ja ne huonommat kumisaappaat, vien ne toimiston nurkkaan kotimatkojen hätävaraksi.

Eilen kuulemma oli nautittu helteestä jossain. Minä nappasin nämä kuvat koti-työhuoneen ikkunasta joskus illalla.Olin pirteä kotiin tullessani, mutta sitten iski väsy. Olipa ylellistä, kun tänään on pyhä! Sai nukkua, sai kuunnella YLEn radioiman jumalanpalveluksen Lapualta (yleensähän kuuntelen sen paikallisradion kautta), sai rauhassa juoda kahvia lehtien kanssa parvekkeella. Sitten lähdimme kävelylle, löysimme taas uuden puiston ja päädyimme Rosson terassille syömään. Tosin polvihousuissa ja t-paidassa tuli niin vilu, että sain hädin tuskin allekirjoitetuksi maksukuitin... En tajunnut, että +19 asteessa voi olla niinkin kylmä!

Jäi muuten kertomatta, että sunnuntaina käytimme muuttajan paketissa tulleen museovapaalipun Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa, kun ihan koko päivän satoi. Pari tuntia saimme kulumaan kevyesti! Tosin pieni historianelävöittäjä sisälläni pisti päänsä esiin ja ilmoitti, että aika vähällä rahalla museosta saisi aika paljon houkuttelevamman. Ääniä, liikkuvaa kuvaa - ja pois se pölyn haju! Sillä päästäisiin jo pitkälle. Jos lottakanttiinin radio soittaisi 30-40-luvun musiikkia, tunnelma kolahtaisi kuin pitkäpallomaila (vai pesäpalloko se nykyään on :). Tarkoitukseni oli tehdä sinänsä näyttävästä museosta teille ihan kunnon postaus - mutta sielläpä oli valokuvaus kielletty. Käykää siis kotisivuilla.

Nyt juon teetä villatakki päällä ja alan henkisesti valmistautua siihen, että huomenna on työpäivä. Onneksi siellä on muutama muukin, ettei ihan kaikilla ole vapaata. Ehkä sitten ensi vuonna jo minullakin.

1 kommentti:

  1. Tuo työmatka kuulostaa tosi ihanteelliselta (oma unelmani aikoinaan; tunti liikuntaa "vahingossa")

    Itse aikoinaan tykkäsin kovasti olla "välipäiviä" töissä - hiljaista ja rauhallista, vähän juhlavaakin.

    Iloista perjantaita, toivottavasti sää suosii viikonloppuna.

    VastaaPoista