Kaisan tuumookset jatkuvat. Jos seurasit nyt salasanan takana olevia Kaisan tuumooksia ja Kaisan uusia tuumooksia, tunnetkin jo minut. Osa tämän blogin postauksista on siirretty Uusista tuumooksista syksyllä 2011, joten älä ihmettele mainintoja vanhasta blogistani teksteissä. Käsitöiden suhteen olen ihan Kerällä. Mukana menossa paras puoliskoni Sami, puhetta ymmärtävä prinsessa Stella ja mättäältä poimittu pikkukissa Mustikka. Porukassa hengaavasta ystävästäni OI:sta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kaisa meni neljäksi

Tein tänään ennätyksen: palvelin neljää työnantajaa. Eilen vain kolmea. ;)

No siis, jos aivan rehellisiä ollaan, niin oikeasti tänäänkin kolmea. Ensin aamupäivän muokkasin Lähetysyhdistys Kylväjän hanke-esitteeseen tulevaa tekstiä (blogimaailman ihmeellisyyksiä: en ole koskaan tavannut Kirsiä, mutta hän tarjosi minulle töitä! :), keskipäivän olin Kantti-ohjaajien palaverissa ja iltapäivällä pidin mediakerhon. Kun olin jättämässä Kylväjän tekstin mennäkseni äkkiä syömään jotain ennen Kantti-palaveria, huomasin, että Jalas-aiheiseen sähköpostilaatikkooni oli tipahtanut postia. Homma oli ohi viidessä minuutissa, mutta sainpa elvistellä. :)

Myönnettäköön, että välillä on vähän vaikea kääntää aivoja eri asentoon muutaman tunnin rupeaman jälkeen.  Kun eilen menin puoliltapäivin nuorisokeskukseen, meni aika kauan, ennen kuin olin saanut ajatukseni pois kehitysyhteistyöstä ja pystyin keskustelemaan nuorten verkkolehdestä. (Eilen tein töitä Kylväjälle ja Kantille sekä valmistelin mediakerhoa, jos joku sitä miettii. :)

Mediakerho on luku sinänsä. Kyseessä on siis Seinäjoen lyseon kerhoavustuksella pyörivä toiminta. Aloitin kerhonpidon helmikuussa (kun varmistui, etten pääse Jalasjärvelle täysipäiväiseen työhön) suurin toivein ja vähän kauhuissani - enhän ole sen enempää opettaja kuin media-alan ammattilainenkaan. Mielikuvissani näin itseni kuitenkin vetämässä säkenöiviä keskusteluja, joissa nuoret saavat itse pohtia asioita, väitellä, haastaa minut, saada oivalluksia... Osallistujia ei kuitenkaan tahtonut olla kuin 1-3. Nyt laitoin opettajalle viestiä, että eiköhän lyödä hanskat tiskiin.

Kyse ei ole tietenkään siitä, että pitäisin jotenkin huonoa kerhoa - pois se minusta! ;) Ongelma on täsmälleen sama kuin monissa Kantti-ryhmissä: aktiiviset nuoret ovat aktiivisia joka paikassa. Ja kun ihminen ei voi kuitenkaan olla kahtaalla samanaikaisesti, on valittava. Jos oppilaskunta on järjestämässä tanssiaisia ja suunnittelukokoukset ovat keskiviikkoisin samalla kellonlyömällä kuin mediakerho, en tietenkään voi moittia nuoria siitä, etteivät he tule kerhoon.

Suoraan sanottuna helpottaa, jos saan lopettaa. Ei minusta ole opettajaksi, edelleenkään.

Tosin yhtä "traditiota" tulee ikävä: pari kertaa Sami on tullut hakemaan minua lyseolta (kun olen taapertanut sinne harley parkinsonin kanssa - viime viikolla käytin autoa, kun sieltä piti singahtaa Rytmikorjaamolle Kantin 1-vuotisbileisiin) ja olemme menneet kahville. Pari viikkoa sitten istuttiin Arnold'silla, nyt Herkkukontissa. Nam. Kahviloita olen aina maaseudun rauhassa kaivannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti